vrijdag 7 februari 2020 om 07:00

Alberto Contador: “Je komt naar de koers om Van der Poel te zien”

Video Alberto Contador voegt dit seizoen een Nederlandse sponsor toe aan zijn ploeg Kometa-Xstra, waar diens broer Fran de scepter zwaait. Onlangs bezocht WielerFlits de Spaanse ploeg en vroeg de voormalige wereldtopper naar zijn bevindingen over Nederland en een van diens renners: Mathieu van der Poel. “Hij is de Messi van het wielrennen”, vindt El Pistolero. Een eventuele deelname van Van der Poel aan de Vuelta a España juicht Contador toe.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 37-jarige Spanjaard volgt de verrichtingen van de 25-jarige renner van Alpecin-Fenix op de voet. De tweevoudig winnaar van de Tour de France spreekt met veel respect over de kersverse drievoudig wereldkampioen veldrijden. “Hij doet iets buitengewoons”, vindt Contador. “Waarom hij op Lionel Messi lijkt? Dat zit zo: misschien ben je geen supporter van FC Barcelona. Maar als je de kans hebt, ga je er toch naartoe om Messi te zien voetballen. Als Van der Poel naar een wedstrijd gaat, ook al is het een heel kleine koers… Dan gaan de mensen er toch naartoe, om Mathieu van der Poel aan het werk te zien. Dat is ongelooflijk!”

Remco Evenepoel
Naast Van der Poel, passeerde ook dat andere supertalent uit de Lage Landen de revue. Contador dicht Remco Evenepoel een mooie toekomst toe, maar hij is voorzichtig. De Spanjaard adviseert hem vooral om zijn dromen te blijven najagen. “Ik had op het einde van 2018 contact met hem. Hij vertelde me een aantal cijfers die naar voren kwamen uit een aantal testen. Daarmee kan hij meestrijden voor eindwinst in de grote rondes. Natuurlijk moeten we afwachten of hij etappe na etappe goed herstelt en of hij in de derde week nog altijd sterk is. Maar de wattages per kilogram om voor eindzeges te knokken, heeft Remco.”

Klik in de YouTube-video rechtsonder op het tandwiel om de Nederlandse ondertiteling aan te zetten.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
30 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2020 12:51
Haha, Contador is een fanboy
6 februari 2020 12:55
Mooi werk jongens!
6 februari 2020 13:23
Hahaha ! Ja !
    6 februari 2020 15:03
    Ja leuk he, dat een grootheid als Contador zo'n fan is van Van Der Poel.
    De Messi van de wielerwereld, is wel passend eigenlijk.
    6 februari 2020 15:21
    Taliesin
    Ja RV vindt dit ergens ook leuk, met een beetje tegenzin
6 februari 2020 13:39
Tja, als wattages per kg een vast gegeven zou zijn voor een goede uitslag in een grote ronde, dan had Gesink er waarschijnlijk een hele rits gewonnen. Er komt wel wat meer bij kijken Remco.
    6 februari 2020 13:52
    Inderdaad, grinta en killer instinct. Wat Remco misschien net iets meer heeft dan Robert.
    6 februari 2020 14:42
    Wat dacht je Theo Eltink dan? Of Remmert Wielinga (die nog steeds verdomd hard fietst trouwens)?
    6 februari 2020 17:15
    Als Remmert je voornaam is dan is het wel bewonderingswaardig als je hard kan fietsen
    6 februari 2020 19:21
    Wattages per kilo is inderdaad een vast gegeven. Enkel is dàt alleen niet voldoende. En de wattages per kilo die Gesink trapte hoef je niet te vergelijken met die van Evenepoel hoor. Eén van beide zou eerder belabberd uit die vergelijking komen.
6 februari 2020 13:42
Bewuste keuze om dit soort types een podium te geven?
    6 februari 2020 13:53
    Wie van zijn generatie mag Wielerflits dan wel interviewen?
    6 februari 2020 13:55
    Je bedoelt het type "grote ronderenner"? Is denk ik wel bewust ja.
    6 februari 2020 14:59
    Contador was op de fiets zeker spectaculairder dan als hij spreekt, maar ik krijg nooit genoeg van Contador.
6 februari 2020 14:20
Je hart klopt sneller bij het zien van Bertje. Goh wat mis ik die gozer.
6 februari 2020 14:38
Mooi toch dat als grootheden betrokken bij de sport blijven, enthousiast blijven en het een en ander vanuit hun perspectief duiden, zij het in dit geval in gebrekkig Engels. Sven Nijs heeft dat ook. Dat is een verrijking voor het medialandschap rondom zo'n sport.

Vergeet niet er is maar een select groepje mensen dat echt van jongs af aan van super talent tot grootheid is geworden en die hebben ervaren hoe zo'n reis is gegaan. Zolang zulke mensen maar niet hun eigen grootsheid benadrukken, popi gaan doen of iets te verkopen hebben, mogen ze een podium hebben.
6 februari 2020 15:04
Contador mooiste en beste klimmer aller tijden.
6 februari 2020 16:40
"Vergeet niet er is maar een select groepje mensen dat echt van jongs af aan van super talent tot grootheid is geworden en die hebben ervaren hoe zo’n reis is gegaan."

Het zijn allemaal talent of super talent, het is maar wanneer ze door de menselijke barrière breken dat ze grootheid worden. Zo'n reis is niet altijd even fijn geweest.

Vraag dat maar aan Ullrich.
6 februari 2020 17:27
@ WF,
wat mij betreft vragen jullie gewoon aan Contador wat hij denkt en hem gewoon laten zeggen wat hij wil zeggen. Ik had het idee dat hij lyrisch was over VDP, dus bij mij had ie het hele uur over hem mogen praten hoor, net als eerdere reactie al kan ik ook geen genoeg krijgen van deze held (geen genoeg is wat overdreven maar toch)
6 februari 2020 19:40
Ik ben toch benieuwd wat zo’n tour-topper kan wegtrappen. Ik ben al trots op m’n 3,9 watt per kg op Zwift. Die gasten trappen gemiddeld het dubbele schat ik?
    6 februari 2020 21:33
    Nou, dat haalt niemand hoor stibaldi. Want dan rijd je de Alpe d'Huez op in een half uurtje.
6 februari 2020 21:14
Goed dat MVDP een weekje zonder fiets doet... want hij krijgt hier een enorme veer in zijn anus gestoken!

En dan zonder gekheid; ik denk dat Contador de spijker op zijn kop slaat, zowel over Mathieu als over Remco. Want ik denk inderdaad dat VDP veel mensen laat genieten van de koers. Messi van de koers, dat is voor mij nog altijd Sagan op dit moment. Maar als Mathieu dit jaar weer doet wat hij vorig jaar deed...

En met Evenepoel is ook hij gelukkig nog voorzichtig. Ik denk ook dat dit komt doordat hij zelf ronderenner is geweest, en weet dat het niet altijd vanzelfsprekend is om mooie wattages om te zetten naar topresultaten in grote rondes. Naast talent heb je ook een ploeg nodig, wat geluk, geen conditie die na 2 weken wegzakt.

Voor mij is Bertje sinds zijn comeback een renner waar ik een boontje voor heb. Ook voor hem keek je naar de koers met zijn alles of niets acties.
6 februari 2020 23:09
Ik vind dit zo een leuke gast he, ook altijd leuk om naar te kijken als hij reed. Ok, wellicht niet alles helemaal spik en spanzuiver, maar ja, wie wel....

Topvent! En inderdaad, leuk dat die zo een fan is.
7 februari 2020 10:08
Gaaf zeg, dat jullie Contador hebben kunnen interviewen. Hij was en is en hele speciale.

Reacties zijn gesloten.