Derde zege op rij voor Wout van Aert: “Het gaat beter dan ik had durven denken”

zondag 12 december 2021 om 18:09
Video

Wout van Aert heeft tot nu toe een score van 100% in zijn veldritten deze winter. De kopman van Jumbo-Visma reed in de tweede ronde van de Wereldbeker van Val di Sole weg bij de rest en soleerde overtuigend naar de zege in de sneeuwcross. “Het was echte sport wat we gezien hebben vandaag”, vertelt hij.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Ook de Belgische kampioen maakte foutjes op het extreem technische parcours, moest hij toegeven na afloop. “Ik denk dat het niet zozeer ging om fouten voorkomen, maar om vooruit te blijven gaan”, lacht hij. “Je moet die fouten vergeten, je focus hervinden en zo snel mogelijk proberen te rijden. En vooral zo smooth mogelijk.”

Het Alpenparcours stemde Van Aert uiterst tevreden. “We hebben veel spektakel gezien. Dit is sport op het hoogste niveau en op een geweldige locatie. Deze race heeft bewezen dat je veldrijden overal kan doen. In een park in een grote stad, maar ook in de bergen. Dat hebben we bewezen. Het is mooi dat ik het heb mee kunnen maken en dat ik er onderdeel van ben”, geeft hij aan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door WielerFlits (@wielerflits)

Volgende week ontbreekt Van Aert in Rucphen en Namen. “In Dendermonde kom ik terug. Volgende week ben ik er niet vanwege een trainingskamp met de ploeg, en daarna rijd ik een volle kerstperiode met bijna alle races. Dit was in ieder geval een goede start van het seizoen (met zeges in Boom, Essen en Val di Sole, red.) en ik hoop op een mooi restant van het seizoen”, kijkt de Jumbo-Visma-renner vooruit.

‘Het gaat beter dan ik had durven denken’
“Het was echt afzien”, voegde Van Aert er later nog aan toe voor de camera van WielerFlits. “Met de koude en de hoogte moest ik er echt voor werken. Ik heb mij er niet op voorbereid. Je komt heel diepe sporen in, dat is als in het zand. Maar de stukken waar het glibberen was, was het op ervaring.”

“De reis is wel een nadeel geweest. Het was even afwachten hoe ik zou reageren, maar het liep goed. Daar ga ik nu niet over klagen”, lacht hij. “Het zal niet lang meer duren, die 100% score. Het gaat beter dan ik had durven denken. Je hoopt dat je vertrokken bent, maar Mathieu moet er nog bij komen. Om hem maar meteen te noemen. En iemand als Pidcock wordt ook alleen maar beter. Ik denk dat het nog interessant zal worden.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Franco Ballerini 12 december 2021 om 16:41

Wat is de volgende stap in de globalisering van het veldrijden? Een rondje door de Sahara? Door het Himalaya gebergte? Door de Everglades?

0
Derierre de la course 12 december 2021 om 16:52

Rondje op de waterfiets.

0
Mwielerfan 12 december 2021 om 19:04

Zandcross, Zwitsers bergparcours, modder zoals jn essen en baal. Allemaal al wel eens langs geweest

0
Dikke Man 12 december 2021 om 19:47

Elk rondje dat niet hoofdzakelijk op asfalt is en niet zo extreem is als MTB zou moeten kunnen. Ik snap werkelijk niet waarom dit 9 van de 10 keer moet resulteren in stom modderprutsen. Voor mijn part doen ze een keer een cross in de Gentse binnenstad. Kasseien, krappe bochten en straatjes, tramrails voor potentieel leedvermaak en een groep chinezen als natuurlijke obstakels.

0
Martijn Arensman 12 december 2021 om 20:24

Het heeft nu niet met globalisering van de sport te maken, wel met de lobby om de sport Olympisch te krijgen.

De discipline valt nu buiten de ondersteuning van het IOC waar de landelijke bonden last van hebben. Door het op de winterspelen te krijgen kunnen er gelden vrijgemaakt worden via landelijke Olympische comités en de sport ontwikkelen in meer landen, waarna het dan wel kan globaliseren.

0
Deo 12 december 2021 om 22:48

Wat mij betreft is de volgende stap om de cross dichter naar een stad te brengen om meer publiek/aandacht en een memorabele omgeving te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende weide crosses die echt in de middle of nowhere worden verreden. Als de koers dan niet attractief is en het volk ook allemaal te auto is gekomen is de sfeer snel somber.

Namen is daar onder andere een uitzondering van.

0
Theo Bovengemiddelkamp 13 december 2021 om 11:09

Ben het wel eens dat wil de cross veranderen ook de parkoersen op hun aantrekkelijkheid beoordeeld moeten worden.

Zaterdag hebben we Rucphen, zondag hebben we Namen. Ik durf vooraf te voorspellen dat Namen voor meer entertainment gaat zorgen, puur vanwege het parkoers. Er mag best af en toe eens een weidecross als Rucphen tussen zitten, maar te veel is niet goed. Uiteindelijk lijken ze allemaal op elkaar en zorgen ze voor te weinig amusement en zijn ze alleen interessant voor de echt fanatieke supporters.

0
kelderfan 12 december 2021 om 17:56

Fins lapland lijkt mij goeie om op te nemen in het veldrijden.

0
Mwielerfan 12 december 2021 om 19:03

Met rendieren in plaats van balkjes?

0
C de Vries 12 december 2021 om 20:13

@Mwielerfan
Succes met springen.

0
Blackcanyon 12 december 2021 om 20:25

Het is wel duidelijk dat Wout dit seizoen nog vaak verslagen gaat worden.
En ook duidelijk door wie: Thijs van Amerongen.

0
Lalsacien 12 december 2021 om 20:36

Je hebt waarschijnlijk gelijk. Alhoewel de niet Eurosport kijkers het met je oneens zullen zijn.

0
Staf V 13 december 2021 om 15:40

Op sneeuw en ijs? ok, maar laat ze dan ook met het juiste materiaal rijden, speedway op ijs rijden ze ook met spijkerbanden, dus in de cross zou dat ook moeten kunnen, of zitten ze te wachten tot er een paar ernstig geblesseerd worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone