Arzuffi crosst naar winst in Bredene
foto: Marcel Koch
vrijdag 29 december 2017 om 14:32

Arzuffi crosst naar winst in Bredene

De Sylvestercross van Bredene is bij de vrouwen gewonnen door Alice Maria Arzuffi. Zonder wereldkampioene Sanne Cant aan het vertrek kon de Italiaanse haar klasse etaleren in typisch crossweer: regen, wind en kou. Helen Wyman reed naar de tweede plaats.

Alice Maria Arzuffi kende een pikstart in de gure weersomstandigheden. De Italiaanse kreeg twee rensters achter zich aan: Katie Compton en Helen Wyman. De drie dicteerden het tempo aan de kop, maar Arzuffi wist zich weer los te weken van haar concurrentes.

Van Compton had ze zelfs helemaal geen last meer, omdat de Amerikaanse kampioene opgaf vanwege ademhalingsproblemen door haar astma. In het vervolg gaf Arzuffi niets meer toe ten opzichte van Wyman. Ze soleerde soeverein naar de overwinning.

Sylvestercross Bredene 2017 (Brico Cross)
Uitslag vrouwen
1. flag-it Alice Maria Arzuffi
2. flag-gb Helen Wyman
3. flag-be Loes Sels
4. flag-us Elle Anderson
5. flag-it Eva Lechner

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 december 2017 15:38
Klasse! De blijdschap spatte er vanaf! :)
29 december 2017 16:16
Geen pikstart van Arzufi, kwam wonderwel aansluiten bij de eerste vier, Compton, Wyman, Sels en Lechner, na een matige start en trok dan meteen maar door, sloeg een gaatje. Wyman en Compton wisten weer terug te komen. Arzufi zette daarna Compton toch sterk onder druk, en na de val was het gedaan voor Compton, ook door de astma zoals ze zelf aangaf inderdaad. Hoe sterk Arzufi was bleek wel dat Wyman haar steeds verder weg zag rijden. Knap!
29 december 2017 23:39
Kan de post hierboven naar sollicitatie @wielerflits.nl?
Dank voor het verslag. Mooi dat er nog een Italiaanse kan winnen (naast lechner die 2 jaar terug namen oid won)
31 december 2017 16:39
@Mwielerfan Graag gedaan.. :)

Reacties zijn gesloten.