maandag 28 juni 2021 om 19:46

Michel Cornelisse: “Prachtig om te zien wat Mathieu van der Poel doet”

Video Alpecin-Fenix staat na drie dagen Tour de France op twee ritzeges én de gele trui. Het Belgische ProTeam maakt een droomdebuut in de belangrijkste wedstrijd op de kalender. Ploegleider Michel Cornlisse geniet met volle teugen van het succes. “Veel ploegen spreken altijd over een vriendenteam, maar vaak is dat niet zo. Nou, bij ons wel”, glundert hij na afloop van de derde etappe.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Dit is ongelooflijk. Hier hadden we alleen maar van gedroomd. We hebben hier heel hard voor gewerkt, maar dan moet je het ook nog maar waarmaken in het sterke deelnemersveld van het jaar”, aldus Cornelisse.

Waar gisteren Van der Poel oppermachtig was op de Mûr-de-Bretagne, waren het vandaag ritwinnaar Tim Merlier en Jasper Philipsen (tweede) die de eer van Alpecin-Fenix hoog hielden.

Verkenning
Aan de overwinning van vandaag ging een lange voorbereiding vooraf. “We zitten natuurlijk niet voor niets op het juiste moment vooraan. Christoph Roodhooft heeft het parcours van vandaag een paar weken geleden verkend. We wisten precies wanneer het bochtig, smal en gevaarlijk werd. We zaten gelukkig vóór de valpartijen waardoor we een geweldige lead-out konden doen. Dan is het alleen maar genieten in de auto.”

Waar de ploeg van Cornelisse vandaag opnieuw groot succes viert, likken heel wat andere ploegen hun wonden na een hoop leed. “Het klinkt natuurlijk rot, maar bij ons is de blijdschap groot. Twee ritzeges en de gele trui. Maar ik kan goed begrijpen dat een hoop ploegen nu in ellende zitten. Maar wat ik al zei: Christoph Roodhooft is hier geweest om te verkennen. Je kunt wel de bergen verkennen, maar deze rit was misschien wel net zo belangrijk.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2021 20:53
Leuke sneer in de eerste alinea. Welke ploeg zou hij bedoelen ?
28 juni 2021 21:12
Volgens mij hebben vrij veel ploegen de finale verkend, niet alleen de Roodhoofden. Sterker nog, veel renners hebben zelfs bij de ASO en de jury aan de bel getrokken om er op te wijzen dat het gevaarlijk was.
28 juni 2021 21:59
Vd Poel is super, rest vd ploeg ook. Maar onderschat t Michel Cornelisse effect niet.
    28 juni 2021 22:06
    Michel is een man die net de juiste toon aanslaat en volgens mij vetrouwen de renners hem ook alles toe.
28 juni 2021 22:42
Maar niet politiek correct genoeg als bondscoach
28 juni 2021 23:12
Welke sneer
29 juni 2021 07:13
Deze coaching en voorbereiding is ook een reden voor de vele valpartijen. Al die ploegleiders hameren erop om op stukken vooraan te zitten. Dat kan nu eenmaal niet en dus veel gedram en valpartijen.

Reacties zijn gesloten.