Annemiek van Vleuten zit alweer op de fiets: “Niet ideaal, maar het gaat wel”

donderdag 22 september 2022 om 09:07
Annemiek van Vleuten zit alweer op de fiets: “Niet ideaal, maar het gaat wel”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten heeft, een dag na haar zware valpartij in de Mixed Relay, alweer op de fiets gezeten. De Nederlandse heeft in de omgeving van Wollongong een trainingsritje van ruim zestig kilometer afgewerkt.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Uit haar Strava-gegevens blijkt dat Van Vleuten zo’n twee uur heeft gedaan over de tocht van 63,26 kilometer. “Mijn conclusie na een ochtendritje: ik heb mijn fiets onder controle. Veiligheid staat echter wel voorop. Ik heb wel goed geslapen. Ik ga het morgen weer proberen”, laat ze weten via Instagram. Van Vleuten was op pad met haar land- en ploeggenotes Ellen van Dijk en Riejanne Markus.

Van Vleuten heeft bij haar valpartij tijdens het WK Mixed Relay een breukje in haar elleboog opgelopen. Het gaat om een zogenoemde stabiele breuk, waarbij ze mag fietsen. “Het is wel stabiel en er is geen operatie voor nodig. Ik ben goed onderzocht en de mensen wensten mij succes zaterdag. Ze denken dat ik kan koersen, als ik de pijn kan verdragen. We moeten kijken hoe dat gaat”, liet Van Vleuten gisteren nog weten.

“Het is fijn dat het medisch verantwoord zou zijn om mee te doen. We moeten even kijken hoe het er donderdag voor staat. Ik ga eerst op de rollen proberen te fietsen en vanuit daar kijken we verder. Ik weet ook dat deze blessure geen eeuwigheid gaat duren, het is geen langslepend probleem.” Dat Van Vleuten nu alweer op de fiets zit, lijkt een goed teken met het oog op de wegrit van zaterdag.

Van Vleuten is zelf gematigd optimistisch. “Het is niet ideaal, maar het gaat wel. Het had slechter gekund. Ik heb vanmorgen twee uurtjes gefietst. Dat ging eigenlijk zonder pijn, alleen kan ik niet recht staan op de pedalen. Dat doet dan weer wel pijn. Dat is vervelend, want op dit parcours zal je af en toe wel op die pedalen moeten staan. We moeten dus nog even afwachten”, vertelde ze na haar trainingsritje aan Het Nieuwsblad.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Limal 22 september 2022 om 13:26

Goed nieuws! Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht toen ik haar gisteren op het asfalt zag zitten na de val, laat staan toen het nieuws van een breukje bekend werd.

Of Van Vleuten zaterdag voldoende hersteld kan zijn om een rol te spelen in de finale is wel nog maar de vraag. Als ze niet op de trappers kan lopen verliest ze wellicht een groot deel van het surplus dat ze bergop heeft t.o.v. de tegenstanders… De recente valpartijen van Evenepoel en Rodriguez in de Vuelta toonden ook weer aan dat een renner de dagan na een valpartij vaak wat minder is, zelfs als het 'maar' gaat om schaafwonden en bloeduitstortingen. Bovenop de elleboog zag die knie van Annemiek er niet bepaald goed uit.

2
oborobo 22 september 2022 om 11:23

Die gaat er staan hoor!

1
Het Luipaard van Lent 22 september 2022 om 11:37

Absoluut, mee doen gaat ze sowieso. Ze is een taaie.

2

Schrijft op: goud.

0
coppicoppi 22 september 2022 om 12:44

Heren voetballers, leest u even mee?

0
Handige Harry 22 september 2022 om 12:56

En daar hebben we de dooddoener weer.

2

Raad iedere wielerfan die deze dooddoener regelmatig uit de kast trekt aan om eens te googelen op de extra trainingsarbeid van Nkunku van Leipzig verricht. Dat is echt knap wat die aan extra coördinatie- en krachttraining doet.. En nee, hij valt niet regelmatig van een fiets, maar wordt wel twee keer lens geschopt door tegenstanders.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone