vrijdag 20 december 2019 om 17:43

Geen Tour voor Dylan Groenewegen: “Meer sprintkansen in de Giro”

Video Topsprinter Dylan Groenewegen gooit het in 2020 over een geheel andere boeg. Geen Tour de France, maar daarvoor in de plaats de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Een bewuste keuze, die hij in samenspraak met sportief directeur Merijn Zeeman maakte. “Het zou mooi zijn als ik kan zeggen dat ik in alle grote rondes een rit kon winnen”, vertelt hij aan WielerFlits. Mike Teunissen is in beide grote rondes zijn lead out-man.

Of Groenewegen het moeilijk vindt om de Tour na vier jaar te missen, wilden we van hem weten. “Ik vind het ook altijd heel moeilijk om de Giro te zien en daar niet te rijden. Zo heb ik dat wel met elke koers”, antwoordde hij lachend. “Natuurlijk zal het wel even anders zijn, want het wordt een heel andere indeling van mijn seizoen met veel andere koersen die ik nog nooit heb gereden, zoals Tirreno-Adriatico en de Vuelta a España. Maar ik kijk er erg naar uit.”

De sprinter trapt zijn seizoen af met de Volta a Valenciana om zich dan via de UAE Tour, Tirreno-Adriatico, Milaan-San Remo en Brugge-De Panne klaar te stomen voor de Giro. Daarmee laat hij de voorjaarsklassiekers voornamelijk links liggen. “We hebben sowieso een heel sterke ploeg voor het voorjaar en mijn voorkeur ligt bij het sprinten. Natuurlijk vind ik de klassiekers ook heel mooi, maar dat kan ook later nog in mijn loopbaan.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
20 december 2019 21:08
Haha, een bewuste keuze...

Laat mij niet lachen!
20 december 2019 22:44
Geen Dylan in de Tour, brrr
21 december 2019 00:02
Een enigzins ongemakkelijke Dylan in dit interview, maar wel top hoe hij dit oppakt. Of zal dit nog te maken hebben met zijn woede op Wielerflits na zijn valpartij in de Tour?

Zijn topjaren voor de Tour komen nog en ik denk dat deze 'gedwongen' keuze alleen maar zijn vruchten gaat afwerpen met meer koers hardheid, nieuwe dynamiek in andere ronde's en het omgaan met teleurstellingen en ploeg/sponsor belangen.
    21 december 2019 02:07
    Ongemakkelijk? Waar zie je dat in? Ik heb Dylan zelden zo ontspannen in interviews gezien. En die ‘woede’ uit de Tour is allang uit de lucht.
21 december 2019 00:22
Wel veel kansen hoor. Uae en tirreno
21 december 2019 08:43
Youri, hij is woest.

Reacties zijn gesloten.