Coryn Rivera ruilt Team DSM in voor Jumbo-Visma

Coryn Rivera ruilt Team DSM in voor Jumbo-Visma

Foto: Cor Vos

zaterdag 25 september 2021 om 14:28

De vrouwenploeg van Jumbo-Visma heeft zich versterkt met de Amerikaanse Coryn Rivera. Dat hebben diverse bronnen aan de start van het WK in Antwerpen aan WielerFlits bevestigd. Met de 29-jarige renster uit Garden Grove heeft de Nederlandse ploeg een serieuze versterking gehaald.

Rivera komt sinds 2017 uit voor Team Sunweb en Team DSM. Bij deze ploeg heeft ze de afgelopen jaren diverse grote overwinningen behaald waarvan de winst in de Ronde van Vlaanderen in 2017 het hoogtepunt is. In dat jaar wist ze ook de Trofeo Alfredo Binda en Prudential RideLondon Classic te winnen. Een jaar later schreef ze het eindklassement in de OVO Energy Women’s Tour op haar naam.

De 1,55 meter grote renster staat vooral bekend vanwege haar sterke sprint na een zware wedstrijd. Dit seizoen wist ze met dit wapen de slotrit van de Giro d’Italia te winnen. Rivera richt zich het liefst op de voorjaarsklassiekers.

Jumbo-Visma kent dit jaar een goed debuut in het vrouwenpeloton met overwinningen van Marianne Vos in o.a. Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race.

Dit artikel delen:

11 Reacties

evanderwel 25 september 2021 om 14:44

Toch wel een opvallende transfer als je Vos al in de ploeg hebt. Als je een versterking van dit niveau haalt, zou ik eerder een klimmer verwachten.

Xevar 25 september 2021 om 15:14

Oke, dus dan heb je, zeker bij de dames, een harstikke grote en sterke poel van jonge Nederlandse talenten waar je uit kan putten. En wat doen ze? 3 buitenlandse rensters halen. Zelfde geldt eigenlijk voor het development team, waar slechts 2 van de 5 aanwinsten Nederlands zijn. En ook bij het WT-team zijn alle kopmannen en sterke renners zowat buitenlanders.

Het hele doel van deze ploegen was toch om het Nederlandse wielrennen groter en sterker te maken? Inmiddels wordt het Nederlandse karakter van de ploeg juist met het jaar meer verloochend, treurig om te zien.

AWestie 25 september 2021 om 15:31

In de categorie waar het WT team zoekt is simpelweg geen renner die bewezen kwaliteit levert en wil. Daarom nu het experiment Vader.

Het damesteam is net een jaar oud, wie had je bijvoorbeeld verwacht? Ook in het vrouwenpeloton loopt het niet over. Voor het DevTeam heb ik geen inzicht in wat werkt en wat niet, maar zulke grote woorden als verloochenen gebruiken is echt er te veel aan hoor.

rahimns 25 september 2021 om 16:13

@Xevar wat een selectieve verontwaardigheid is dit… de WT ploeg heeft de laatste 2 jaar ondertussen Dekker, Kooij, Leemreize en Van Dijke naar de elite overgeheveld, bij de vrouwen hebben we nu eenmaal meerdere topploegen en ook DSM vist daar nog volop onder de betere Nederlandse vrouwen, daar zal trouwens de komende jaren het waarschijnlijk lastiger gaan worden want het is nog maar af te vragen of we weer zo’n topgeneratie gaan hebben. Dus het is vissen in een kleinere vijver, maar de ploeg heeft meer Nederlandse vrouwen in de ploeg dan bv het grote SD-Worx of Liv. En ook bij de Academy zijn ook voor komend jaar weer 2 Nederlandse renners toegevoegd. Daarnaast doet ook de ploeg meer dan genoeg om er voor te zorgen dat Nederlandse jongens en meisjes gaan wielrennen.

Rawolf Rawolf 25 september 2021 om 16:25

Bij de vrouwen snap ik het wel, daar zijn al zoveel ploegen met een blok nederlanders.

Op de beloftenploeg ben ik kritischer, die schiet naar mijn mening zijn doel volledig voorbij. De laatste renners die zijn aangetrokken zoals Kramer, Hagenes, Staune-Mittet etc. Hebben Jumbo helemaal niet nodig om het tot de WT te schoppen. Dacht dat het een project was om het Nederlandse (en Noorse) wielrennen een stap verder te helpen maar ipv nemen ze vooral renners weg bij andere ploegen die het toch wel zouden halen.

rahimns 25 september 2021 om 16:40

@Rawolf volgens mij heb je dan toch echt wat gemist in de plannen die toen naar voren werden geschoven… lees dit nog eens terug.

https://www.wielerflits.nl/nieuws/jumbo-visma-academy-wil-meer-doorstroom-vanuit-de-jeugd-creeren/

Xevar 25 september 2021 om 16:48

@rahimns
Letterlijk de laatste zin van dat artikel:
“Op termijn is het de ambitie om het opleidingsteam volledig uit Nederlandse renners te laten bestaan. In dat geval is het plan van Plugge en co geslaagd, want dan komen de grootste talenten uit de eigen kweekvijver.”

Murcia 25 september 2021 om 17:00

De hele alinea ipv de slotzin geeft aan waarom de huidige ontwikkeling binnen het development team precies is zoals rahimns beschrijft.

Opleidingsploeg
Jumbo-Visma wil met het opleidingsteam vervolgens een middel creëren waarmee talentvolle junioren en beloften de kans krijgen om zich in de kijker te rijden van het WorldTour-team. Dit team biedt plaats aan de grootste talenten uit binnen- en buitenland. Voor de renners uit andere landen geldt het vooral als kennismaking, om later beter te kunnen instromen in het vlaggenschip van Jumbo-Visma. Op termijn is het de ambitie om het opleidingsteam volledig uit Nederlandse renners te laten bestaan. In dat geval is het plan van Plugge en co geslaagd, want dan komen de grootste talenten uit de eigen kweekvijver.

Niets uit deze tekst is in tegenspraak met de huidige aanwinsten en het beleid. Bij de dames heeft de ploeg net de pech gehad te beginnen toen de laatste twee grootste talenten Vollering en Wiebes al niet meer beschikbaar waren. De instroom vanuit Parkhotel zal ook wat tijd nodig hebben en net als bij de mannen is het belangrijk om de ploeg wat breder te maken qua winnaars. Naast Vos is dat Henderson en Rivera komt er nu bij net als Riedmann.

rahimns 25 september 2021 om 17:20

@Xevar op termijn ja, je begrijpt zelf toch wel dat dit niet in 1 of 2 jaar is bereikt. Ze zijn nu net de afgelopen periode begonnen met projecten om de jeugd oa weer op de fiets te krijgen en dus zal het echt nog wel even duren voordat je een grotere kweekvijver hebt om uit te vissen. De Academy blijft natuurlijk wel een opleidingsploeg voor een WT ploeg die op het allerhoogste niveau acteert dus dan het gaat wel om echte toptalenten.

kelderfan 25 september 2021 om 17:36

Mooi dat JV-dames zich heeft versterkt met die Amerikaanse.
Hopelijk denken zij ook aan een klimmer voor dit team.

beppe-saronni 25 september 2021 om 18:21

DSM is de vijver waar LJV het van moet hebben, nu ook al bij de dames. Ik wens Rivera veel succes daar. DSM heeft andere pareltjes in huis

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair