‘Fusie Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma komt er niet, ook Amazon haakt af’
foto: Cor Vos
vrijdag 6 oktober 2023 om 14:25

‘Fusie Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma komt er niet, ook Amazon haakt af’

Breaking De veelbesproken fusie tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma gaat er volgens Sporza toch niet komen. Ze melden dat manager Patrick Lefevere en geldschieter Zdenek Bakala toch samen zouden doorgaan tot en met 2025.

Verhoog de voorpret voor de klassiekers met de nieuwe RIDE Seizoensgids. Onze nieuwe 188 pagina's dikke voorjaars-editie vol met schitterende wielerverhalen verschijnt op 8 maart. Verzeker je van jouw exemplaar en pre-order hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

WielerFlits heeft inmiddels een bevestiging van direct betrokkenen dat de fusie van de baan is. Er was vooral ongenoegen bij enkele partners en sponsors van de ploegen over het samengaan van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step. Vanmiddag werden de renners en het personeel van Jumbo-Visma ingelicht dat er van een fusie geen sprake zal zijn.

Voor de camera van Sporza reageerde ploegleider Davide Bramati van Soudal Quick-Step opgelucht: “Dit is goed nieuws voor iedereen. Niet enkel voor ons, maar ook voor het wielrennen zelf. Dat zullen veel mensen in de wielerwereld wel beamen.”

“Ik denk dat het duidelijk is en dat is voor iedereen het beste zo”, aldus Frans Maassen, ploegleider van Jumbo-Visma tegenover Het Nieuwsblad.

Afgelopen zaterdag vertelde Lefevere nog het volgende in zijn column in Het Nieuwsblad: “Na de letter of intent is het allemaal te lang blijven aanslepen. Maar dit mag geen drie dagen meer blijven duren. Maandag zou er al veel meer duidelijkheid moeten zijn.”

Volgens Sporza zouden Lefevere en Bakala nu hun project tot het einde van 2025 dan toch verderzetten. Wel zou Bakala willen afbouwen en zouden nieuwe extra investeringen om de ploeg rond Remco Evenepoel te versterken niet langer mogelijk zijn.

Deze nieuwe wending komt er nadat Lefevere afgelopen week de plannen rond de fusie nog bevestigde. “Richard Plugge en ik hebben een uurtje gepraat. Daarna is er wat tijd over gegaan. Ik heb er Quick-Step en Soudal bij betrokken. Richard is bij Visma langsgegaan. Tot er op een bepaald moment een letter of intent is getekend om samen te gaan. Het opzet was om tot een constellatie te komen waarin Bakala, Robert van der Wallen en Richard Plugge de aandelen zouden verdelen. Ik zou die van mij verkopen.”

Dat de onderhandelingen over een mogelijke fusie al redelijk vergevorderd waren, bewijzen de gesprekken tussen Jumbo-Visma en Specialized, het fietsenmerk van Soudal Quick-Step dat verbonden is met Remco Evenepoel. Ook met Evenepoel zelf zat de Nederlandse ploeg al rond de tafel. Terwijl Richard Plugge de internationale wielerunie UCI al op de hoogte had gebracht van de plannen.

Update om 16.45 uur: Amazon haakt af
Ook Amazon is afgehaakt als co-sponsor, bevestigen bronnen aan WielerFlits nadat het AD dit als eerste naar buiten bracht. Het Amerikaanse e-commerce bedrijf zou een van de belangrijke sponsoren zijn geweest voor de nieuwe fusieploeg.

Amazon zou geen titelsponsor zijn geworden, maar wel co-sponsor. Deze nieuwe samenwerking zal er dus niet komen na de recente wending.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
304 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
6 oktober 2023 14:28
Aldus de veroorzaker van alle commotie Fusieflits.nl
  6 oktober 2023 14:30
  Hallo A3,
  Hoop dat er niet teveel onrust is ontstaan door de paniek op Fusieflits.nl
  Mocht dit wel het geval zijn dan staat mijn deur altijd voor je open om het er over te hebben. Wellicht onder het genot van een broodje shoarma samen met Frans en Monique.
  Groet, Robertje. Over.
  6 oktober 2023 14:42
  Hoi Robertje, dank voor je bericht. Bij mij viel de onrust reuze mee.
  Bij Raymond en Youri wat minder zo te zien, ze zijn pardoes vergeten "breaking" toe te voegen aan deze kop.

  PS. ik vond mijn eigen post terug via "populairste eerst" dat is ook wel eens anders zoals je al opmerkte!

  Gr A3anus
  6 oktober 2023 14:51
  Hallo A3,
  Er is zoveel paniek dat de bio van Raymond helaas ook niet onder het artikel geplaatst is, maar ik zal iedereen uit de brand helpen:

  "Raymond Kerckhoffs was in 1990 op 18-jarige leeftijd de jongste journalist in de geschiedenis van de Tour de France. Werkte van 1996 tot 2020 als sportjournalist bij De Telegraaf en was daar jarenlang chef-wielrennen. Sinds 2020 is hij werkzaam voor WielerFlits en hoofdredacteur van RIDE Magazine".

  Groet, Robertje
  6 oktober 2023 14:56
  Eerlijk is eerlijk, Raymond had het met zijn scoop op zich wel bij het rechte eind: er waren plannen voor een fusie. Als het nu niet door lijkt te gaan is dat wellicht alleen voor hem een teleurstelling..
  6 oktober 2023 14:58
  Wij zijn niet de veroorzaker van de fusie. Wij hebben er alleen over gepubliceerd.
  6 oktober 2023 15:04
  Er is geen fusie en hoe dichtbij was deze eigenlijk? Patlev heeft een uurtje met Plugge gesproken?
  6 oktober 2023 15:14
  Niemand zegt dat jullie de veroorzaker van de fusie zijn, maar wel de veroorzaker van de commotie, Maxim. ;)
  6 oktober 2023 15:22
  En dat op de dag dat fusieflits.nl live is gegaan! Wat een soap :)
  6 oktober 2023 15:26
  Afschuiven op WF is idiotie ten top. Sterker die hebben gewoon hun werk gedaan, namelijk relevant nieuws brengen.

  Mag duidelijk zijn dat er iemand heeft gelekt naar WF, en het zou met niets verbazen als dat uiteindelijk Lefevere zelf was om er meer druk op te zetten, die zei namelijk dat het geen 3 dagen meer moest duren, en zat zonder telefoon bij Anderlecht op de tribune toen het nieuws insloeg als een bom. Toevallig?

  Ironisch genoeg kan het zoeken van de publiciteit ook wel eens op meerdere manieren roet in het eten hebben gegooid, onderhandelingstechnisch maar ook de publieke verontwaardiging was niet mals, met als uitkomst dat op het laaste moment zelfs nog is getracht een doorstart te maken met SQS Lite.
  6 oktober 2023 16:11
  Apemantus, leg dat de vele wild hallucinerende geesten hier uit. Wielerflits heeft er niets mee van doen. Berichten alleen over elke scheet mbt dat verhaal, dat is hun werk. Maar de redactie, althans al diegene die menen dat deze website naar hun moet luisteren, is snel gefrustreerd.

  Je hoeft berichten niet aan te klikken. Feit dat sommige het toch doen en dan klagen zegt meer over de geestelijke gesteldheid.
  6 oktober 2023 18:21
  Apemantus, jij gebruikt het woord idiotie hetgeen impliceert idioten. Wanneer je ziet wat voor hallucinaties hier rondgaan mbt contracten, recht, arbeidsrecht en onderhavige mbt sport jurisprudentie, het gebrek aan fiscaal inzicht zoals hoe een aandelen overname en achterlaten lege BV met licentie te vullen met restant middels garantiestelling, wilde aannames mbt UCI regelement etc en ook alsof WF bepaald of er een fusie of overname komt terwijl chocoladeletter de Telegraaf of HLN een groter bereik hebben wellicht en stoppen onderhandelingen aan WF zouden liggen. Ja dan heb je inderdaad over idioten.
  6 oktober 2023 19:05
  Maxim heeft gelijk. En wielerflits had een goede scoop. Nu waarschijnlijk weer.

  Waar Wielerflits zich niet druk om hoeft te maken, maar Plugge en Lefevre wel, is hoe ze de schade nu gaan repareren ervan uitgaande dat de fusie niet doorgaat.
  Omdat Jumbo met Specialized in zee wilde zal Cervelo en daarmee Pon/skoda niet blij zijn. Waar hij dacht sterker te worden kan t omgekeerde gebeuren. Geen Bakala, geen Amazon en wellicht Cervelo en Pon/skoda die nog eens de boel gaan overdenken of afhaken.
  Bij Lefevre zal het vertrouwen van een aantal renners en het personeel wel een knauw hebben gekregen.
  6 oktober 2023 19:46
  Uiteraard logisch dat WF de scoop meldt. Ik vind wel dat ze het dusdanig hebben gemeld dat het leek alsof de fusie al bijna rond was terwijl dit verre van was. Ook in dit artikel weer, terwijl er alleen gekeken is of het een goede optie is. Wel grondig, maar niet veel meer dan dat. De toekomstige aandeelhouders zijn het niet eens geworden over de verdeling van aandelen en de sponsoren waren het ook niet eens.
  6 oktober 2023 23:12
  Een letter of intent is per definitie meer dan alleen kijken of iets een optie is ssj! Daarmee gaven ze aan dat ze van plan waren te fuseren.
  7 oktober 2023 07:19
  Ik neem aan dat ze verschillende scenario’s/plannen voor verschillende opties hebben. In ieder geval, als je ziet wat er nog allemaal gedaan moest worden dan was het plan niet zo vergevorderd als WF deed overkomen.
6 oktober 2023 14:30
Jullie zijn de rode tag met BREAKING vergeten. Ik mis ook wat HOOFDLETTERS.

Tevens goed nieuws lijkt me, die hele idiote soap eindelijk voorbij. Totale cultuur mismatch.
  6 oktober 2023 22:27
  Op bijna alle normale Websites was dit nieuws al om 16:00 te lezen, was dus niet breaking nieuws meer maar een natte fluim
6 oktober 2023 15:13
Youri??
6 oktober 2023 14:31
Jammer, ik hoopte op de terugkeer van het oude QuickStep zonder Evenepoel. Ik mis dat QuickStep voordat ze zich op de klassementen van Evenepoel gingen richten. Evenepoel past veel meer bij een ploeg als Ineos thuis. Hopelijk wordt Evenepoel toch nog aan Ineos verkocht en gaat QuickStep zich weer richten op de klassiekers.
  6 oktober 2023 16:28
  Stel PL verkoopt REV aan Ineos, dan heeft hij tijdelijk was geld om iedereen te betalen maar gaat te kort komen wanneer niet een 10 miljoen bezuinigd gast worden. Bakala stortecelk jaar ca 10 mm bij. Tenzij sponsoren meer willen doen. Nog een probleem, grote sponsor Soudal zat er vanwege ronde plannen met REV.
  Terug naar klassieker ploeg zou best mooi zijn maar ca 8, 10 renners zijn meer klimmer types nu. Makkelijk is dit alles verre van.
  6 oktober 2023 16:49
  Evenepoel is geen object, handelswaar, dat verkocht wordt maar een subject met een arbeidsovereenkomst dat afgekocht kan worden.
  6 oktober 2023 17:01
  Piet je hebt nu meermaals er blijk van gegeven alleen de klok te horen luiden en meer niet. Met je subject. REV is een werknemer net zoals een voetballer die ook vaak "verkocht" worden. Feit is dat werkgever gaat over de afkoopsom en dus deze verkoopprijs zoals die genoemd wordt bepaald.
  Ovirigens beweerde jij een dag geleden nog dat REV kon gaan en staan waar hij wilde wat al niet het geval was, UCI regel 2.15.123 In no case may a rider move to another team.. enzovoort. En nu evenzo niet omdat hetzelfde contract nog altijd van kracht is.
  Nogal triest om met dergelijk non bericht je eerdere blunders recht willen trekken.
  6 oktober 2023 17:17
  Veel klimmers van quickstep zijn juist meer punchers, daarom is de ondersteuning na anderhalve week in lange bergetappes ook wat minder. Zonder evenepoel zouden die weer prima als vanouds voor Brabantse pijl en etappes in romandie , giro etc kunnen gaan.
  6 oktober 2023 18:45
  Kopoverdekop, als je correct wilt formuleren, doe dat dan. Verder geef je geen tot weinig kennis te hebben van het arbeids, vennootschaps, fiscaalrecht, fusierichtlichtijnen, grensoverschrijdende fusies, en niet in de laatste plaats het UCI reglement. Je schetst continue hoe het zit alsof je op de hoogte bent van de ins and outs van het dossier. Je roept veel maar motiveert weinig.
  7 oktober 2023 00:43
  Pietje, letterlijk zowat mijn tekst gekopieerd van elders in de panelen en hier geplakt. Je moet maar durven als pseudo ervaringsdeskundige. Her en der tracht je wijsneusig met buitenlandse termen. ( due dillengence overigens algemeen gebruik in Ned en Be) zoals subject etc wat hier in geen enkele zaak een rol speelt jouw schone schijn op te houden. Vanaf het begin haak je aan op mij uiteenzettingen en kopieer je telkens een deel waar je zgn winsneurigheid aan toe voegt. Best triest. Overigens had je opgelet dan had je middels een subtiele opmerking van mijn gezin dat je gedachte over broninfo gezien.
6 oktober 2023 14:31
Steek dan ook de hand in eigen boezem en plaats dit ook even als "Breaking" en groot op de hoofdpagina i.p.v. de transfer van Roglic..
Edit: nu alleen nog Breaking!
'sarcasme uit'
  6 oktober 2023 15:02
  Dat gebeurt wel hoor, zo flauw zijn ze niet.
  6 oktober 2023 15:41
  Niet de eerste keer dat WF zich volledig verkijkt op een 'fusie'. Bij Katusha ging Nico Dick destijds compleet de mist in, om na veel aanvankelijke bombarie er nooit meer een letter aan te wijden.
  6 oktober 2023 16:36
  Verklaar u nader xistnc. Overal op vele websites was vrijwel dagelijks exacte lezen over een op handen zijnde fusie en later de goede pers mbt een overname en toen weer met mogelijke doorstart restant.
  Dit is een wielren medium, geen kook of recepten website, dus juist een WF schrijft erover, gek hè. Nou ja, WF maakt wel van elke scheet een bericht wat mogelijk iets minder kan maar clicks are money en dit is een bedrijf hè. Overigens zijn het je eigen vingers die de site aanklikken en de berichten wat je niet verplicht bent.
  6 oktober 2023 16:49
  De berichtgeving van WF ging niet over de 'mogelijke' fusie, maar over de 'aanstaande' fusie. Waarbij in alle situaties TJV alvast werd aangeduid als 'fusieploeg'.

  Buiten dat al vanaf het begin duidelijk was dat de eventuele vorm geen fusie inhield maar een overname, was het compleet onterecht om er alvast vanuit te gaan dat de boel rond was. Daarmee heeft WF haar hand (opnieuw) overspeeld.
  6 oktober 2023 17:21
  Wielerflits heeft nooit bericht dat alles in kannen en kruiken was ofwel rond was.
  Verder was de scoop een intentieverklaring aangaande een fusie wat zo door Plugge naar buiten is gebracht. pas daarna bleek stukje bij beetje dat het geen fusie betrof maar een overname en daar bleef WF verkeerd berichten met fusie. Ook teksten als SQS of TJV doen dit of dat zijn met zoiets fout. Een Soudal of Visma zijn slechts sponsor en geen rechtspersoon. Dat is DecoLef en Blanco.

  Ook "De ploeg van PL, DecoLef" https://www.wielerflits.nl/nieuws/philippe-gilbert-voorziet-catastrofale-gevolgen-als-fusie-plugge-lefevere-doorgaat/. Schrijft men de ploeg van CEO PL de bedrijfsnaam achter SQS. Veel tekort door de bocht. Het is de naam van de BV geregistreerd in Luxemburg en vallen contracten primair onder Luxemburgs recht maar dat terzijde. SQS is niet meer dan een "handelsnaam" tbv het product, het team van DecoLef waarvan PL slechts een kleine aandeelhouder is. Met 80% en mogelijk vetorecht is in feite Bakala eigenaar. Had WF van begin af aan accuraat geweest en beter een goede toelichting wat eea betekent dan was voor velen ook alles duidelijker geweest.

  Dat kun je wellicht WF verwijten. Maar ja het is niet het Financieel Dagblad.
  6 oktober 2023 18:18
  Op andere websites was ook dagelijks te lezen over de 'aanstaande fusie'? Waar dan precies? Overal, als ze er al aandacht aan besteden, wat bij sommigen nog lang duurde, las je de nodige voorbehouden, behalve op Wielerflits.

  Daar ging het alleen maar over de 'aanstaande fusie' en de 'nieuwe fusieploeg' en het was ze niet aan het verstand te peuteren dat ze daarmee fake news brachten.

  'Jumbo Visma in gesprek met Soudal QuickStep over mogelijke fusie' was een prima scoop geweest. Maar nee, Wielerflits moest komen met zinsnedes als 'het is een kwestie van tijd voordat deze spectaculaire en verrassende fusie wordt beklonken' en in elk artikel werd er zo'n beetje op gehamerd dat de fusie al rond was en echt doorging. Zelfs eergisteren nog werd er vermeld dat 'de fusieplannen tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step steeds meer vorm krijgen'.
  6 oktober 2023 18:27
  Solitary, zoek zelf. Afgelopen weken kon iedereen die info zocht wekelijks, dagelijks in het Spaans, Italiaans, Frans, Engels, zelfs Duits eenvoudig met Google zien dat er overal over bericht werd. Ik kreeg zelfs berichten uit Slovenië.
  Bovendien stellen dat klappen "fusie" "overname" schuld is van een actief volgen en berichten van WF dan ben je echt van hetvpadje af en verwijs ik naar de woorden Apemantus hiervoor gebruikte.

  Bovendien zoals ook door PL bericht werd was men al verder omdat hij al bezig was met "achtergebleven" sponsoren om doorstart rond te krijgen. Zo waren er meer berichten zoals met Specialized die erop duiden dat eea in de maak was en dat was ook zo. Alleen iedereen met gezond verstand, volgers dus, zeker die ervaring hebben met allerlei contracten ook mergers e,d. weten dat al is het 80% rond het nog niet rond is en zo nog kan stoppen. Komt nog eens bij dat 15,oktober dichtbij is hoewel dat niet persé de reden hoeft te zijn.
  7 oktober 2023 00:36
  Er werd overal bericht, klopt, maar nergens met de stelligheid die Wielerflits ten toon spreidde.
6 oktober 2023 14:51
wat een onzin dat mensen nu afgeven op wielerflits, ze hadden 1 van de grootste scoops van de laatste jaren. Niemand wist er van, het nieuws sloeg in als een bom, maar je kan wielerflits enkel complimenteren dat ze dit nieuws wisten te brengen. Dat het onzekerheid met zich mee bracht, ja maar daar kan wielerflits niks aan doen.
Zeer blij met dit nieuws mocht dit definitief einde verhaal zijn van de fusie, toch 1 van de 2 zaken die ik hoopte uitgekomen. Spijtig dat Roglic niet blijft bij TJV maar ik gun hem de stap naar Bora.
Voor TJV nu wel spannend, je hebt nog maar 1 echte klassement kopman over, waar ze voorheen met Roglic en Vingegaard in alle rondes (ook die van een week) konden strijden voor de overwinning is dat nu wel even voorbij, ik zie niet 123 iemand die ze voor die rol kunnen halen. Wel goed nieuws voor Kooij, er komt nu toch meer ruimte voor hem en eventueel een versterking voor zijn sprinttrein.
Benieuwd wat Evenepoel doet, hij wil extra versterking (of dat nou terecht is of niet) maar die gaat er dus niet meer komen.
  6 oktober 2023 15:07
  @Breker: er was een serieus voornemen om de ploegen samen te voegen. Zo serieus dat er een letter of intent is getekend. Dat is en was nieuws.
  6 oktober 2023 15:09
  @breker, was het een roddel dat er gesprekken gaande waren over een fusie? Is volgens mij inmiddels ruim bekend dat het zeker zo was. En hoe ver ze waren zal nooit iemand weten, buiten de mensen die het aangaat zelf. Feit is, dat wielerflits gelijk had. Het is nou niet de schuld van wielerflits dat deze gesprekken hebben plaats gevonden.
  Als het een broodje aap was geweest, en die gesprekken hadden nooit plaatsgevonden dan had je hier moord en brand kunnen schreeuwen, en terecht. Maar dat is niet het geval.
  De schuld van de onzekerheid die is gekomen ligt bij Lefevre, Plugge en Bakala die dit anders hadden kunnen aanpakken.
  6 oktober 2023 15:20
  Niemand wist er van? Gerucht ging al sinds eind augustus en er zijn meerdere partijen die weken eerder al gerichte vragen hebben gesteld aan de betrokken partijen. Maar zij kregen zowel formeel als informeel nul op het rekest. WF kreeg deze cadeau, omdat het 'nieuws' niet langer stil te houden viel.
  6 oktober 2023 16:54
  Ik zie geen breaker...? Maar mbt de kopmannen, gaat nu Sep Kuss wellicht toch een andere rol spelen?
  6 oktober 2023 17:49
  er was een reactie van deze flitser, wie het heeft verwijderd weet ik niet.
  6 oktober 2023 18:08
  O, op die fiets ; )
6 oktober 2023 14:47
Goed nieuws! Al is dat zinnetje in verband het afbouwen van Bakala natuurlijk niet onbelangrijk.
Wielerflits nu gaan aanpakken lijkt me wat onnodig. Ze hadden een scoop van een mogelijke fusie en hebben die online gezet. Het is duidelijk dat er wel degelijk intenties waren. Het is niet omdat de fusie er niet komt dat de scoop fout was. Ze hebben het misschien wel wat te hijgerig gebracht, dat wel.
  6 oktober 2023 15:05
  En er was wel degelijk een letter of intent.
  6 oktober 2023 15:59
  ze dachten een scoop te hebben maar het liep net iets anders
  6 oktober 2023 16:21
  Bakala heeft laatste 8 jaar ca 10 miljoen p.jr bijgestort. Hij geeft aan dat niet meer te doen en hoopt op een koper. Een nu nog 20 miljoen in 2 jaar bijstorten om hooguit 5 miljoen meer te vangen voor je aandelen is 15 mm extra verlies. Hij krijgt door dat hij te ver is doorgegaan in zijn liefde voor deckoers en deze ploeg. Er komen dus problemen aan en REV nu voor veel geld verkopen aan Ineos is slechts een tijdelijke oplossing. Stel een 4 miljoen aan salaris minder te betalen maar op 10 p.jr bijstorten wat stopt is dat nog 6 tekort.
  Patrick zal bij Qatar,,Oman, Brunei, Nigeria aan de bel moeten gaan trekken. Misschien wil Qatar niet achterblijven bij zijn "vijanden" uit Saoedi Arabië en de Emiraten zelfs kleine buurman Bahrein heeft een ploeg. Hopenlijk komt er een echte multinational of Rijkaard die de ploeg wil overnemen.  Patrick Lefevre werkt tegen de bierkaai tbv belang van zijn mensen, dat siert hem. Heeft in zijn bv ADVIPAT 4 miljoen tbv zijn pensioen zitten en wordt geschat op totaal 10 miljoen. Dus voor het geld moet hij het niet doen. Gauw verkopen en pakken wat hij pakken kan indien een koper de eerste jaren garandeert.
  6 oktober 2023 18:58
  Ik denk niet dat Rijkaard er heil in ziet...
6 oktober 2023 15:00
Volkomen logisch dat dit niet doorgaat. Zo'n fusie moet je ruim vantevoren plannen en daar ook je transfer-, sponsor- en personeelsbeleid op afstemmen. Dat is hier niet gebeurd, waardoor vanaf het begin al duidelijk was dat dit niet zou gaan lukken, zeker niet voor het seizoen 2024. Het was gewoon niet haalbaar. Wel vriendelijk van Wielerflits en Raymond Kerckhoffs dat ze ons een paar weken hebben vermaakt met deze fantoomfusie, het was een prima aanloop naar Il Lombardia.
  6 oktober 2023 18:10
  Achteraf een koe in de kont kijken of je gelijk halen heeft weinig waarde.

