Bram Welten in 2023 eerste lead out van Arnaud Démare

Bram Welten in 2023 eerste lead out van Arnaud Démare

foto: Groupama-FDJ

dinsdag 22 november 2022 om 19:45

Bram Welten vangt het nieuwe seizoen straks aan met een nieuwe rol. Na het vertrek van Ramon Sinkeldam (B&B Hotels-KTM) en Jacopo Guarnieri (Lotto Soudal), is de 25-jarige Nederlander in 2023 de eerste lead out van topsprinter Arnaud Démare. Dat vertelt Welten in een uitgebreid interview met WielerFlits, dat woensdag online komt.

Welten verzamelde sinds zijn profdebuut bij Fortuneo-Samsic in 2018 de nodige dichte ereplaatsen in verschillende, lastige eendagswedstrijden. Nadat hij voor Arkéa Samsic zijn laatste koers (Tour de Vendée) won, tooide hij naar Groupama-FDJ. Daar zagen ze in hem een goede sprintaantrekker voor Arnaud Démare. In het tweede deel van het jaar ging Welten daarom de rest van alle wedstrijden mee met Sinkeldam, Guarnieri en Démare, om alvast te proeven van dat werk.

Die samenwerking is van beide kanten goed bevallen. “Negentig procent van de koersen zal ik komend seizoen samen rijden met Miles Scotson en Arnaud. Samen vormen wij de sprinttrein. Ik ga in 2023 dus ook debuteren in een grote ronde. Dat was al voorzien in de afgelopen Vuelta a España, maar Arnaud startte daar op het laatste moment niet en daarom deden we samen de Ronde van Polen. Ik kijk heel erg uit naar een grote ronde. Als ikzelf de keuze heb, dan vind ik de Tour de France heel mooi.”


Woensdagochtend lees je een uitgebreid interview met Bram Welten over zijn nieuwe rol.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Oblomov 22 november 2022 om 13:05

Jammer dat hij zelf niet tot een topsprinter is uitgegroeid, maar dan is dit een mooi alternatief. Gezien de leeftijd van renners als Morkov, Sinkeldam, Guarnieri en Richeze is er ruimte voor een nieuwe generatie top lead-outs.

3
Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 22 november 2022 om 13:15

Welten kan veel meer eer behalen en geld verdienen als lead out dan als sprinter. Een prachtig specialisme. Ik vraag me wel af wat Sinkeldam nu gaat doen. Dat hele B&B verhaal dreigt een grote deceptie te worden. Kan hij nog terug naar Groupama ? Wat voor opties heeft hij nog überhaupt ?

3
Verweggistan 22 november 2022 om 15:09

Laatste dan toch?

1
Shinzawai 22 november 2022 om 13:05

Démare is vaak beter in de Giro dan in de Tour. Hoeveel sprintkansen zijn er volgend jaar in de Giro?

0
Het Vleesmonster Van De Visafslag 22 november 2022 om 13:42

Betekent dat de jonge Penhoët tweede sprinter is en de andere kansen gaat krijgen.

0
Wheely 22 november 2022 om 14:11

Leadouts. Waar een klein land groot in kan zijn!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone