Mathieu van der Poel rijdt Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race
foto: ASO / Arctic Race of Norway
maandag 17 december 2018 om 11:00

Mathieu van der Poel rijdt Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race

Mathieu van der Poel maakt komend seizoen zijn opwachting in de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. Dat is maandag bekendgemaakt op een persconferentie in Amsterdam. Ook Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl staan bij Corendon-Circus op het programma.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het NK op de weg is de aanleiding geweest om met Mathieu om tafel te gaan om over een wegprogramma te praten. Daarom hebben wij besloten om dat traject eerder in te zetten, in plaats van na de Olympische Spelen. Hoe dat zich in de toekomst zal evolueren, moet nog blijken. Dat is nog een vraagteken. Maar we willen er alles aan doen om het maximale uit zijn talent te halen”, aldus Philip Roodhooft.

Doet Mathieu alle koersen waar Corendon-Circus welkom is aan? “Ik wil niet alles in een keer doen. Dat houdt me fris”, benadruk Van der Poel zelf. Gent-Wevelgem zal de eerste afspraak van de alleskunner zijn. De Omloop Het Nieuwsblad zal hij niet rijden, evenals de Scheldeprijs.

Ook Parijs-Roubaix staat niet op het programma van Corendon-Circus. “Roubaix sla ik bewust over, zodat ik me goed kan voorbereiden op de Brabantse Pijl en Amstel Gold Race”, klinkt de toelichting van Van der Poel.

Er is wel gesproken met de ASO over een deelname aan Parijs-Roubaix, maar de ploeg en Van der Poel willen zich volledig focussen op de Amstel Gold Race, waar hij als Nederlands kampioen aan de start verschijnt.

Ondanks zijn vervroegde komst naar het wegwielrennen, blijven de Olympische Spelen het hoofddoel. “Het voornaamste doel is de Olympische Spelen van 2020. Dat blijft de hoofdfocus”, benadrukt MvdP. 

Wegprogramma Mathieu van der Poel in 2019

flag-tr Ronde van Antalya –  21 t/m 24 februari
flag-be Nokere Koerse – 20 maart
flag-be Bredene Koksijde Classic – 22 maart
flag-be Gent-Wevelgem – 31 maart
flag-be Dwars door Vlaanderen – 3 april
flag-be Ronde van Vlaanderen – 7 april
flag-be Brabantse Pijl – 17 april
flag-nl Amstel Gold Race – 21 april



Overstap naar ProContinental-niveau
De overstap naar het ProContinentale niveau betekent voor Corendon-Circus niet dat het haar oorsprong in het veldrijden zal verloochenen. “We worden geen wegploeg. We waren geen cyclocross-team, maar worden ook geen wegploeg. We blijven de combinatie maken tussen drie disciplines. We gaan niet snijden in het veldrijden, maar wel upgraden in het wegwielrennen en het mountainbiken”, luidt het statement van Roodhooft.

“Petter Fagerhaug, Ronja Eibel, Louris Rouiller en Ceylin Alvarado versterken de MTB-kern. Ze rijden de volledige Wereldbeker, het EK en het WK. Ook rijden zij het test-event in Tokyo”, maakt de teammanager de aanwinsten in de MTB-kern bekend.

Dit maakt dat de ploeg voor 2019 uit zestien renners bestaat. Dit kunnen mogelijk nog zeventien worden als Otto Vergaerde er nog bij komt.

Selectie flag-be Corendon-Circus 2019
flag-be Dries De Bondt
flag-be Stijn Devolder
flag-no Petter Fagerhaug
flag-be Roy Jans
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Tom Meeusen
flag-de Marcel Meisen
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-nl David van der Poel
flag-nl Mathieu van der Poel
flag-be Jonas Rickaert
flag-ch Loris Rouiller
flag-be Joeri Stallaert
flag-nl Maarten van Trijp
flag-be Gianni Vermeersch
flag-de Philipp Walsleben

RIDE Magazine
60 Reacties
Sorteer op:
17 december 2018 11:02
Mooi programma, in alle wedstrijden die ie rijdt is ie direct één van de topfavorieten.
Zal me niet verbazen als hij er al minimaal 1 (of misschien wel meer) wint.
    17 december 2018 13:21
    Hij wint ze allemaal, te beginnen met Antalya!
17 december 2018 11:06
Mooi ! Kijken wat voor impact dit gaat hebben op zijn halfgodschap. Net als van Aert mee in finales of huilend na 150K in de remmen > Place your bets !
    17 december 2018 11:13
    Waarom zou hij na 150km huilend in de remmen knijpen? Volgens mij heeft ie al vaak genoeg bewezen wegkoersen prima aan te kunnen.

    Nouja vooruit, huilend van verveling in de remmen knijpen ;)
    17 december 2018 11:13
    EK gezien met 230km?? Ik weet wel wat ik wed ;-)
    17 december 2018 11:23
    Voor mij is het heel simpel, Van Aert moet, onder de voorwaarde van een UCI licentie, het voorjaar 2018 bevestigen en Mathieu van der Poel moet zich in dat van 2019 bewijzen.
    17 december 2018 11:41
    ...... RV ...... schrijf maar vast op, MvdP wint Brabantse Pijl en rijdt podium in de RvV.
    17 december 2018 11:54
    Als Van der Poel ergens minder in is, is het in de echt zware ploeterveldritten. Of hij een lange, zware wegkoers nu al aankan is dus zeker een legitieme vraag.
    17 december 2018 12:21
    Tendam, ik zou het EK wielrennen nog eens terugkijken, en nog even goed opletten wie daar 2e werd ;)
    17 december 2018 12:37
    Die koers heb ik gezien, maar die was a) niet lang en b) niet zwaar. En hij reed in de finale niet tegen de wereldtop.
    17 december 2018 13:11
    Tendam, kijk anders de Grote Prijs Sven Nys van 2018 terug, dan hebben we het daarna nog even over zware ploeterveldritten waar VdP niet zo goed mee overweg kan.
    17 december 2018 13:12
    Hij gaat in ieder geval niet huilend op zijn rollers zitten
    Met traantjes in de ogen
    17 december 2018 14:43
    Dat EK is wel een indicatie maar geenzins een garantie. Dat was een stadsrondje met een hoop forfait, dit klassiekers op het scheprst van de snede.

    Dan moet ie zich op dat weergaloze tweeluik te Canada, mocht Glasgow de voorbelofte zijn.

    Bovendien zit de Koppenberg ook in de ronde zo op een cruciaal moment ....
    17 december 2018 15:02
    Ik geloof ook wel in mooie prestaties van MVDP, maar om het EK nu als maatstaf te nemen... Reden die dag ook top-10: Herrada, Cimolai, Meurisse, Périchon, Denz... Toch nog even iets anders dan het niveau in de Ronde van Vlaanderen.
    17 december 2018 15:06
    @RV
    VdP heeft een van z’n mooiste overwinningen vorig seizoen op de koppenberg behaald, dus dat komt wel goed. ;)

    En ik denk niet dat 1 keertje de koppenberg op, eigenlijk nog voor de finale vaak écht los barst nou een angstgegner zal zijn hoor. Het is niet dat zijn benen opeens in lood veranderen zodra zijn tube die kasseien raakt.

    En het EK heeft meer raakvlakken met de RVV (en helemaal de Brabantse Pijl) dan je denkt. Veel korte steile klimmetjes, continu op/af, veel draaien en keren. Bij het EK was het in een stad en bij de RVV tussen de weilanden, dat is het verschil.
    17 december 2018 15:23
    Het EK, waar met Herrada, Cimolai, Denz, Lammertink, Perichon en Meurisse in de top 10 toch wel de absolute wereldtop de finale heeft gekleurd. En gewonnen door Trentin, de man die dit jaar vooral heeft bewezen te kort te schieten in het echte grote werk en vooral de koning te zijn van de koersen waarin de toppers niet geïnteresseerd zijn.

    Yep, perfect ijkpunt voor de Scheldeprijs en Dwars door Vlaanderen. De anderen koersen, not so much.
    17 december 2018 16:03
    Kijken we even verder, zien we Kristoff, Stuyven, Rowe, Colbrelli, Mohoric, Morkov, Viviani, Van Avermaet, Stybar, Asgreen, Degenkolb, die de top-10 geeneens hebben gehaald. Maarja, geen topnamen toch? ;)
    17 december 2018 17:15
    Die waren maar al te blij dat er wat renners van de 2e rij wegreden en ze zelf een oefentochtje konden maken van die artificiële non-koers die het EK is.

    Dan mag je het NK hoger inschatten.
    17 december 2018 17:17
    Ja, ze stappen vast op om 5 uur in de stromende regen een oefenwedstrijdje te doen. Makkelijk er vanaf maken dit, hij heeft gewoon laten zien dat ie het op het hoogste niveau ook kan. En idd, het NK ondersteunt dat ook.
    17 december 2018 17:53
    Maar Denz, Cimolai, enz. gaan toch ook niet meespelen voor winst in de RVV, net als de mannen die top-10 reden op het NK, dus je redenering klopt toch niet?

    Ik verwacht overigens ook wel wat van Mathieu, maar het lijkt me toch wat voorbarig om nu al te zeggen dat hij bv. op zeker podium gaat rijden in de topklassiekers...
    18 december 2018 00:59
    waarom wordt de AGR niet genoemd. Dat lijkt me juist een koers voor Mathieu, een aaneenschakeling van "korte" klimmen en inspanningen met hoge hartslag. Veel draaien en keren. Juist daarin is hij goed.
17 december 2018 11:20
@ redactie:
In de intro staat dat hij de Omloop en Scheldeprijs wel rijdt, en verderop in de tekst staat van niet. Welke is het? :)
    17 december 2018 11:22
    Goed lezen ;-) Koersen staan op het programma voor Corendon-Circus. MVDP rijdt alleen niet alles.
    17 december 2018 11:29
    Ah ja, dat had ik nog niet door! Jammer dat ie de Omloop niet rijdt, wel logisch natuurlijk zo vlak na het cross seizoen.
17 december 2018 11:26
Wat gaat er gebeuren met David vd Poel??
17 december 2018 11:26
Niet dat sport altijd 100% logisch is, maar in principe eindigt hij overal in de top 10 (lees: is hij overal minstens bij de 10 sterksten). Mijn topfavoriet voor de Brabantse Pijl is hij alvast!
17 december 2018 11:49
Qua team is het nog minder dan wat Van Aert de afgelopen jaren meekreeg. Jammer dat Toupalik niet meekomt, wel goed dat Vermeersch er bij zit.
17 december 2018 11:53
Da's natuurlijk een erg mooi programma. Ben benieuwd hoe hij zal presteren. Vooral in de semiklassiekers zie ik hem wel een keertje kort eindigen.
17 december 2018 11:54
hartstikke mooi dat we voor het 2e jaar op rij een nederlandse winnaar in De Ronde krijgen ;)
17 december 2018 12:09
Mooi!! Kan niet wachten tot het voorjaar is
17 december 2018 12:10
Benieuwd of hij zijn topvorm kan aanhouden van oktober tot april. Weinig renners die over zo'n lange periode top blijven. Maar zo ja, kan er veel natuurlijk.
17 december 2018 13:15
"Ik wil geen pelotonvulling zijn", zegt hij ook nog. Hijzelf zal dat niet zijn, maar z'n teammaats aan de start wel. Blijkbaar heeft het management bekomen dat Circus-Correndon in zowat alle Vlaamse voorjaarskoersen mag starten, maar dan vrees ik toch dat er in de koersen waar Mathieu niet start bitter weinig van het team te zien zal zijn. Zonde voor de teams die dan naast het wildcard grijpen en in de breedte wel meer kunnen bieden.
    17 december 2018 13:37
    Op de weg stelt dit team naast MvdP heel erg weinig voor denk ik. Dus een wildcard zonder deze man is weggegooid
17 december 2018 13:18
Het program heeft maar 1 rittekoers van laag niveau - Ik had graag een serieus alternatief gezien voor wat iedereen doet: prijs Nice of Tirreno adriatico. Verder jammer dat Paris-Roubaix er niet bij zit en Ik had graag Ghent wevelgem gewisselt voor De E3.
17 december 2018 14:11
Goed nieuws, ik kijk er naar uit. Minder dan v. Aert dit jaar zal hij niet presteren en die deed het al meer dan behoorlijk.
17 december 2018 14:32
21 februari is 5 dagen na de laatste superprestige...
    17 december 2018 18:53
    @ redactie eerst zeggen jullie dat Wevelgem zijn eerste koers wordt, daarna zie ik een vierkantje met een rittenwedstrijd, Nokere en Bredene Koksijde;mij onbekend. Maar al die koersen zijn vroeger dan Wevelgem...Ik dacht zelf dat Harelbeke zijn eerste koers zou zijn
17 december 2018 15:18
Vet programma. Mijn gevoel zegt dat hij Nokere Koerse makkelijk moet kunnen pakken met een poef op Nokereberg en dat hij in die grote klassiekers de elite ferm gaat doen zweten.
    17 december 2018 16:04
    Nokere is 'm op 't lijf geschreven, denk dat ie iedereen finaal uit het wiel poeft onderaan de Nokereberg.
    17 december 2018 17:41
    Precies dit!
    17 december 2018 18:06
    Ach hou toch op, "op zijn lijf geschreven", Nokere is een prutsbergsje van amper 350m met kietelkasseitjes en een zwak deelnemersveld. Dat meende ik vooral te zeggen. Benieuwd of hij de tijd van Jakobsen kan verbeteren.
    17 december 2018 19:10
    Natuurlijk, maar om daar aan 50 in t uur omhoog te knallen is ook niet voor iedereen weggelegd. Mooi moment om zn eerste wegoverwinning in 2019 te pakken.
    17 december 2018 19:45
    Jongens eerst de tekst aandachtig lezen, het vierkantje bekijken en een beetje logisch redeneren... Er klopt iets niet!
17 december 2018 15:36
Hij is een grote belofte, die tot nu toe veel bewezen heeft. Er zal wel een mooi voorjaar uit komen rollen.
17 december 2018 16:31
Eerste plaats in mijn scorito voorjaarsteam is gereserveerd
17 december 2018 17:10
Nog maar zelden meegemaakt dat de verwachtingen zo hoog zijn bij iemand van deze leeftijd. Nu al zin in het voorjaar.
    17 december 2018 17:41
    Opgelet Wout Van Aert en Mathieu van der Poel verschillen slechts vier maanden, 15 september '94 en 19 januari '95. Dus Wout Van Aert was een acht maanden jonger bij de voorjaarskoersen 2018..En ook van hem werd veel verwacht.
    Of topic tendam je moet mij het woord "eikel" niet in de mond leggen. Als een Nederlander mag supporteren voor Van Aert, mag een Vlaming supporteren voor Mathieu van der Poel, of niet?
    17 december 2018 18:22
    @eddyb1958
    Ik zie je vooral veel anti-supporteren tegen Van Aert. Ik heb ook niet zoveel met die gozer, maar je kunt het ook overdrijven.
    17 december 2018 18:29
    OK Spons erover, oeverloos in discussie gaan is nu ook niet echt nodig...
    17 december 2018 18:45
    Die hele Mathieu - Wout piste is al jaren uiterst tenenkrommend.

    Jammer genoeg ook nog terwijl ze zelf dwangmatig pogen zo vriendelijk en sportief als mogelijk tegen elkaar te doen in het openbaar terwijl ze in de kannibalentijd elkaars afgehakt- en uitgeholde hoofd zouden gebruiken om soep met de rest in op te warmen.
17 december 2018 17:55
Heel mooi programma, valt me zeker niet tegen.
Wel een ontzettend matige ploeg erbij.
17 december 2018 18:11
Brabantse Pijl 2013 ene Peter Sagan, een stout Slovaakse rennertje van 23 staat bedeesd in een hoekje met een mooie ruiker bloemen. Om zijn excuses te geven aan Maya, de podiummiss in wiens bil hij heeft geknepen op het podium van Vlaanderen's mooiste. Voor mij de meest hilarische start van een koers, Sagan wint dat jaar.
Brabantse Pijl 2018, de start wordt overschaduwd door de dood van Michael Goolaerts,de meest trieste start van een koers.
Voor al die Strade Bianchisti, zoek eens op Wiki de winnaars op van de Brabantse Pijl vanaf 2011, ik vind dat ook een mooi lijstje.
En in 2019 sta ik er weer, nu ja ik moet ook maar een kwartiertje wandelen...
Mathieu van der Poel wil gewoon testen welke koersen het best bij hem passen of zie ik dat verkeerd?
    17 december 2018 19:12
    Mooie koers die door veel mensen onderschat wordt. Ik kijk ‘m graag!
    17 december 2018 19:49
    Alleen is die Grote Markt van Leuven smurfklein... Je moet er dus vroeg genoeg zijn.
17 december 2018 18:19
Enige jammere is dat die de strade bianchi niet rijdt.
17 december 2018 18:28
Ik ben vooral blij dat hij eindelijk een leuk voorjaarsprogramma rijdt. Hopelijk met mooie resultaten, maar ik hoop vooral dat het voor hem smaakt naar meer.
17 december 2018 22:43
Toch denk ik dat ie het beste voor de dag zou komen in PR, gezien de prestaties van Stybar en Boom in die koers. Het zal dan voor volgend jaar zijn.

Het zou me niet verbazen als MvdP de komende jaren PR minstens drie keer wint.
    18 december 2018 09:29
    Lol keertje of 3 op z’n minst...
17 december 2018 23:47
Strade Bianchi zou inderdaad een hele mooie zijn geweest voor m lijkt me.
Uitleg over waarom Roubaix niet gedaan wordt is op zich logisch. Ongetwijfeld in 2020 op de planning.
18 december 2018 07:51
Mooi nieuws natuurlijk!

Wel grappig, als men refereert maar uitslagen op de weg van MvdP (NK en EK)
dan wordt gezegd dat de tegenstand minimaal is en dit niet het allerhoogste nivo was waar toppers ontbraken, geen zware koers, etc.
Als Tom voor de Giro kiest dan wordt gezegd: gaaf, goede keus, mooie koers, mooi parcours etc.

Reacties zijn gesloten.