Youri IJnsen
donderdag 17 november 2022 om 19:00

Frans Maassen over ongekend seizoen Jumbo-Visma: “De Tour winnen is hoger dan olympisch kampioen”

Video Frans Maassen kijkt met trots terug op het seizoen dat zijn ploeg Jumbo-Visma heeft meegemaakt in 2022. Hij beoordeelt voor de camera van WielerFlits het succesvolle jaar van de geelzwarten. “Ongekend; ik loop al heel lang mee, maar dit is by far mijn beste seizoen dat ik ooit heb meegemaakt”, vertelt de Limburger.

“Het jaar 2020 was ook niet zo slecht, maar het winnen van de Tour de France staat boven alles. Voor een wielrenner is dat het hoogste dat je kunt bereiken, hoger dan olympisch kampioen”, denkt Maassen. “Het was onze droom om de Tour te winnen. We hebben nu de gele en groene trui gewonnen, dat was super mooi om mee te maken.”

Laporte en Kooij
De verhalen van de kopmannen zijn gekend. Maar welke renner die daar buiten valt, heeft Maassen het meest verbaasd? “Olav Kooij was exceptioneel goed. Twintig jaar en twaalf overwinningen. Koen Bouwman die de bergtrui wint in de Giro d’Italia, dat is ook fenomenaal goed. En Christophe Laporte was voor mij ook een heel grote verrassing.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
17 november 2022 10:07
Jammer dat er niet gewoon een geschreven interview geplaatst wordt. Al die filmpjes geloof ik wel.
17 november 2022 10:23
Now win the Tour, he.
17 november 2022 11:51
Grappig, de bergtrui in de Giro en een hoofdprijs, tijdens de koers en in de evaluaties achteraf, maar de bergtrui in de Tour wordt niet eens meer genoemd. Er was een tijd dat ik droomde van een Rabo-renner in de bollen (niet Rasmussen-zijnde), maar er hebben nogal wat paradigma-shifts plaatsgevonden.
18 november 2022 06:21
Jammee dat er geen monument(en) bijzitten dit jaar. Die hadden ze natuurlijk met Wout in San Remo, maar jah… toen bleek dat jaar de plank van de schone meisjes een brug te ver voor Primoz…
17 november 2022 11:01
Visma-Jumbo is de beste.

Reacties zijn gesloten.