Alaphilippe maakt rentree in GP Cerami
foto: Sirotti
woensdag 19 juli 2017 om 10:33

Alaphilippe maakt rentree in GP Cerami

Na een afwezigheid van dik drie maanden, maakt Julian Alaphilippe woensdagmiddag zijn rentree in het wielerpeloton. De 25-jarige Fransman start in de GP Cerami, een Belgische eendagskoers die onder andere de Muur van Geraardsbergen aandoet. “Ik kijk er echt naar uit om weer te koersen”, vertelt Alaphilippe in een persbericht.

Snelheid in de benen krijgen
De renner van Quick-Step Floors kwam in de Ronde van het Baskenland te val en liep daarbij een knieblessure op. Die kwetsuur was dermate ernstig, dat Alaphilippe een kruis over de heuvelklassiekers moest maken. Ook de Tour de France kwam voor hem te vroeg. “Ik heb het koersen echt gemist. Ik heb kilometers en wedstrijduren nodig om de snelheid weer in mijn benen te krijgen. Ik verwacht niet al te veel van mezelf en wil vooral genieten. Ik ga mijn ploeggenoten helpen en dan kijk ik wel welke doelen ik nog kan uitzetten voor dit seizoen.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2017 10:48
:)
19 juli 2017 11:42
Op naar de Vuelta?
19 juli 2017 12:51
Ik ben benieuwd of hij net zo sterk dan wel sterker terugkomt. Kwam als een toptalent binnen en maakte het waar en bleef gestaag groeien tot zijn val. absolute topper in wording.
19 juli 2017 14:33
Wordt gemist in de Tour

Reacties zijn gesloten.