Giro 2016: Exit voor Luka Mezgec
foto: Marcel Koch
woensdag 25 mei 2016 om 08:40

Giro 2016: Exit voor Luka Mezgec

Luka Mezgec verschijnt niet meer aan het vertrek van de zeventiende etappe in de Giro d’Italia. De Sloveense sprinter van Orica-GreenEDGE blijkt na onderzoek al enkele dagen met een scafoïdebreuk in zijn pols rond te fietsen. Daarom houdt hij de Giro nu voor gezien, meldt zijn ploeg.

Ook Belletti in de ziekenboeg
Mezgec kwam dinsdag als 159ste – van de in totaal nog 163 renners in koers – over de streep, op iets meer dan achttien minuten van ritwinnaar Alejandro Valverde. Na afloop liet hij zich onderzoeken bij de wedstrijddokter. Die stelde dan de breuk in het scaphoid vast. Manuel Belletti bevond zich in dezelfde bus als Mezgec en moest zelfs door naar het ziekenhuis. De Italiaanse sprinter van Southeast-Venezuela had ademhalingsproblemen. Het is echter niet bekend of ook zijn Giro erop zit.

Trage genezing
Na de vaststelling van de breuk, besloot Mezgec namelijk wel direct op te geven. Het scaphoid is het handwortelbeentje aan de binnenkant van de pols en staat nauw in verbinding met de duim. Volgens Hier heb ik pijn is het de meest voorkomende polsbreuk die er is. Omdat de genezing van dit specifieke botje traag verloopt, moet Mezgec’ onderarm in het gips. Het complete herstel vergt zo’n twaalf weken.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
25 mei 2016 09:00
Geen Mezgec, en mss ook geen Belletti, dus zal het aan Lampre (toch al veel gegeven deze giro) en Trek, en in mindere mate Katucha en DDM zijn om het tot een massasprint te laten komen. Of gaan BMC en Giant handje willen toesteken voor respectievelijk Zabel en Arndt ?
25 mei 2016 09:30
Wordt een leuke sprint zo. De overstap van Mezgec naar Orica is nog niet geworden wat hij er waarschijnlijk van gehoopt had. Achteraf gezien had hij bij Giant meer kans gehad om voor zichzelf te sprinten. Deze giro was hij niks anders dan knecht voor Ewan.
25 mei 2016 10:02
@řezník: ja idd, beetje achteraf praten dit, maar bij giant was hij nummer 1 sprinter geweest in het voorjaar door de afwezigheid van Degenkolb
25 mei 2016 10:23
Of hij was door een oud Engels vrouwtje overhoop gereden..
25 mei 2016 15:07
Misschien dat hij zich juist wel beter voelt als piloot voor Ewan dan voor zijn eigen kansen te gaan, beetje zoals Renshaw of Eisel bij Cav.
25 mei 2016 16:13
Jammer voor de sloveen dat er geen Trieste-scenario in zit dit jaar.

Reacties zijn gesloten.