Ligtlee wil er tijdens WK weer staan
Foto: Marcel Koch
donderdag 14 januari 2016 om 17:35

Ligtlee wil er tijdens WK weer staan

Elis Ligtlee heeft goede hoop om tijdens het WK Baanwielrennen begin maart weer in topvorm te zijn, vertelt ze aan het ANP. Tijdens de voorbije Zesdaagse van Rotterdam kwam de tweevoudig Europees kampioene hard ten val, waarbij ze een hersenschudding opliep.

Bezoek aan Williamson
“Voorlopig bestrijd ik de pijn met paracetamol en slaap ik vooral heel veel”, legt Ligtlee haar toestand uit. “Het kost gewoon heel veel energie. Ik heb dit ook niet eerder meegemaakt. Ik heb wel een keer een pols en een sleutelbeen gebroken, maar dat is anders.” Geluk bij een ongeluk, want haar collega Victoria Williamson brak haar bekken en beschadigde enkele ruggenwervels. Resultaat: geen Olympische Spelen voor de 22-jarige Britse. Ligtlee bezocht Williamson vandaag in het ziekenhuis. “Het is vervelend dat dit is gebeurd, maar ik kan me blijven richten op Rio. En het WK moet straks in Londen ook gewoon lukken”, aldus de winnares van WK-zilver in 2015.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
14 januari 2016 17:51
Hopelijk heeft ze over williamson iets meer gezegd dan hier staat weergegeven. Dit is wel erg karig
14 januari 2016 17:56
Als dit alles is wat ze over Williamson heeft gezegd is dat weinig en erg egoïstisch.
14 januari 2016 18:23
artikel komt inderdaad cru over, "maar IK kan WEL naar rio"

waarschijnlijk is het zo niet bedoeld, maar wel zo opgeschreven door andere media, en ook in die trant overgenomen

tip: als jullie, redactie, dat gevoel ook hebben, zou wederhoor/contact opnemen op z n plaats zijn
14 januari 2016 18:25
Als ze haar heeft bezocht in het ziekenhuis is het toch goed? De vader van Williamson geeft Ligtlee niet de schuld, de KNWU heeft verklaard dat de sturen in elkaar zijn gehaakt en dus dat het gewoon een ongeluk was.

Wat moet ze nog meer? In het openbaar hele verhandelingen over Williamson houden tegen Nederlandse pers die alleen geïnteresseerd is in Ligtlee? Zelfs al doet ze dat, dan schrijft de pers dat toch niet op (want de Nederlandse lezer wil alleen weten hoe het met de Nederlandse medaillekanshebber van Rio gaat). Ik vind het heel goed dat ze Williamson heeft opgezocht, ondanks dat ze zelf ook nog niet zo lekker zal lopen. En ze zullen onderling wel wat gepraat hebben, maar dat hoeft gelukkig verder niemand te weten.
14 januari 2016 20:28
@hakkie zeggen dat ze het verschrikkelijk vind voor williamson en hopen dat ze snel herstelt. Is iets heel simpels
15 januari 2016 00:16
@redactie
Even een telefoontje met haar plegen is misschien wel op zijn plek
Want als haar enige reactie is " vervelend dat dit is gebeurd, maar ik kan wel naar Rio" komt ze toch erg egoïstisch en weinig empathisch over.

@Hakkie2
Ziekenhuis bezoek hoeft niks te zeggen. Soms doet men dat tactisch (ook wel met bloemetje et) in de hoop dat de ander er geen (rechts)zaak van maakt...
15 januari 2016 00:42
Jammer dat deze ook erg ongelukkige deelneemster aan deze sprint hier door sommigen zo kritisch en onheus benaderd wordt. Niveau van de boulevardpers evenaren?
15 januari 2016 13:47
Simplex??
sorry? Boulevard pers. Ik stond er met m'n neus op.
Het was een bezopen actie van Ligtlee die ging verliezen.
Ze was 100% schuldig aan deze val. De KNWU kan hier mede mee wegkomen omdat de beelden intern blijven. Het was compleet schokkend om te zien dat Ligtlee begon met schouderduwen. Met idd als gevolg dat de sturen in elkaar kwamen.
En dat ze weinig met Williamson op heeft. Dat was me al snel duidelijk.
Innemen van licentie was het minste.
Vooraf ben je voor de Nederlandse, maar achteraf schaamde men zich gewoon.
Ze gaf aan weer bij bewustzijn te zijn gekomen bij de EHBO post. Onzin. ze was gewoon bij kennis.
Nee, deze dame heeft zich van een hele slechte kant laten zien.

Reacties zijn gesloten.