Bob Olieslagers (20) richt zich na NK volledig op studie
foto: Metec-TKH
donderdag 8 juni 2017 om 20:32

Bob Olieslagers (20) richt zich na NK volledig op studie

Bob Olieslagers stopt eind deze maand met wielrennen. Het 20-jarige talent van Metec-TKH gaat zich na het Nederlands kampioenschap volledig richten op zijn studie. Dat maakt zijn huidige werkgever bekend.

Op 24 juni zal Olieslagers tijdens het NK voor beloften zijn laatste wedstrijd rijden. Hij zet daarna alles op een universitaire studie. Afgelopen seizoen reed Olieslagers nog voor de opleidingsploeg van Rabobank. Zijn clubteam was TWC Pijnenburg.

Teammanager Michel Megens betreurt het stoppen van Olieslagers vanuit een sportief oogpunt. “We denken dat er een talent verloren gaat voor de wielersport. Vanuit maatschappelijk oogpunt juichen wij zijn keuze natuurlijk toe, als je de mogelijkheid hebt om een goede studie te volgen moet je dat zeker niet nalaten.’”

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
8 juni 2017 20:47
Het een hoeft natuurlijk niet noodzakelijkerwijs het andere uit te sluiten. Desondanks wel begrip voor de keuze. Wielrennen stopt voor je 40e, maar als het goed is je werkende leven niet.
8 juni 2017 21:09
Vergooi je leven toch niet aan je carrière, jonguh!
8 juni 2017 21:18
Niet gek om een studie te hebben. En talent vergaat niet.
8 juni 2017 21:18
Studie kan prima ernaast
8 juni 2017 21:32
Je kan met 24, 25 jaar ook prima nog een studie opstarten. Is mij ook goed bevallen. Alleen een technische studie lijkt me nog wel lastig, kennis van wiskunde en natuurkunde verwatert toch vrij snel als je het niet meer actief gebruikt.
8 juni 2017 21:59
Studeren is iets anders dan naar school gaan en huiswerk maken.
Bob zal voldoende zelfkennis hebben om te weten waar die voor moet gaan.
8 juni 2017 22:46
Waarom komt dit überhaupt hier op? Ik bedoel, dit gebeurd zo veel.
8 juni 2017 23:40
Kirsipuu. Natuurlijk kan je met 24 of 25 jaar nog met een studie beginnen. Maar tegen de tijd dat je afgestuurd bent, ben je al aardig dichtbij de 30. Dan is het lastig een baan te vinden, want relatief oud en weinig tot geen concrete werkervaring voor die leeftijd (stages, bijbanen, die tellen feitelijk niet mee). Dat was mijn ervaring toen ik op mijn 28e was afgestudeerd na een lang traject van MBO naar HBO naar universiteit. Ik heb het woord 'je bent oud' tijdens een sollicitatie al wel eens horen vallen... Gelukkig was ik maar een jaar werkloos na mijn studie en sindsdien al heel wat jaren bij dezelfde werkgever werkzaam die mij toen oppikte.

Het fietsen kan waarschijnlijk redelijk prima naast een studie, ook bij een universitaire studie.

Zeker als je je fietstalent niet erg hoog inschat of door anderen niet hoog wordt ingeschat (geen idee of dat het geval is, en of dat een redelijke inschatting zou zijn) zou het een verstandige keuze kunnen zijn je vooral op de studie te richten.
9 juni 2017 06:56
Studeren en daarna wielercarriere schiet echter meestal ook niet op. Als hij beiden wil zal hij gericht moeten kiezen. iets wat hij iig (ten dele)kan uitvoeren gedurende een latere wielercarriere.

En later instappen bij de wielerprofs kan ook nog, neem Roglic maar als voorbeeld :)
9 juni 2017 07:22
Als je echt veel discipline hebt en de wil om te slagen, dan zou je het naast elkaar kunnen doen. Eli Iserbyt doet meen ik ook nog een studie naast het Veldrijden.
9 juni 2017 07:34
hangt van je studie af, maar ja dat klopt superfcdb
9 juni 2017 07:37
@superfcdb: crossen, studeren en Puck. Hij heeft het maar druk.
9 juni 2017 07:46
Zeker makkelijk gezegd allemaal natuurlijk: discipline enz. Als je een fatsoenlijke richting volgt is het zeer moeilijk combineerbaar zonder jaren op te splitsen, eig gewoon niet combineerbaar. Je mag er dan ook zeker van zije dat alle topsporter in duursporten jaren opsplitsen of gewoon psychologie etc. studeren. Als je dan de keuze hebt tussen zekerheid je leven lang of een kleine kans om van je hobby je beroep te maken is het niet onverstandig om voor dat eerste te kiezen en je hobby je hobby te laten
9 juni 2017 12:07
Jammer dat er kennelijk geen goede faciliteiten zijn waarbij een studie gecombineerd kan worden met een wielercarrière / sportcarrière. Aangepast programma / langere financiële ondersteuning tijdens studie bijvoorbeeld.
9 juni 2017 19:45
Ja hallo veldrijden is natuurlijk niet te vergelijken met wielrennen op de weg. Vlaamse folkore vs mondiale topsport. Het eerste is logischerwijs gemakkelijker te combineren dan het tweede.
9 juni 2017 21:41
@Velominatus

Omdat je ook helemaal niet getraind moet zijn voor MvP en WvA te kloppen...

Reacties zijn gesloten.