WielerFlits interviewt Hoogerland: “Meedoen in de finales”
zondag 31 januari 2010 om 11:07

WielerFlits interviewt Hoogerland: “Meedoen in de finales”

Johnny Hoogerland maakte vorig jaar de overstap van Van Vliet-EBH Elshof naar het nieuwe Vacansoleil, niet geheel zonder succes. De renner uit Yerseke won in het voorjaar de Driedaagse van West-Vlaanderen en sloot de Ronde van Spanje af met een twaalfde plaats. Wielerflits sprak met de smaakmaker van Vacansoleil.

Tot voor kort was Johnny Hoogerland niet bekend bij het grote publie. Door zijn aanvallende rijstijl kwam hij afgelopen seizoen meer dan eens in het beeld van de camera. Hij is echter van plan zijn aanpak te wijzigen. “Dit jaar moet ik meedoen in de finales, ik moet daarom m’n rijstijl aanpassen en later in de aanval gaan,” zegt Hoogerland.

Sinds eind november heeft Hoogerland 8400 trainingskilometers gemaakt, een pak meer dan vorige winter. “Vorig jaar heb ik ongeveer 5000 kilometer getraind, dit jaar zit ik bijna aan de 8400 kilometer. Het doel was voor de eerste koers 9000 kilometer te maken maar dat ga ik niet meer halen.”

“De basisconditie moet goed zijn, je moet altijd kunnen terugvallen op de basis,” aldus de Zeeuw. Hoogerland overwinterde in Spanje. In Calpe huurde hij voor drie maanden een appartement. De ideale uitvalsbasis om te trainen. “Ik heb veel bergop getraind en alleen maar duurtraining,” zegt hij.

Hoogerland start seizoen 2010 in de GP d’Ouverture La Marseillaise daarna rijdt hij de Ster van Bessèges, om vervolgens via de Ronde van de Middellandse Zee aan de start te verschijnen van de Ruta del Sol. Hoogerland: “Als we worden uitgenodigd rijd ik Parijs-Nice en daarna Milaan-Sanremo. Ik moet veel koersen, daar voel ik me goed bij. Dit jaar rijd ik evenveel als vorig jaar; ongeveer 100 koersdagen.”

Hoogerland start niet in alle voorjaarsklassieker: “Ik rijd geen Waalse Pijl en Parijs-Roubaix. Volgens ploegleider Hilaire van der Schure is de E3 prijs Harelbeke de ideale voorbereidingswedstrijd op de Ronde van Vlaanderen, in de Ronde wil ik goed zijn!” zegt de Zeeuw.

Vacansoleil heeft nog geen uitnodiging op zak voor een grote ronde. Desalniettemin maken ze zich geen zorgen. “Het zou een hele grote teleurstelling zijn als we niet worden uitgenodigd voor een grote ronde maar dat gaat niet gebeuren. We gaan voor de Tour de France, dat is dé ronde met de meeste publiciteit, daar horen wij thuis”, sluit Hoogerland af.

RIDE Magazine