Youri IJnsen
dinsdag 19 april 2022 om 08:15

Mathieu van der Poel: “Giro d’Italia gaat me beter maken voor de toekomst”

Video Lange tijd leek het erop dat Mathieu van der Poel vanwege hardnekkige rugproblemen niet aan een klassiek voorjaar mocht denken. Toch werd hij derde in Milaan-San Remo, won hij de Ronde van Vlaanderen en werd hij negende in Parijs-Roubaix. Nu richt hij zich op de Giro d’Italia. “Met het oog op de toekomst”, vertelt de 27-jarige Nederlander van Alpecin-Fenix voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Toegegeven, tot anderhalf jaar geleden spraken de grote rondes hem niet zozeer aan. In de Tour de France van afgelopen jaar kreeg hij de smaak te pakken. Of we hem in Italië plezier moesten wensen. “Ja wel! Het is ook half op eigen vraag geweest. De Giro is een wedstrijd die me aanspreekt. Ik denk dat het voor mij in de toekomst zeker goed gaat zijn, om voor mijn evolutie als renner een grote ronde te rijden. Zeker als je ziet wat voor een voorjaar ik nu heb gereden. Dat was niet heel uitgebreid.”

MVDP is ervan overtuigd dat de Italiaanse ronde hem beter gaat maken. “Daardoor krijg ik misschien nog net iets meer basis en ben ik nog net iets sterker. De motor nog net iets groter. Dat is wel iets waaraan ik nog moet werken. Ik heb nog geen grote ronde gereden, terwijl ik 27 jaar ben. Iedereen zegt het toch altijd dat je beter wordt van een grote ronde, dus ik ben benieuwd.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
18 april 2022 08:24
Mooi dat hij de Giro gaat rijden. Lekker zijn ritjes uitzoeken en dan vlammen.
    18 april 2022 11:43
    Precies dat Kartouche,
    Ik verwacht dat hij niet iedere rit 4 kartouches gaat afschieten, maar enkele ritten aanstipt en voor de rest lekker meerijdt met het peloton. En wie weet af en toe wat hand- en spandiensten voor de ploeg.
    18 april 2022 15:32
    ja, en misschien ook een keer meespringen in de vroege vlucht van een bergetappe om te zien hoe hij de bergen verteerd. En daarna weer een paar dagen om lekker achterin het peloton hangen.
    18 april 2022 19:27
    Af is in de grote rondes niet bepaald een ploeg voor het AK of een bergtrui. Het zal slechts bij ritten kapen blijven. Van der Poel is niet de topsprinter en anders dan Van Aert ook geen kandidaat voor de sprinttrui.
    Hand-en-spandiensten voor Merlier en Philipsen zie ik hem verder niet een hele Giro of Tour verrichten. Vrees dat het geen uitrijden wordt, zeker niet als hij z'n rit heeft en of trui. Benieuwd of het anders gaat uitpakken en er een MVDP 2.0 opstaat.
18 april 2022 09:03
Worden mooie duels tussen MvdP en Girmay
18 april 2022 09:18
Schattige jongen eigenlijk.
18 april 2022 09:31
Mooi dat hij de Giro gaat rijden? Ja
Verstandig ivm lang seizoen, Tour en WK etc..? Nee
Goed voor zijn bankrekening? Ja
Boeit het hem wat anderen er van vinden? Nee

Ga zo door MVDP, ik had hetzelfde gedaan. Giro is een prachtige ronde.
    18 april 2022 09:54
    Hij heeft niet gezegd dat hij die rondes gaat UIT-rijden. Wellicht ritje meepakken en roze of geel nemen enkele dagen en dan afstappen, zoals eerder al het geval was. Voor een renner met zijn status is dat een beetje flauw, zeker omdat hij getypeerd wordt als een alleskunner.
    18 april 2022 10:06
    Volgens mij had hij wel degelijk gezegd dat hij zowel Giro als Tour wou uitrijden. Althans hij op z'n ploeg.
    18 april 2022 10:38
    Tuurlijk zeggen ze dat, anders zou de ghostwriter van Eddy Merckx nu al in de pen zijn geklommen.
    18 april 2022 10:40
    Aangezien hij roept dat hij nog nooit een grote ronde heeft gereden zal hij of leiden aan geheugenverlies, of inderdaad specifiek doelen op uitrijden.
    18 april 2022 12:39
    Je krijgt inderdaad geen grotere motor van 1 giroweek. Uitrijden zal dus zeker het plan zijn.
    18 april 2022 16:32
    Ja hoor, hij heeft duidelijk het doel de Giro en de Tour uit te rijden. Of de Tour uitrijden lukt zal ook afhangen hoe het in de Giro gaat denk ik.
18 april 2022 09:43
Is er eigenlijk wetenschappelijk bewijs dat een grote ronde rijden je beter maakt? Ik geloof het niet zo. Dat is zoals ze vroeger zeiden dat je koersen moest rijden om beter te worden. Dat is ondertussen ook achterhaald.
    18 april 2022 15:37
    Ik weet niet of er wetenschappelijk bewijs is. Maar daarom interessant te zien of het bij hem daadwerkelijk het geval is. Als het zo is, dan wacht er hem ook een mooi klassiek voorjaar. Ben ook vooral benieuwd hoe hij de bergen gaat verteren en of hij in de derde week nog overschot heeft (als hij het besluit uit te rijden natuurlijk).
18 april 2022 09:54
Ik zie hem eigelijk liever alleen maar klassiekers rijden. Waarom weet ik zelf niet. Maar laat hem dat mtb aub maar rusten.
    18 april 2022 13:18
    In alle etappekoersen die MvdP tot nu toe heeft gereden heeft hij geweldige stunts uitgehaald, dus graag meer van dit juist.
18 april 2022 10:20
De Giro wordt een soort van trainingstage voor de Tour?
18 april 2022 11:30
De meest aannemelijke verklaring voor de rugproblemen lijkt overbelasting. Van de ene discipline naar de andere, paar jaar lang. Dan betert het, na langere periode van rust en blijkt de les niet geleerd. Twee grote rondes uitrijden en ongetwijfeld nog een WK in Australië. Het lijkt mij onverstandig. Ook sportief gezien omdat Van der Poel juist meer een renner is die het van pieken moet hebben in tegenstelling tot van Aert die een basisniveau lang vast kan houden. Maar goed, we gaan het zien.
    18 april 2022 13:24
    Nog veel aannemelijker is dat die giro gewoon niet uitgereden wordt. Is ook volkomen onmogelijk met de nog aankomende tour. Die gaat exact hetzelfde pogen te doen als afgelopen tour, weekje vol koersen en bella ciao
    18 april 2022 19:46
    Mee eens met beiden. Zie in MVDP geen grote ronderenner, iig niet bij AFC. Afbreukrisico te groot indien een ritje gewonnen en verder kleurloos als nr. 120 in het AK finishen.
18 april 2022 14:19
Kan me niet voorstellen dat ze dit waanzinnig drieluik 'Voorjaar-Giro-Tour' improviseren.

Denk dat dit deze winter al gekend was (na gesprek met Vegni wellicht $$).
(Mocht VDP niet komen zou Vegni immers een ander moeten kunnen zoeken.)

en dat hij daarom, goed gemotiveerd, zijn crosswinter heeft beëindigd.

Ineens was hij goed genoeg voor Milaan-Sanremo.
Hij moest helemaal pijnvrij zijn. Althans, dat was het verhaal.
Maar in zijn communicatie daarvoor sprak hij niet van "pijnvrij".
    18 april 2022 17:25
    Het schijnt dat Bill Gates dit ook allemaal wist. De wereldregering is daarna ingelicht, waarna ook de Rothschilds een verzegelde brief hebben gekregen.
    18 april 2022 21:39
    tsjein, ik had Gates meer als een handballiefhebber gezien maar kijk...
    blijkbaar hou die ook van fietsen. mooi :)
    19 april 2022 12:14
    De overeenkomst werd natuurlijk beklonken met het drinken van bloed van bejaarde maagden van het jaar 1941, waarna er ook gebeld is met Putin om hem tegen zijn zin in er toe te brengen om Oekraïne binnen te vallen. Dit stond natuurlijk in de verzegelde brief aan de Rothschilds.
18 april 2022 15:19
De eerste etappe is met een slotstuk van 6km á 4% is al direct een eerste mooie kans maar geen sinecure. De 2e week(etappe 8, 10,12) zullen de grootste kansen voor hem brengen. Mathieu kennende zal ie alleen geeen week gezellig in het peloton blijven niksen.

Hopelijk gaat hij zich ook eens testen in een bergrit, op training vindt ie bergen altijd mooi om te doen zegt ie dus proberen eens zo lang mogelijk aan te klampen.
    18 april 2022 15:41
    Zijn kansen op roze zijn wel vrij goed. Mocht een licht klimmertje de eerste etappe winnen, dan volgt de dag erna een tijdritje waar MvdP mogelijk alsnog roze kan pakken.
    18 april 2022 16:33
    @Alucard. Doen wel aardig wat goede tijdrijders mee hoor (Dumoulin, Almeida, Tratnik, Foss, Bettiol kan dit ook). Allemaal renners die ook net als Matthieu een heuveltje over kunnen. Dus zo'n zekerheidje is dat niet, maar hij zal zeker bij de eersten zitten.
    18 april 2022 21:33
    Almeida inderdaad de grootste concurrent. Kelderman mogelijk ook. Van Dumoulin en Foss verwacht ik minder.
    19 april 2022 00:39
    Op zo'n aankomst zal denk ik geen licht klimmertje winnen. Volgens mij is die aankomst redelijk vergelijkbaar met die van de Tirreno vorig jaar waar Alaphilippe won voor van der Poel
    19 april 2022 16:05
    @Alucard zoals anderen al benoemen is dit niet specifiek voor de pocketklimmers. Die heuvel wordt gewoon op buitenblad gereden en gaat verdomd lastig zijn daar weg te poefen en dan ook weg te blijven.
19 april 2022 00:22
Geweldig hoeveel goede Nederlandse renners mee gaan doen in de Giro.
19 april 2022 19:22
Dylan van Baarle laat zien dat een schoenmaker die blijft of terugkeert bij zijn leest het meest in zijn kracht staat. Het één verbeteren gaat vaak ten koste van het ander. Duurvermogen kan in dit geval explosiviteit kosten.

Reacties zijn gesloten.