BORA-hansgrohe heeft met Großschartner ploeg voor 2018 rond
Felix Großschartner - foto: Sirotti
woensdag 27 september 2017 om 13:02

BORA-hansgrohe heeft met Großschartner ploeg voor 2018 rond

Het Duitse BORA-hansgrohe heeft haar selectie voor 2018 compleet. De ploeg van teammanager Ralph Denk en kopman Peter Sagan gaat het komende seizoen aanvangen met 27 renners. Felix Großschartner is de laatste aanwinst, nadat eerder al Davide Formolo, Peter Kennaugh en Daniel Oss werden aangetrokken. Dat meldt de ploeg in een persbericht

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
“We houden renners uit Duitstalige landen altijd in het oog”, legt Denk uit. “Ik ben blij dat we Felix hebben weten te contracteren voor 2018. Met de ritzege van Lukas Pöstlberger in de Giro d’Italia en de overwinningen van Gregor Mühlberger in het nationaal kampioenschap en Rund um Köln, hebben onze Oostenrijkers enkele belangrijke zeges voor ons team geboekt dit seizoen. Ik hoop dat Felix de komende jaren ook naar dat niveau toe kan groeien.” De 23-jarige klimmer is gehaald als knecht voor in de bergen. BORA-hansgrohe denkt dat Großschartner zijn potentieel nog niet bereikt heeft. “Hij krijgt zijn kansen in sommige wedstrijden, zodra hij heeft laten zien een stap te hebben gezet”, aldus ploegleider Christian Pömer.

Afscheid van vier renners
De Oostenrijker zelf kijkt uit naar zijn toekomst. “Ik ben er trots op dat ik deel ga uitmaken van een van de beste WorldTour-teams. Het is een stap hogerop en daar zal ik aan moeten wennen. Ook om samen te koersen met grote namen als Peter Sagan, is iets nieuws voor me. Maar met Gregor, Lukas en Patrick (Konrad, red.) heb ik al samen gereden in Oostenrijk. Ze zijn vrienden van me en zij zullen mij snel thuis laten voelen in deze ploeg. Ik wil ook mijn huidige team CCC Sprandi Polkowice bedanken. Zij hebben me de mogelijkheid gegeven om mee te doen aan grote koersen. Dit was erg belangrijk voor mijn ontwikkeling.” De Duitse ploeg neemt afscheid van Shane Archbald, Jan Bárta, Silvio Herklotz en José Mendes.

flag-de BORA-hansgrohe 2018
flag-de Pascal Ackermann
flag-sk Erik Baška
flag-it Cesare Benedetti
flag-ie Sam Bennett
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Emanuel Buchmann
flag-de Marcus Burghardt
flag-it Davide Formolo
flag-at Felix Großschartner
flag-gb Peter Kennaugh
flag-sk Michael Kolář
flag-de Patrick Konrad
flag-cz Leopold König
flag-pl Rafał Majka
flag-au Jay McCarthy
flag-at Gregor Mühlberger
flag-it Daniel Oss
flag-it Matteo Pelucchi
flag-de Christoph Pfingsten
flag-pl Paweł Poljańksi
flag-at Lukas Pöstlberger
flag-sk Juraj Sagan
flag-sk Peter Sagan
flag-lv Aleksejs Saramotins
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Michael Schwarzmann
flag-de Rüdiger Selig

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
27 september 2017 13:08
Dat is een heel mooi netto resultaat voor BORA dit transferwindow.
27 september 2017 13:17
Verrassend dat Herklotz weg gaat. Zou me niet verbazen mocht die naar Sunweb gaan, is wel één van de grootste Duitse talenten.
27 september 2017 13:26
Blijft inderdaad een aparte keuze, ze laten Herklotz gaan en halen Grossschartner... zal misschien met geld te maken hebben, want anders kan ik niet bedenken waarom je een zelfde type renner haalt die zeker niet beter is.
27 september 2017 13:31
Raar dat het laatste kopje 'afscheid van renners' heet, wanneer alleen de allerlaatste zin er iets mee te maken heeft..
27 september 2017 13:34
Naast Herklotz, lijkt ook Jan Bárta een bruikbare knecht voor andere WorldTour teams.
27 september 2017 13:48
Großschartner en Mühlberger weer herenigd, tof! De gouden generatie van Felbermayr.
27 september 2017 14:00
Off Topic maar sympathieke gast! Samen met hem en ploegmaats Samoilau en Tratnik pizza gegeten en bier gedronken op de laatste avond van de Giro...
27 september 2017 14:10
Barta zou volgens de geruchten de omgekeerde weg bewandelen, dus van Bora naar CCC. Wat meer vrijheid past hem ook wel beter volgens mij. Mendes is gewoon een goede en bruikbare helper voor bijna iedere ploeg. Ik vind het wel een beetje sneu om afscheid te nemen van Archbold, die is het hele jaar geblesseerd geweest en heeft niet de kans gehad zich te laten zien, hij werd recent in zijn eerste koers dit jaar nog netjes 7e. Kwam op vraag van Bennett naar de ploeg, dus diens invloed en rol in de ploeg is ook wat tanende.
27 september 2017 14:11
Vind het toch vreemd dat Barta deze ploeg moet verlaten.
27 september 2017 14:15
Eens met Verweggistan, zuur dat Archbold weg moet. Die had na dit kl*otejaar nog wel een kans verdiend!
27 september 2017 14:37
Dat CCC hem vervangt met door de fenomenale Antunes vindt ik veel interessanter.
27 september 2017 15:11
En Pelucchi, de man die enkel wat ereplaatsen of overwinningen scoort in februari zit er ook nog altijd..
27 september 2017 15:35
Prima versterking. Ook met oog op de toekomst en het sponsor gebied waar Bora actief is. De generatie rijders uit Oostenrijk die Bora heeft zijn allen erg sterk.
Afgelopen jaar had Bora niet echt de breedte die ze nodig hadden voor 3 grote rondes. Komend jaar wel lijkt me met Kennaugh, Köning en Majka. Prima selectie!
27 september 2017 21:41
Dat zijn best aardige versterkingen. In de breedte gaat de ploeg er zeker op vooruit.
27 september 2017 21:45
@brianbentert
Vergeet Formolo niet!
27 september 2017 21:47
Gerucht is dat Herklotz naar CajaRural gaat.
27 september 2017 21:58
Erg goede klimmers gehaald. Kruijswijk en Dumoulin hadden die ook goed kunnen gebruiken.

Reacties zijn gesloten.