‘Israël Start-Up Nation spreekt met Froome, Stuyven en Van Avermaet’

woensdag 17 juni 2020 om 12:07
‘Israël Start-Up Nation spreekt met Froome, Stuyven en Van Avermaet’

© Cor Vos

Israël Start-Up Nation is in gesprek met onder meer Chris Froome, Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven. Manager Kjell Carlström en eigenaar Sylvan Adam willen de komende jaren het team verder versterken.  

Israël Start-Up Nation trad dit jaar toe tot de WorldTour en wil de ploeg in de toekomst verder versterken. Voor de klassiekers rekent de ploeg straks op de Duitser Nils Politt, maar die kreeg een contractvoorstel van twee andere ploegen. De kans dat hij bij Israël blijft wordt klein geacht, dus wordt gezocht naar alternatieven.

Volgens Het Laatste Nieuws stonden de namen van Oliver Naesen, Greg Van Avermaet en Jasper Stuyven hoog op het verlanglijstje. Naesen verlengde reeds bij AG2R, maar Van Avermaet en Stuyven zijn dus wel nog opties. Stuyven is einde contract bij Trek-Segafredo. Van Avermaets CCC-team verkeert zoals we weten nog steeds in grote onzekerheid over zijn voortbestaan.

Nog volgens de Belgische krant spreekt Sylvan Adam ook met Chris Froome, die einde contract is bij Team Ineos. Het Israëlische team zou in de toekomst ook in de grote rondes een rol van betekenis willen spelen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

NielsCos 17 juni 2020 om 12:19

Interessante namen.
Van Avermaet is afwachten of Rally instapt als nieuwe sponsor van CCC. Daarnaast zou ICA zich ook moeten versterken in het klassieke werk om een ploeg rond hem te bouwen.
Stuyven zie ik enkel misschien gebeuren indien GVA bij CCC/Rally/nieuwe sponsor blijft hij is op een leeftijd dat hij kopman moet zijn en ik zie hem niet in de schaduw van Greg rijden.
Froome is natuurlijk afwachten hoe hij presteert in de aankomende Tour, nadien weet hijzelf en de wielerwereld hoeveel hij nog waard is.

wiebipedia 17 juni 2020 om 12:24

Waarom zou Stuyven weggaan bij Trek. Die krijgt daar alle vrijheid om zn doelen na te streven en heeft (relatief) geen concurrentie voor zijn koersen

Lendilonus 17 juni 2020 om 16:04

Trek heeft met Pedersen juist nog een andere echte kopman in het Vlaamse werk die nog een stukje jonger is en het al in de zwaarste wedstrijden heeft laten zien itt Stuyven. Ik zou overigens wel blijven want beide heren zijn met hun kwaliteiten complementair aan elkaar en in het voorjaar is een sterke medekopman gewoon een voordeel.

Titaantje 17 juni 2020 om 17:04

Stuyven in 2018 top 10 in MSR, RvV en PR. Probeer je nu te beweren dat hij de lange klassiekers niet aan kan? Ieder jaar kan maar 1 iemand een zekere rit / klassieker winnen, en voor de voorjaarsklassiekers behoort Jasper inmiddels in al deze wedstrijden tot de top 10 favorieten.

Japsie 17 juni 2020 om 12:28

Voor veel geld wellicht?

zipp404 17 juni 2020 om 12:56

Benieuwd met welke ploegen Politt praat, wellicht een mooie ploeg voor GVA en een aantal helpers van zijn huidige ploeg, mocht CCC geen nieuwe sponsor vinden. Froome is afwachten hoe hij deze tour presteerd. Verwacht niet dat Stuyven weg zal gaan bij Trek.

Jotto-Lumbo 17 juni 2020 om 13:08

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd met wie Politt aan het praten is.. is daar al meer over bekend?

Yeez 17 juni 2020 om 15:10

In de toekomst… dan moet je niet voor v avermaet en froome gaan

rovi 18 juni 2020 om 08:59

De toekomst start morgen… (en morgen start de toekomst overmorgen)

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair