Amstel Gold Race organiseert virtuele toerversie

dinsdag 14 april 2020 om 14:54
Amstel Gold Race organiseert virtuele toerversie

De Amstel Gold Race kan vanwege het coronavirus niet doorgaan. Voor de populaire toertocht, die normaliter een dag voor de profwedstrijden wordt verreden, organiseert de Amstel Gold Race aanstaande zondag een virtuele editie, waar iedereen vanuit huis aan kan deelnemen.

“We hebben er alles aangedaan om het Amstel Gold Race weekend toch op alternatieve wijze door te laten gaan. Met de virtuele Amstel Gold Race richten we ons op iedereen die de uitdaging aan wil gaan, zowel de toerfietsers als de profrenners. Ook de fans kunnen meegenieten, kortom precies waar het Amstel Gold Race weekend voor bedoeld is.”

“Het wordt geen wedstrijd, maar een gezamenlijke toertocht. We hebben gekozen voor een parcours van 26 kilometer, dit is niet al te lang maar de uitdaging is er zeker, want de venijnige klimmetjes uit de finale van de Amstel Gold Race zitten er allemaal in. Inmiddels hebben ook een aantal profrenners toegezegd en wordt het initiatief ondersteund door het Oranje Peloton van de Nederlandse Loterij”, aldus Leo van Vliet, koersdirecteur Amstel Gold Race.

De toertocht zal verreden in de virtuele omgeving van online fietsplatform Bkool. Het Spaanse platform organiseerde eerder deze maand de virtuele Ronde van Vlaanderen. Wie beschikt over een smarttrainer kan deelnemen aan de toertocht. Bkool biedt een proefperiode aan van dertig dagen, waardoor deelnemen kosteloos.

De 26 kilometer lange toertocht bevat de beklimmingen van de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, Keutenberg en als klapstuk natuurlijk de Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Er zijn zondag drie starttijden: 11.00, 12.00 of 13.00 uur.

Nieuwe datum 2020
De organisatie van de Amstel Gold Race werkt ook nog altijd aan een nieuwe datum op de wedstrijdkalender. Of dat gaat lukken, is nog onzeker. De organisatie overlegt met de UCI en gaat voor een volledig Amstel Gold Race weekend voor zowel de mannen als de vrouwen, maar zeker ook de toerversie waar jaarlijks 15.000 toerfietsers aan deelnemen.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 14 april 2020 om 15:19

Ik ga wel op een relatief broeierige naherfstdag.

KnightBiker 14 april 2020 om 15:31

Wedstrijden als De Amstelgoldrace en de Ronde van Vlaanderen hebben dankzij de cyclosportive die erbij hoort wel een streepje voor: er wordt een hoop extra geld mee verdient, en niet alleen door de wedstrijd organisatie, maar ook door horeca en hotels.

(Mits we tegen die tijd weer met zovelen bij elkaar mogen komen…)

Derierre de la course 14 april 2020 om 21:14

Klopt, en dit zorgt in ieder geval dat die cyclosportieve geest in leven blijft voor dit evenement. Dit soort evenementen zijn er wel de reden van dat het het hele jaar door kneiterdruk is in de Vlaamse Ardennen en Limburgs Heuvelland.

Veloburto 14 april 2020 om 16:17

Ik train in de winter graag op zwift op mijn tacx, maar waarom zou ik met dit weer a.s. weekend binnen een virtueel amstel gold race toertochtje gaan doen, als ik ook ff 50 km buiten in het zonnetje kan fietsen?

ChefSpijker 14 april 2020 om 17:53

Niet overal op de wereld mag je nu rustig een uurtje buiten gaan fietsen.

Romāns Vainšteins 14 april 2020 om 17:59

Maar de vraag blijft staan.

Derierre de la course 14 april 2020 om 21:12

Het antwoord is dat je dat niet doet tenzij:
1. Je niet naar buiten mag.
2. Je houdt van uren maken op je hometrainerdinges.
3. Je hooikoorts hebt.
4. Je perse in een groep wil fietsen omdat je anders je gemiddelde mentaal niet kan verwerken.
5. Je een lekker voorband hebt een geen reserve hebt. (je kan ze nu nog bestellen!)
6. Je remblokken op zijn en geen reserve hebt. (je kan ze nu nog bestellen!)
7. Je een uitgaansverbod/enkelband hebt
8. Alle bovenstaande antwoorden zijn juist.
9. Anders namelijk,…

Turtlehead 14 april 2020 om 18:27

Je moet niet iets doen wat al bedacht is…
Maar iets heel erg nadoen en een beetje veranderen mag natuurlijk wél.
Heel goed Leo, dat is ondernemerschap!

ChefSpijker 14 april 2020 om 19:15

Eigenlijk is dit ook al bedacht. Er worden tig virtuele toertochten met vermenging van amateurs en profs georganiseerd. Door ploegen zelf dan vooral. Enige unieke sausje is het Amstel-parcours. Maar dat had je met een wedstrijd tussen profs ook gehad.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair