‘Long covid’ houdt Ben Hermans voorlopig uit competitie

‘Long covid’ houdt Ben Hermans voorlopig uit competitie

Foto: Cor Vos

maandag 9 mei 2022 om 14:15

Ben Hermans (35) gaat, ondanks eerder aangekondigd, deze week niet van start in de Ronde van Hongarije. Dat bevestigt de renner van Israel-Premier Tech aan WielerFlits. De Limburger denkt voorlopig even niet aan competitie.

Hermans sukkelt met zogenaamde ‘long covid’, een aandoening waarbij het coronavirus gedurende enkele maanden na de besmetting zijn sporen in het lichaam achterlaat in de vorm van langdurige, vage klachten. Hermans zit er al mee sinds februari. Na de Ronde van Valencia kreeg hij corona en sindsdien was hij nooit meer de oude. “Het is niet dat ik nog acuut ziek ben, maar ik heb al wel maanden lang aanhoudende vermoeidheid sinds mijn corona-besmetting.”

Half maart probeerde de Limburger te hernemen in de Settimana Coppi e Bartali, maar daar moest hij al op dag twee de remmen dichtknijpen. Vervolgens ging het vizier op de Ronde van Hongarije, de vijfdaagse rittenkoers waar hij vorig jaar nog tweede was na Damien Howson. “Ik sta nog op de startlijst, omdat het origineel het plan was om in Hongarije te hernemen. Maar ik geraak maar niet van de vermoeidheid af die ik kreeg na die besmetting.”

Voorlopig lijkt, na enkele maanden aanmodderen, het einde nog niet in zicht. “Ik kan enkel en alleen hersteltrainingen doen. Niets van intensiteit. Tot nu toe kan ik zelfs nog niet denken aan competitie. Het enige dat ik kan doen is hopen dat het tij vroeg of laat keert.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Turtlehead 9 mei 2022 om 16:53

Ik wens hem sterkte en geduld. Ik weet overigens helaas uit eerste hand dat de ‘aanhoudende klachten’ verre van vaag zijn. Wel moeilijk te verwoorden en binnen een wijde bandbreedte vallend, met veel verschillen tussen gevallen.
Maar dat terzijde.

0
zietemgaan 9 mei 2022 om 16:55

Long covid is erg. Je test niet meer positief, maar je hebt aanhoudende vermoeidheid en longpijn, en meer van dat. Zelf ervaren, alsok verschillende vrienden rondom …

0
vanSpringel 9 mei 2022 om 19:00

Ik heb gelezen dat de verschijnselen te vergelijken zijn met de ziekte van Pfeiffer. Zelf in een ver verleden ook gehad, en dan duurt het zo’n 2 jaar voordat je de remmen aan je stuur weer normaal in kunt knijpen.

0
Wheely 9 mei 2022 om 19:32

Dat klopt wel ongeveer ja, heb het zelf ook en nu na twee jaar voel ik me pas weer enigszins de oude. Dat verschilt echter wel per persoon. Knap waardeloos is het maar gelukkig lijkt het wel over te gaan.

0
lo squalo dello Stretto 9 mei 2022 om 21:27

Spijtig, dat is min of meer einde carrière vrees ik

0
Romāns Vainšteins 9 mei 2022 om 21:38

Keukeleire was er toch ook zo erg aan toe?

0
Jan 9 mei 2022 om 23:13

Daar wordt speciaal voor jou nog een artikel aan gewijd

0
Fast Freddy 9 mei 2022 om 23:54

Hernemen, gegeerd, wielerflits.be op volle toeren. Vrij storend.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone