Anna van der Breggen naar Boels-Dolmans
foto: Sirotti
dinsdag 5 juli 2016 om 08:01

Anna van der Breggen naar Boels-Dolmans

Anna van der Breggen rijdt in 2017 en 2018 in de kleuren van Boels-Dolmans. Dat bevestigt haar nieuwe werkgever. De 26-jarige renster komt over van Rabo-Liv, dat Rabobank weg ziet vallen als sponsor na dit jaar.

“Met deze aanwinst zal het team nog sterker worden en zijn positie verder verstevigen”, schrijft Boels-Dolmans op haar website. De afgelopen periode is binnen de succesvolle Nederlandse formatie veel vastgelegd voor het komende seizoen. Naast manager Danny Stam hebben ook wereldkampioene Lizzie Armitstead, Chantal Blaak, Christine Majerus, Nikki Harris en Amalie Dideriksen hun verbintenis verlengd bij de ploeg.

‘Logische stap’
Van der Breggen debuteerde in 2014 in het tenue van Rabo-Liv. “Na drie mooie seizoenen Rabo-Liv is het voor mij tijd voor iets nieuws. De keuze hierin voor een fantastisch team als Boels-Dolmans voelde als een logische stap. Ik ben blij met mijn tweejarig contract en hoop met het Boels-Dolmans Cycling Team mijn verdere doelen te bereiken.” Momenteel is ze actief in de Giro Rosa.

“Met Anna in de gelederen hebben we een extra afmaker in huis die van alle markten thuis is”, zegt ploegmanager Stam. “Ze heeft ook al eerder bewezen over een goede loyaliteit te beschikken. Kortom, een prachtige aanwinst voor de ploeg waar we allemaal trots op kunnen zijn.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2016 08:15
Boels Dolmans in momenteel toch DE ploeg in het vrouwenwielrennen, na jarenlange dominantie van Rabobank.
5 juli 2016 08:17
Was wel een beetje te verwachten maar jeetje dat team gaat nog meer overheersen na het verdwijnen van Rabo-Liv en de overname van een paar toppers.
5 juli 2016 08:49
Alsof ze nog niet genoeg wonnen ja! Maar voor haar wel een logische beslussing.
5 juli 2016 09:03
Het "Sky" van het vrouwenwielrennen
5 juli 2016 09:15
Het vrouwenwielrennen wordt wel echt gedevalueerd tot open clubkampioenschap van Boels-Dolmans...
5 juli 2016 09:55
@ditisdavid
Nadat het aanvankelijk het open clubkampioenschap van Rabo was ;)

Dit lijkt me wel de doodsteek voor Rabo-Liv, voor zover die niet al was gegeven.
5 juli 2016 10:35
Boels is niet alleen, er zijn een aantal dames ploegen dat er wat bovenuit steekt, momenteel doet Boels de beste zaken.

Als Vos en Niewiadoma blijven, nog wat anderen en wat talent, zie ik wel toekomst.
5 juli 2016 11:45
Worden wel erg veel kopvrouwen in één ploeg.. Nog grotere kans dat Boels de Olympisch kampioene(n) in huis zal hebben.
Vraag me af hoe het zit met die garantstelling van Rabo-Liv en wie de nieuwe sponsor wordt. Blijft met Vos, Kasia, PFP, De Jong enz toch ook een topploeg.
5 juli 2016 18:37
Jemig wat een ploeg wordt dat volgendjaar, ze moeten oppassen dat ze niet meer kopvrouwen dan knechten hebben volgendjaar.
Het vertrek van Van der Breggen is wel een slecht teken voor Rabo. Met het vertrek van de kopvrouw van dit moment wordt de kans op een nieuwe sponsor misschien wel kleiner.
5 juli 2016 23:23
Gelukkig is er al een sponsor voor Rabo.

Reacties zijn gesloten.