Lennard Kämna over afwezigheid: “Korte pauze was noodzakelijk”

Lennard Kämna over afwezigheid: “Korte pauze was noodzakelijk”

Lennard Kämna - foto: Cor Vos

donderdag 28 juni 2018 om 12:24

Lennard Kämna heeft op de website van Sunweb uitleg gegeven over zijn afwezigheid. De 21-jarige Duitser geeft aan dat hij een korte pauze nodig had om zijn nieuwe doelen op de lange termijn te heroverwegen. “Het eerste deel van 2018 was niet waar ik op gehoopt had”, zegt Kämna.

In onderling overleg is uit voorzorg besloten om Kämna een periode aan de kant te houden. Zijn laatste wedstrijd reed hij halverwege maart. Het plan is om de tijdrijder in de tweede seizoenshelft terug te laten keren in koers. “Hij blijft trainen en op dit moment maken we een wedstrijdplan, maar zonder de druk voor een snelle terugkeer”, aldus Sunweb-coach Rudi Kemna. “Wij geven de prioriteit aan de focus op de lange termijn. Bij Lennard zien we dat hij deze voorzorgsmaatregel nodig heeft om toekomstige uitdagingen te voorkomen. Dit gaat voor de focus op zijn groei als wielrenner.”

‘Er zijn veel dingen tegelijk gebeurd’
“Ik ben heel jong profwielrenner geworden en mijn carrière ging snel vooruit”, beschrijft Kämna zelf. “Mijn eerste jaar bij Sunweb op WorldTour-niveau ging heel goed en ik kon veel leren. Het eerste deel van 2018 was niet waar ik op gehoopt had door ziekte en meerdere infecties. Er zijn veel dingen tegelijk gebeurd de laatste maanden. Na gesprekken met de ploeg hebben we besloten dat een korte pauze noodzakelijk was. Het begrip en geduld van het team helpt me veel en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Sunweb geeft aan dat de situatie van Kämna nauwgezet gevolgd blijft worden.

Dit artikel delen:

17 Reacties

oscarpuyol 28 juni 2018 om 12:28

Gelukkig maar, kreeg al steeds meer de vrees dat er iets meer sinister aan de hand was. Goeie coureur.

0
FondriestTF3 28 juni 2018 om 12:35

Kemna en Kämna. Mooie combinatie.

Nog wel enigszins onduidelijk wat er nu aan de hand is/was.

0
Koel 28 juni 2018 om 12:41

Nog steeds maar 21jr. Wanneer het na een goed seizoen minder gaat, kun je gaan twijfelen en ben je snel geneigd om te veel te gaan doen in plaats van rust te nemen.

0
Scott Sunderland 28 juni 2018 om 13:26

Gewoon even de weg kwijt figuurlijk. Er komt veel op zo’n jonge jongen af, zeker als de verwachtingen hoog gespannen zijn. Even zich herpakken en pas op de plaats maken. Goede keuze met het oog op de rest van zijn carrière.

0
hophop 28 juni 2018 om 14:45

Toch weer een vreemd Sunweb verhaal, wie is daar nog wel inzetbaar ?? Lijkt wel of er in de winter eea niet optimaal is geweest met zoveel ziektes etc.

0
DemarrErik 28 juni 2018 om 15:26

Apart verhaal wel. Gelukkig aat Lennard door, maar kan mij in het verleden wel wat voorbeelden herinneren van Sunweb renners die er ineens mee stopten omdat ze er geen meer in hebben. Bijv. Daan Olivier, Caleb Fairly en nog iemand? Ook die Chinees (de breakaway killer) stopte ineens.

Gebeurt gevoelsmatig vaker bij Sunweb dan bij andere ploegen. Komt dat door de strakke regels bij de ploeg? Dat renners er daardoor geen zin meer in hebben? Of is Sunweb wat verder in de psychologische begeleidingen waardoor demotivatie etc. sneller naar boven komt? Kan mij zo voorstellen dat er bij andere ploegen niet over gesproken wordt en iedereen maar door blijft fietsen.

0
Romāns Vainšteins 28 juni 2018 om 15:43

Volgens mij is Sunweb na SKY zowat de strakste ploeg qua begeleiding en dedicatie. Niet zonder resultaat want hun belangrijke mannen staan er op de belangrijke momenten, ik denk zelfs dat de wat krappe selectie ook gebaseerd is op de netto aandacht die ze per afzonderlijke renner kunnen opbrengen.

0
LaurentJalabert 28 juni 2018 om 15:44

Ik ben meestal niet zo iemand die te pas en te onpas doping schreeuwt, maar dit doet me ook enigszins denken aan die verhalen die je hoort over tennissers die betrapt zouden zijn en dan een blessure faken. Volgens mij heeft die Herman Ram ooit eens zoiets geroepen.

Niet dat ik gelijk insinueer dat dat in dit geval zo is, maar zouden we hier niet iets meer vragen bij moeten hebben dan de verklaring te accepteren van “er zijn veel dingen tegelijkertijd gebeurd” ?

0
vlek 28 juni 2018 om 15:48

Goed om iets te horen, ondanks dat er feitelijk nauwelijks iets wordt verteld. Heftig om er in je tweede jaar meteen ruim een half seizoen naast te staan.

0
peterwinnen 28 juni 2018 om 15:49

Ondertussen insinueer je het wel LaurentJalabert ;-)

0
Romāns Vainšteins 28 juni 2018 om 15:53

Ik denk niet zozeer aan meteen doping maar meer aan het niet fysiek en/of mentaal aan kunnen slaan op het stramien en de methoden van deze zeer uitgenaste wielerploeg.

0
Kirsipuu 28 juni 2018 om 16:26

Ik heb het idee dat Sunweb over het algemeen vrij slimme gasten scout. Nadeel daarvan is dat die iets sneller dan anderen denken ‘waar ben ik nou in vredesnaam mee bezig?’

0
maklukzat 28 juni 2018 om 16:32

@LJ
Wel wat vergezocht om hier doping weer bij te halen. Sommigen kunnen het ook niet laten.

Zal wel een gevalletje te veel hooi op de vork zijn. Wielrennen is nu eenmaal een prestatiesport.

0
Scott Sunderland 28 juni 2018 om 16:40

@ Laurent Jalabert

Dit lijkt echt helemaal niets met doping te maken te hebben. Knap hoe je dat er zo bijhaalt. Voortaan gaan we elk bericht over een renner op doping gooien. Geinig…

0
leegloper 28 juni 2018 om 18:49

Doping kan toch invloed hebben op het mentale aspect? Best veel (jonge) renners bij Sunweb stoppen. Kittel had ook depressieve gevoelens ofzo.
Er zijn natuurlijk ook andere redenen te verzinnen die hiertoe kunnen leiden.

0
assen 28 juni 2018 om 19:18

Ah, fijn om weer iets te horen/lezen van Kamna

0
Koel 28 juni 2018 om 19:26

leegloper – 28 juni 2018 om 18:49
Kittel had andere gevoelens, vooral voor zijn vriendin (over leeglopen gesproken) en toen kwam er van trainen niet veel meer…..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone