Joaquim Rodríguez keert terug op de fiets
woensdag 7 september 2016 om 16:37

Joaquim Rodríguez keert terug op de fiets

Joaquim Rodríguez had zijn wielerpensioen al aangekondigd, maar komt daar nu op terug. Tijdens de rustdag in de Vuelta a España heeft Purito met Katusha besproken dat hij mee gaat doen aan Milaan-Turijn, de Ronde van Piemonte, de Ronde van Lombardije en de Abu Dhabi Tour.

‘Hij heeft weinig training nodig om goed te zijn’
CyclingTips deed navraag bij Philippe Maertens, perschef van Katusha. “Het klopt dat Joaquim terugkeert in competitie en die genoemde wedstrijden rijdt. We zijn blij dat hij het doet, nadat we het er dinsdag met hem over gehad hebben. We zijn ervan overtuigd dat het niet meedoen aan de Vuelta goed voor hem is geweest. Bovendien heeft hij weinig training nodig om een goed niveau te halen. Het kan uiteindelijk goed uitpakken, we hopen dat hij ons verrast. Maar ik ben wel honderd procent zeker dat deze koersen écht zijn laatste koersen als prof zijn.”

RIDE Magazine
36 Reacties
Sorteer op:
7 september 2016 16:39
Het wachten is op de Purito van WF voor een reactie...
7 september 2016 16:40
Opmerkelijk. Ik ben benieuwd wat hem tot deze keuze gebracht heeft. Wel mooi want ik vond Rio toch een beetje een flets afscheid voor zo´n renner.
7 september 2016 16:44
Jammer dat hij dit niet voor de Vuelta bedacht, had zeker een etappe kunnen pakken...
7 september 2016 16:47
Opmerkelijk bericht. Het geeft wel aan dat hij toch een enorme liefhebber is. Aan de andere kant kun je de vraag stellen wat hij nog wil bereiken. Het afscheid van de fiets komt toch ooit, dat nu rekken met 1 maand levert dan toch ook weinig op zou je zeggen. Ik hoop niet dat dit een voorbode of een vermijden van het zwart gat is. Maar het zou wel een prachtige afsluiting van de carriere zijn als hij nog een koers kan winnen deze komende maand.
7 september 2016 16:54
Vind het altijd erg jammer als een sporter zo snel terugkomt van een beslissing om te stoppen.
7 september 2016 16:55
vond het al best vreemd dat hij opeens met alles stopte, maar nog gekker dat ie nu erop terugkomt en wedstrijden gaat rijden die hiervoor niet op z'n planning stonden. Nu wachten op een persoonlijke reactie van onze purito
7 september 2016 17:00
abu dabu voor het geld zeker
7 september 2016 17:01
Ik vond het al raar dat hij het seizoen niet gewoon afmaakte. Lombardije is een veel logischer wedstrijd om te stoppen voor Purito.
Benieuwd of hij nou ook Parijs Roubaix nog gaat rijden.
7 september 2016 17:17
Beetje een Messi actie. Je afscheid aankondigen, maar daar na een maand weer op terugkomen. Ik hoop dat hij Lombardije wint
7 september 2016 17:54
@Noud in het geval van Puerto vind ik dat helemaal niet jammer!
7 september 2016 18:03
Weinig training om goed te zijn. Dat is nou juist niet het geval bij hem. Jammer deze beslissing want nu kunnen zijn laatste koersen wel eens flink tegenvallen en dat verdient hij niet.
7 september 2016 18:08
Deze Vuelta was gewoon gemaakt voor hem. Vind het nog altijd bizar.

Indien hij de druk mentaal niet aankon, kon hij gewoon het klassement van bij de start laten schieten. Hij had met een mooi aantal overwinningen zijn laatste koers kunnen afsluiten.
7 september 2016 18:13
Heeft waarschijnlijk opgemerkt dat het vat van Alejandro stilaan opgeraakt en hoopt alsnog een overwinning te behalen in zijn afscheidsjaar.
Hopelijk wordt het geen afgang voor hem.
7 september 2016 18:34
Hij is sneller terug dan Daan Olivier!
7 september 2016 18:41
Dat is toch wel een opmerkelijk bericht, in vorm zie ik hem in de Italiaanse koersen weer meedoen voor winst.
7 september 2016 18:53
@Lalsacien
Purito schijnt niet zo'n studiebol te zijn.....
7 september 2016 18:55
Nee he...
7 september 2016 19:04
Purito kom er maar in! :-)
7 september 2016 20:24
Vlieg hem in voor de Eneco Tour, komop maak die ene fan blij!
7 september 2016 20:32
Eigenlijk zonde, maar vanuit het perspectief van Katusha snap ik het, ze betalen hem voor een heel jaar, niet voor een half jaar.
7 september 2016 20:37
Haha, tja. Wat moet je hier nou van zeggen ;)

Dit is natuurlijk wel een duidelijk verhaal: Katusha beseft dat ze de laatste wedstrijden van het seizoen niet zonder Purito kunnen. Waarschijnlijk hebben ze te weinig renners voor de betreffende koersen. Of willen ze nog scoren. Want laten we eerlijk zijn, buiten de zege van Lagutin rijdt Katusha nu erg verzwakt rondt.

Purito zal zijn ploeg dus graag een helpende hand bieden. Dat valt te prijzen. Sowieso vind ik een afscheidsjaar mét Lombardije een stuk mooier dan zonder. En ik verwacht wel dat hij goed zal zijn in die koersen. Want hij is echt niet zo gek om af te gaan als een gieter in zijn laatste wedstrijden.

Vind ik het erg dat hij toch nog Milaan-Turijn en Lombardije rijdt? Nee. Had het gehoeven van mij? Ook niet. Zal ik met spanning voor de buis zitten en hem nog 4x hartstochtelijk aanmoedigen? JAZEKER!!!
7 september 2016 20:48
Daarnaast denk ik niet dat het zwarte gat geldt voor hem hoor. Hij heeft al een eigen wielerschool, en organiseert al 2 jaar lang met succes zijn eigen toertocht in zijn woonplaats Andorra. Daarnaast gaf hij vandaag commentaar voor Rtve, en ik denk dat ze hem als opvolger zien van Delgado. Ik zie in hem een tweede Flecha: hij heeft ook humor, een mening, is camera-geschikt en is geliefd door bijna het hele peloton. Vergeet niet dat hij in zijn Katusha tijd al filmpjes insprak en korte video's presenteerde. Bijvoorbeeld dit jaar op verkenning op de Muur van Huy en de beklimmingen van LBL met een Go Pro camera. Ik raad mensen aan om te eens te bekijken (als je Spaans verstaat): erg leuk!
7 september 2016 20:49
@grinta haha, die denkt nog even valverde naar huis rijden.
7 september 2016 21:06
Leuk bericht, maar deze vuelta missen met zoveel purito-aankomsten.....
Maar goed, tof om hem weer te zien rijden de komende maand.
7 september 2016 21:28
Tja, eeuwig zonde, hij had hier mee kunnen doen voor het podium in de Vuelta. Hij heeft weinig te winnen. Alleen Il Lombardia zou een echt verrijking van zijn palmares zijn. Al staat deze koers als tweemaal op zijn palmares. Vreemde comeback, zou mooier geweest zijn als hij zou zeggen dat hij t/m de Giro 2017 zou doorgaan o.i.d. :)

Reacties zijn gesloten.