De Gendt: “De Superstrijdlust kan ik op mijn buik schrijven”

De Gendt: “De Superstrijdlust kan ik op mijn buik schrijven”

foto: Sirotti

Thomas De Gendt heeft er weinig vertrouwen in dat hij verkozen wordt tot meest strijdlustige renner van deze Tour de France. Dat stelt de Belg tegenover Sporza. “Ik ben in tien van de achttien ritten in de aanval geweest, maar toch denk ik dat de Superstrijdlust verloren zal zijn”, aldus De Gendt. “Ik weet ook niet wat ik meer had moeten doen.”

De Prijs van de Superstrijdlust wordt grotendeels bepaald door een zeskoppige jury. Daarin zitten vijf Fransen. Greg Lemond is de enige buitenlander die mag stemmen. De overige juryleden zijn ex-prof Laurent Jalabert, tv-commentatrice Marion Rousse, koersdirecteur Thierry Gouvenou en de journalisten Jean Montois (AFP) en Alexandre Roos (L’Equipe). Daarnaast mag ook het publiek één stem uitbrengen middels een poll op Twitter.

“Ik heb het gevoel dat ik geen enkele stem ga krijgen”, zegt De Gendt in gesprek met Het Nieuwsblad. “Het is hier Frankrijk hé. Het is maar zo.”

[poll id=”568″]

Dit artikel delen:

77 Reacties

Viktrodriguez 21 juli 2017 om 21:00

Thomas de Gendt, de bergrittenversie van Backaert. Hij verwart aanvallen om het aanvallen met succesvol aanvallen.

BenderBeach 22 juli 2017 om 00:37

Doe Daniel Martin maar de strijdlust. Strijdlust is voor mij strijden tot het gaatje ook al valt er niks meer te winnen. Martin was afgeschreven na de val van Porte. Desondanks toch dikke Top-10 in AK en in menig rit als 1e knuppel in hoenderhok gegooid. Weliswaar zonder succes maar met strijd! De Gendt heeft dat ook geprobeerd en zou ook aanspraak mogen maken maar omdat er bij Martin meer Heroïek achter zit kies ik voor hem. Wat Barguil gedaan heeft is geen strijd leveren, maar op een fantastische manier jagen op 1 v/d hoofdprijzen in de Tour: de bollen en doordat hij dit zo geweldig deed kwam hij ook meerdere malen in de positie om een rit te pakken. Daniel Martin is imo de beste strijder/krijger uit de Tour 2017.

Headlines

Materiaalzone

Populair