  .
  Amazon zijn opportunisten, echt Amerikaans, die kopen succes waar ze bij willen horen en zijn bang voor rimpels in het water, negatieve publiciteit. Vanwege 15 oktober moest eea snel anders had men beter eerst Amazon op contract binnen moeten trekken en daarna maar bijschaven mbt wie welke plaats op het shirt krijgt. Deze hele soap in de internationale pers zag er slecht uit. Jammer dat het niet binnenkamers bleef. Hoewel een ieder bijna hoopt op een mooi sterk "Quickstep" zie ik hiertoe nu een geringe kans op termijn, helaas. Daarom was het beter al met al was dit doorgegaan. Nu hebben twee partijen schade.

  Amazon zou 5 jaar instappen, Soudal had ook het lange termijnplan. 15 miljoen Soudal minimaal en Amazon ook werd gezegd 20 miljoen ook 5 jaar maar stel het was toch 15 mm dan nog een mislopen van 150.000.000 €uro. Zou die 20 miljoen van Amazon voor 5 jaar zijn geweest of 3 want (geen hoofdsponsor wat ook werd verteld) dan loopt men nog altijd 95 miljoen mis.
  6 oktober 2023 18:59
  Suggesties, veronderstellingen, aannames, ja, ja.
  6 oktober 2023 22:45
  @kopoverkop de sponsors zagen fusie niet zitten staat er. Ik denk met name de negatieve berichten van Belgische achterban. ( begrijpelijk) dat ze de stekker eruit hebben gehaald. Wat heeft Soudal eraan om een team te sponsoren waar niemand in België achter staat. Beetje het Sky gevoel van paar jaar geleden
  7 oktober 2023 00:51
  Soudal heeft begin dit jaar in persbericht aangegeven dat men ondertussen in België voldoende marktaandeel heeft, uitgegroeid is alhier. Dat men middels internationale successen zoals Vuelta 2021 zic meer gaat richten op landen in Europa waar men nog veel kan groeien. Die hadden er geen problemen mee, Uteraard moet er nu weer het en der eea gladgestreken worden. Bovendien gaf Plugge aan eea gestaakt te hebben omdat zij de zwarte Piet gekregen toegespeeld.

  https://www.ad.nl/wielrennen/megafusie-wielerploegen-jumbo-visma-en-soudal-quick-step-van-de-baan-ook-amazon-haakt-af~a8953476/
  7 oktober 2023 09:18
  Je kan genoeg marktaandeel behaald hebben maar dat kan je ook weer verliezen hè
6 oktober 2023 20:02
WF had de scoop. Maar had ook weinig reserve. Enige vorm van terughoudendheid was al die tijd gepast geweest, niet een stroom aan vervolgberichten. Zeker nu het gewoon keihard niet doorgaat, die hele storm in een glas water. Niet WF's beste moment.
6 oktober 2023 15:03
Fusie? Was er sprake van een fusie dan? Niks van meegekregen de laatste tijd.
6 oktober 2023 14:33
Pijnlijk... Maar niet voor de ploegen, die zijn zo beter af.
  6 oktober 2023 16:39
  Ik vraag me af wat ploeg blanco er mee opgeschoten is. Wat is er waar van het Amazon verhaal. Letter of intent ?
  Naar buiten toe is voor mij wel duidelijk dat een nieuwe sponsor niet snel gevonden is. En de kans dat het beter wordt dan afgelopen jaar is vrijwel nihil. En hoe zit een cervelo er in?. Blanco op hangende pootjes terug naar Pon. Ermoet nog wel weer wat gerepareerd worden door deze al dan niet bewuste lekactie. Van naar ik meen mediapartner wielerflits?.
  6 oktober 2023 18:33
  Niets re-cycle, gewoon niets.
  6 oktober 2023 18:44
  Sterker re-cycle. Stel dat het zo is dat Roglic zich op heeft gevreten omdat hij best onder andere omstandigheden Kuss overwinning had gegund maar nu niet. Omdat hij zelf paar keer uit een GT gevallen is en nu super voorbereid was, hongerig, gretig, op deze Vuelta wat ook bleek.

  Dat Plugge bezig was met Amazon, Amerikanen, en ineens staat Kuss bovenaan en is dat een mooi breekijzer om Amazon over de streep te trekken. Sterker, binnen sportmarketing wereld was duidelijk dat het erdoor was, mondeling dan toch, de exacte vorm zou men nog nader overeenkomen. Dus Kuss moest ook daarom mogelijk winnen waarbij Vinegaard ook die kaart speelde. Wilde Roglic geen spelbreker zijn maar begreep gefrustreerd gelijk dat hij geen eerste man is zeker niet komende 2 jaar in de Tour. En meer tijd heeft hij niet.

  ,
  Daarom vertrok duidelijk Roglic maar daarvoor was Amazon minstens 5 jaar aan boord met 15 a 20 mm p.jr. Resultaat Amazon is van de bagagedrager gevallen en Roglic ook. Dit wordt een bestseller en daarna een blockbuster., Alleen al de rechten zijn een 30, 50 miljoen waard. : )
  6 oktober 2023 20:56
  re-cycle het is zelfs niet met hangende pootjes terug naar PON, PON is de speler die de boel heeft 'opgeblazen'. Mooi gespeeld dat een veel grotere fietsfabrikant is buiten gehouden ten voordele van één van je eigen kleinere merken. Ik vraag me alleen af waarom ze zo lang hebben gewacht, om zelf hun positie tov de ploeg te versterken, om Plugge op zijn plaats te kunnen zetten of zo? Ik weet het niet natuurlijk maar het is wel wat vreemd qua timing...
  6 oktober 2023 23:34
  @re-cycle
  Wielerflits heeft niets gelekt, wielerflits heeft de gelekte informatie (die groot nieuws was) gepubliceerd, en dat juist wat journalisten horen te doen! Iemand anders heeft het gelekt en of diegene daar slim aan heeft gedaan is een andere vraag, maar wielerflits mag juist trots zijn op de wereldwijde scoop.

  @kennie
  Hoe zou Pon daartoe in staat zijn?
  7 oktober 2023 00:56
  Zuller. Lees dit artikel. Dan begrijp je dat Plugge eea niet goed heeft ingeschat. Hij trekt stekker eruit omdat zij nu de zwarte Piet krijgen is het woord maar op de achtergrond geen Amazon en een PON die Jumbo inleg gaan opvangen en PON heeft ook Cervelo.

  https://www.ad.nl/wielrennen/megafusie-wielerploegen-jumbo-visma-en-soudal-quick-step-van-de-baan-ook-amazon-haakt-af~a8953476/
  7 oktober 2023 09:34
  Dat lijkt me duidelijk KopOverKop! Lijkt me alleen niet dat Pon zodanig beslissend is geweest dat zij de fusie op elk moment konden laten ploffen en toen besloten hebben om dat nu te doen, zoals kennie denkt. Klinkt juist alsof ze Pon buiten de deur hadden gezet ten gunste van specialized als de fusie was doorgegaan.
6 oktober 2023 15:08
Heeft Wouter dus toch gelijk gekregen ;)
6 oktober 2023 15:16
Kijk, DAT is nou nog eens lekker een weekend beginnen, dank u! Mijn, speculatieve, moraal van het verhaal; Belgie heeft over 2 jaar een World Team minder want Quick Step zal verdwijnen nu Bakala er geen zin meer in heeft en Lefevere met pensioen zal gaan. Dat is indien er geen nieuwe investeerder EN nieuwe ploegbaas zal opstaan. Voor Visma ?xxx? verandert er op korte termijn niet super veel, buiten het feit dat fan Romerike een kleine knauw heeft gekregen van het fusie/overname gebeuren. Ik heb er geen lekker gevoel van gekregen. En dat terwijl ik zelf bij Visma ben beland door een overname (geen fusie) en erg tevreden ben bij het bedrijf (Overigens geen enkel intern bericht bij Visma over dit hele gebeuren). Ik ben benieuwd naar de autobiografieën over x aantal jaar want ik blijf met veel vragen zitten o.a.
- Wilde TJV nou met Evenepoel of met Soudal trouwen?
- Wilde Bakala nou groter worden of juist kleiner?
- Wat wilde of wil van de Wallen eigenlijk?
- "Lekte" de bron van Wielerflits voor geld, de fusie tegen te houden of juist om druk te zetten dat het door zou gaan?
- Wie gaat de Il Lombardia winnen?
- Is er enige samenhang tussen de Vuelta resultaten en de letter of intent
- enzovoort enzovoort
  6 oktober 2023 15:35
  Roglic zit wel lekker op een Specialized inmiddels.
  6 oktober 2023 15:36
  Er is wel samenhang tussen de Vuelta en het vertrek van Roglic.
  6 oktober 2023 18:54
  Geen speld tussen te krijgen Roemrijke. En mbt de vragen, .. wacht tot de bestseller hierover uitkomt en daarna de blockbuster. Benieuwd wie welke rol gaat spelen. Overigens de rechten voor 2 knallers kunnen zomaar 30, 50 miljoen opbrengen.

  Maar voor wie of van wie zijn dan de rechten. ; )
6 oktober 2023 18:39
Het is wel erg grappig om te lezen dat er iemand de schuld moet hebben omdat de besprekingen tot niets hebben geleid. Als het niet lukt dan lukt het niet, dat is niet perse iemands schuld. Zo simpel liggen dat soort dingen heel erg zelden.
6 oktober 2023 21:42
Ik mis de Engelse versie van dit bericht.
6 oktober 2023 14:40
Belangrijke zin: "Extra investeringen om de rondekern rond Remco Evenepoel te versterken lijken niet langer mogelijk." Ineos is intussen al aan het bellen met Specialized.
  6 oktober 2023 14:45
  Ze mogen bellen wat ze willen, maar Evenepoel heeft een doorlopend contract tot eind 2026. Tenzij Ineos de hoofdprijs betaalt én Bakkala en Patlef alsnog kiezen voor een sterfhuis constructie, gaat Evenepoel niet weg.
  6 oktober 2023 14:49
  Klopt natuurlijk. Maar het is algemeen geweten (en het staat vermoedelijk ook zo in het contract), dat een van de plichten van het team is de rondekern rond Evenepoel gevoelig te versterken. En nu wordt expliciet gezegd door Bakala/Lefevre (volgens Sporza) dat dat niet meer zal lukken.
  6 oktober 2023 14:50
  @Melkzuur: ze hebben Landa gehaald en eerder Van Wilder. Ik wens Evenepoel veel plezier bij de rechter om onder zijn contract uit te komen (aangenomen dat er al harde afspraken in zijn contract staan over versterking van de ploeg)...
  6 oktober 2023 14:52
  Dat Bakala dat niet wil bekostigen, betekent nog niet dat Lefevere niets voor elkaar kan krijgen bij de sponsoren. Overigens is het dan wel eerst aan Evenepoel zelf om te laten zien dat die investeringen de moeite waard zijn: afgezien van de eindzege in een Vuelta-op-maat heeft hij nog weinig laten zien als topper voor de grote rondes.
  6 oktober 2023 14:54
  Ik sluit niet uit dat ze willen cashen, en zelfs aansturen op een verkoop van Evenepoel. Uiteraard aan de juiste (lees: erg hoge) prijs. Ineos heeft net naast Roglic gevist, dus willen ze misschien wel ettelijke miljoenen vergoeding betalen.
  6 oktober 2023 15:22
  @Melkzuur: dat is inderdaad goed mogelijk. Dan zijn de overgebleven renners en het personeel van SQS waarschijnlijk de grote verliezers. Het lukte Patlef namelijk niet om mét Evenepoel een grote nieuwe sponsor aan te trekken en ook mét Evenepoel wilde Bakkala weg. De overlevingskansen voor SQS na vertrek van Evenepoel (nu of over 3 jaar) lijken me heel gering. Reken maar dat inkomende transfers voor SQS moeilijk worden (wnat wie garandeert dat de ploeg over een paar jaar nog bestaat) en dat zittende sterkhouders zodra hun contract afloopt, kijken of ze naar een andere ploeg kunnen. Dit geldt al helemaal als de afkoopsom voor Evenepoel niet terug de ploeg in gaat, maar naar de aandeelhouders gaat in de vorm van dividend.
  6 oktober 2023 15:34
  Anderzijds is het goed mogelijk dat er een sponsor te vinden die voor een lager budget wil instappen. Afgezien van Evenepoel zijn ze over een jaar van de dure contracten van Asgreen en Alaphilippe verlost en misschien valt er best weer een goede ploeg voor sprints en klassiekers van te maken.
  6 oktober 2023 16:47
  Shinzawai. Bij andere sponsors meer los krijgen. Geloof ik niet. Ten eerste is er zomaar geen nieuwe titelsponsor, een brillen sponsor etc leveren te weinig op en met aantal sponsoren lopen contracten en meer plaats of shirt etc is er niet te maken want valt juist exposure weg voor bestaande sponsoren.
  Bovendien heeft PL al 8 jaar het probleem dat ze niet meer willen betalen. Anders hoefde Bakala niet telkens 10 mm p.jr bij te storten. Linksom of rechtsom met verkoop of zonder van REV komt er een flink probleem aan. Mogelijk dat voor 2024 Bakala nog wel een toezegging wil doen maar PL zal nu eerst moeten gaan bedelen bij bestaande sponsoren wat hij elk jaar al doet. Zeer benieuwd en vooral voor middellange termijn 3, 5 jaar. Ook Bakala moet nu snel iets, of nu verkopen elders of bijstorten want laten klappen zal hij niet doen en flink snijden kost ook geld. Met zo min mogelijk kosten de ploeg goed stofferen, in de etalage ast effe kan met uitslagen komend jaar en verkopen. Moeilijk, blijft het.
  6 oktober 2023 17:09
  Met landa erbij is de ronde kern rond Remco zeker sterk genoeg om met ??? Visma in de clinch te gaan
  6 oktober 2023 17:25
  Zou zeggen, waarom niet SuS. Technisch gezien en als eea meezit wat voor ieder geld is dat zeker zo. Financieel ben ik er nog niet gerust op. Er zit naar het schijnt een gst in de begroting of het moest zijn dat Soudal nu zoveel meer ondertussen inbrengt dat Bakala niet meer die ca 10 miljoen aan moet vullen want hij zegt dat niet meer te doen.
6 oktober 2023 14:51
Don't blame the messenger
6 oktober 2023 14:55
PatLef en Bakala een voorbeeld van hoe je in je eigen poot schiet !
  6 oktober 2023 15:16
  Vergeet Evenepoel niet bij het in eigen voet schieten - tenzij hij nu wel weg mag naar Ineos.
  6 oktober 2023 17:28
  Het lijkt dat hier enkel plugge en JV in hun eigen voet geschoten hebben en Remco , patlev, balalaika en roglic lachen zich kapot
  6 oktober 2023 18:48
  Sus, kom morgen terug zodra je nuchter bent. Iedereen verliest nu einde van de rit, iedereen. Leg maar uit hoe REV, PL en jouw balalaika hierover beter uitkomen?
  6 oktober 2023 22:40
  Sus je snapt het helemaal. Jouw Tsjech stopt met suikeroom te spelen, ploeg komt dus 10 milj per jaar te kort. Geld om renners aan te trekken is er niet. Veel succes de komende 2 jaar met een ontevreden Remco, daarna bestaat de ploeg niet meer trouwens of hij is al verkocht aan olieboeren . Maar dat heb je waarschijnlijk liever.
  7 oktober 2023 00:58
  Ja Biermans. Sus das nun slimmerik. De Bakala centjes kan men nu juist niet missen.
6 oktober 2023 15:55
@Redactie: al dat gemodereer komt toch niet sterk over. En dat zeg ik terwijl ik vind dat er onnodig, te veel op jullie wordt afgegeven in dit draadje. Wat is er mis met een levendige discussie, ook als een aantal deelnemers daaraan objectief ongelijk hebben?
  6 oktober 2023 16:17
  We trekken één harde lijn; kritiek is prima, maar we laten ons niet uitschelden in eigen huis.
  6 oktober 2023 21:07
  Er zal best een wat minder keurige verwoording tussen hebben gezeten, maar het komt er vooral op neer dat jullie comments weghalen vanwege jullie lange tenen. En niet voor het eerst.

  Zowel qua journalistiek als qua moderatie geen beste beurt. Tijd voor reflectie en bezinning.
6 oktober 2023 17:15
Dit zijn positieve ontwikkelingen.
6 oktober 2023 19:48
Beste nieuws van de dag!
6 oktober 2023 14:28
Nou Wielerflits. Zijn jullie in ieder geval 2 weken hoofdrolspeler geweest in het online wielerwereldje. Hopelijk wast dat het waard.
  6 oktober 2023 16:04
  Ik snap jouw reactie niet. Schijnbaar zijn er dus wel gewoon dergelijke zaken die gespeeld hebben en heeft Wielerflits dit gewoon gemeld als nieuwsbrenger.

  Dat ze het wat uitgemolken hebben is een tweede, maar het was dan ook gewoon groot nieuws.
6 oktober 2023 14:35
Ja, ja, zeker net zoals Kuss de Vuelta zou hebben gewonnen omdat men zich op twitter zo druk aan het maken was. Die hele fusie is gewoon nooit close geweest en Wielerflits en de rest van het wielerjournaille hebben uit eigen belang de hijgerige geruchtenmachine fijn aangezwengeld op basis van zeer premature en onvolledige info.
6 oktober 2023 14:35
Gezichtsverlies voor Plugge, PatLev en Raymond.
Het leek op de duur een B&B-hotel verhaal te worden.

Eerlijk: ik ben blij voor de renners en staff. Weg met de onzekerheid.
  6 oktober 2023 15:30
  Zie niet in waarom dit gezichtsverlies is. Dit soort onderhandelingen gebeurt wel vaker, maar komen niet in de media als ze afspringen. Dit werd (al dan niet om tactische redenen) wel gelekt, maar het is geen falen omdat het niet doorgaat.
6 oktober 2023 14:57
Het lijkt nu wel voorspelbaar dat Remco in de nabije toekomst naar Ineos zal overstappen, aangezien Bakala niet langer van plan is te investeren in een klimteam rondom hem. Met het geld dat Ineos voor hem zal betalen, heeft Quickstep de mogelijkheid om te investeren in een versterkte klassieke kern en misschien zelfs een sprinttrein om zo terug te gaan naar hun DNA. Wie zijn nog beschikbaar op de transfermarkt voor 2024?
  6 oktober 2023 15:41
  Ze hebben in van Wilder en Landa geinvesteerd, die moeten toch goed meekunnen in het gebergte. Daarnaast hebben ze genoeg kwaliteiten voor het middengebergte (viel me in vuelta niet tegen) en het vlakke. Ik denk dat ze met name in kennis (voeding, koerskeuzes, materiaal, mentale weerstand) nog kunnen investeren en dat hoeft, als je het slim speelt, veel minder te kosten dan een topklimmer.
  6 oktober 2023 22:41
  Ik zie een verkoop van team aan Ineos nog eerder gebeuren.
1 2 3 5

Reacties zijn gesloten.