Jumbo-Visma laat fans beslissen over Tourshirt

woensdag 7 april 2021 om 19:47
Jumbo-Visma laat fans beslissen over Tourshirt

Jumbo-Visma gaat in de Tour de France niet in het vertrouwde geel-zwarte tenue van start, maar in een speciaal ontworpen shirt. Drie designs legt de ploeg voor aan haar fans, die uiteindelijk de definitieve outfit mogen kiezen.

Omdat het reguliere shirt van Jumbo-Visma en de gele leiderstrui op elkaar lijken, verzochten de organisatie van de Tour en de UCI de ploeg om met een aangepast shirt te rijden. Een kans om iets bijzonders te doen, was de gedachte bij het team. Dus ligt de keuze voor het shirt in de handen van de fans. Samen met kledingpartner AGU zijn drie designs met elk hun eigen verhaal ontworpen. Wielerliefhebbers kunnen vanaf 7 april tot en met 15 april hun stem uitbrengen op hun favoriete shirt via onsshirt.teamjumbovisma.nl.

Maar Jumbo-Visma gaat nog een stap verder. “Naast het eigen karakter hebben de drie shirts één ding gemeen: fans staan centraal in het design. Op alle drie de shirts is namelijk plek gereserveerd voor de namen van fans. Deze zomer rijden fans met de ploeg mee. Letterlijk! Fans bemachtigen hun plaats op het tenue door tussen 19 en 28 april het verkozen shirt aan te schaffen. Vanaf dat moment wordt de fan daadwerkelijk onderdeel van de Tour de France-ploeg en volgt er een unieke ervaring die de wielerliefhebber dichter bij de Tour brengt dan ooit tevoren. Daarover later meer.”

‘Negende’ man
“Sinds de vorige editie van de Tour de France zijn we in gesprek met de organisatie ASO”, vertelt ploegmanager Richard Plugge. “Uit respect voor de gele trui wilden wij en onze hoofdsponsors Jumbo en Visma meedenken om ons shirt aan te passen. Daarmee kwamen we voor een behoorlijke uitdaging te staan. We hebben dit aangegrepen als een kans om alle wielerliefhebbers als nooit tevoren bij onze ploeg te betrekken. Zo staat de ‘negende’ man met ons team van acht renners aan de start in Brest.”

Dit artikel delen:

55 Reacties

Natte spons 8 april 2021 om 10:08

Ik zou gaan voor 3, maar dan het zwart verwisselen voor het grijs van 2, net wat minder warm in de zomer. Het zwart aan de voorkant maakt niet uit qua warmte, maar maakt het wel wat strakker qua uitstraling.

jappe666 8 april 2021 om 10:41

Vind die promo-lulverhaaltjes rondom zo'n lancering altijd zo belachelijk dat ze grappig worden.

"Uit respect voor de gele trui wilden wij en onze hoofdsponsors Jumbo en Visma meedenken om ons shirt aan te passen."

Want hun shirt van dit seizoen lijkt op de gele trui en dat van vorig seizoen niet?
Maar je kan natuurlijk niet zeggen dat je plots het commerciële licht zag en het een geweldige opportuniteit vond om de fans wat extra geld uit de zakken te schudden.

Ik zou gaan voor het linkse shirt, maar met de schuine band van die rechtse.

Optimus Primoz 8 april 2021 om 11:59

Als fans zelf een shirt mochten ontwerpen, dan had ik shirt 1 ontwerp als basis gekozen en dan het zwart in oranje veranderd plus het geel in zwart. De tekst weer geel met wit. zoals The Common carder bumblebee.

Of lijkt dat te veel op het shirt van het Nederlands rugbyteam? ;)

Posterix 8 april 2021 om 12:29

Geen honingraten? Niet meer #samenwinnen? Misschien een #samenvoorPoga shirt? (Geintje!)

Cyclinglife 8 april 2021 om 12:41

Als je dan voor iets anders gaat, maak het dan extra speciaal.
Gewoon wat andere options:
Compleet ander design en 3 Compleet verschillende opties om uit te kiezen.
Omdat het te veel kampioensgeel is had dan een rode en roze variant van de shirts gemaakt.
Of allemaal rijden in de afgewezen nieuw zeelandse kampioenstrui behalve de NK van nieuw zeeland.

Had iets geks gedaan omdat het kan en om mensen te laten praten over je ploeg gedurende de gehele tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair