Cult Energy breekt met Stölting Group
woensdag 9 december 2015 om 15:28

Cult Energy breekt met Stölting Group

Er komt in 2016 dan toch geen doorstart voor het nieuwe Cult Energy-Stölting Group. Het Deense drankmerk heeft geen vertrouwen in haar nieuwe Duitse partner en trekt de stekker uit de ploeg, bevestigt teammanager Brian Sørensen in een persbericht.

‘Stölting betaalde niet’
Afgelopen zomer werd duidelijk dat Cult Energy in 2016 enkel nog sponsor was van Cult Energy-Stölting Group. Stölting zou op haar beurt voor 100% eigenaar van het team worden, ondanks dat het op een Deense licentie blijft rijden. “Stölting Cycling (het huidige Duitse Continental-team, red.) kwam een afspraak over de aanschaf van materiaal voor onze ploeg niet na, anders had het een gelukkig huwelijk geweest”, vertelt Sørensen. “Het breken van deze afspraak en het ontstaan van het niet kunnen betalen van de renners hun salarissen in november, waren voor ons de druppel.” Op basis daarvan is er geen vertrouwen meer tussen beide partijen en heeft Cult besloten om de sponsoring van de ProContinentale formatie te stoppen.

Stölting op zoek naar nieuwe co-sponsor
Wat het wegvallen van Cult Energy voor gevolgen heeft voor de desbetreffende licentie van de ploeg, is nog niet bekend. Met Gerald Ciolek, Linus Gerdemann, Lennard Kämna, Fabian Wegmann, Rasmus Guldhammer, Mads Pedersen en Michael Carbel staan er een aantal ervaren renners en jonge talenten onder contract voor komend seizoen. Volgens het Deense Veloropa gaat Stölting vooralsnog door zoals het de bedoeling was voor 2016 en probeert daarbij een opvolger voor Cult Energy te vinden. De Duitse sponsor was echter wel verrast door hun Deense kompaan; zij vernamen het nieuws slechts enkele uren geleden, aldus TV2 Sport.

‘Cult zocht een manier om eruit te stappen’
Stölting Group heeft middels een statement gereageerd op de ontwikkelingen rondom het wegvallen van Cult Energy. “Cult claimt dat Stölting geen gehoor heeft gegeven aan afgesproken zaken, maar dat is niet correct. Officieel begint de samenwerking op 1 januari en Stölting heeft alle zaken die nodig zijn om ons voor te bereiden op het seizoen 2016 op orde. Ook het specifieke verwijt aangaande de aanschaf van materaal is op niets gebaseerd, omdat Stölting ook wat dit onderwerp betreft heeft voldaan aan alle beloftes. We zijn verbaasd en denken dat Cult Energy simpelweg onder het sponsorcontract uit wilde, omdat zij dit niet kan veroorloven. Stölting Cycling GmbH gaat op zoek naar oplossing om het team voor 2016 te behouden.”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
9 december 2015 15:32
Hopelijk springt Saxo (met Riis) in.
9 december 2015 15:34
Triest nieuws dit, zo veel jong talent in de ploeg.
9 december 2015 15:54
Jammer jammer jammer. Heeeerlijke timing ook! M'n eerste reactie is: aanklagen. Maar van een kale kip kun je niet plukken zeker? Gevolgen nog onbekend, zo blijkt uit het artikel. Hopelijk snel duidelijkheid dan.
9 december 2015 15:58
@Sebas Het is Cult Energy die zich terugtrekt dus uit het project. Stölting heeft laten weten dat ze opzoek gaan naar een nieuwe sponsor(s) voor de ploeg...
9 december 2015 16:03
@ Dolfy

Dank voor je reactie, maar dat neemt de onzekerheid en de onbekende gevolgen niet weg toch?
9 december 2015 16:04
En wat te denken van de renners. Als de ploeg dit niet overleeft, gaan ze het heel moeilijk krijgen om een ploeg te vinden.
9 december 2015 16:22
@Sebas Dat klopt, de onzekerheid is er nu wel. Maar het is lastig aanklacht te doen als je zelf besluit de stekker eruit te trekken...

Ik vermoed zelf dat als ze geen nieuwe sponsors vinden dat ze verder gaan als continentale ploeg zoals het afgelopen jaar. Maar dan zullen er wat 'plaatsen' sneuvelen, bovendien zullen de renners het lastig te krijgen een andere ploeg te vinden, zeker als ze nog voltijdsprof willen zijn.
9 december 2015 16:41
Doet me denken aan Argos Shimano / Giant Shimano.
9 december 2015 16:52
hoe kunnen ze dan een pct licentie krijgen?
moeten toch bankgaranties zijn :o
9 december 2015 17:41
Tja, als ze geen co-sponsor kunnen vinden, worden de duurbetaalde mannetjes zoals Gerdemann en Ciolek eruit gebonjourd.
9 december 2015 18:13
Saxo Bank-Stölting Group? :)
9 december 2015 20:34
Erg jammer dit, ik denk niet dat Stölting het geld heeft om als enige hoofdsponsor ervoor te zorgen dat het team op PCT-niveau kan uitkomen. Om nu nog een tweede sponsor te vinden lijkt me ook erg lastig. Voor de renners is dit natuurlijk vreselijk nieuws.
9 december 2015 20:59
@redactie
Ze zijn verbaasd met een d. (laatste alinea)
9 december 2015 21:54
Cult kon de salarissen van nov/dec al niet betalen.
9 december 2015 22:47
Omzet Stölting: 78 miljoen (2013), omzet Cult: 25 miljoen (2010), ik geloof Stölting. :)
10 december 2015 00:37
Los van het belang van die omzetcijfers denk ik ook dat het verhaal van Stölting dichter bij de waarheid zit.

Reacties zijn gesloten.