Tour 2020: Liveblog – López zegeviert op Col de la Loze, Roglic kraakt Pogacar

woensdag 16 september 2020 om 12:01
Tour 2020: Liveblog – López zegeviert op Col de la Loze, Roglic kraakt Pogacar

De Col de la Loze is de zwaarste beklimming in deze Tour de France. Vandaag gaat het peloton dan eindelijk deze klim omhoog rijden. Verstoppen is er echt niet meer bij. De klassementsrenner moéten nu hun kaarten op tafel leggen.

In Grenoble begint de zeventiende etappe, die aanvankelijk de oevers van de rivier de Isère volgt. Na 45,5 kilometer ligt bij La Rochette de tussensprint op het parcours, waar voor de eerste vijftien man weer punten zijn te verdienen. Vervolgens bereiken de renners na 90,5 kilometer het plaatsje Notre-Dame-du-Cruet, waar de Col de la Madeleine (17,1 km aan 8,4%) begint. Dit is de eerste klim van de dag.

Daarna volgt enkel nog de Col de la Loze. De cijfers van de slotklim zijn duizelingwekkend. Afgaande op haar lengte en gemiddelde stijging is de Col de la Loze lang, maar lijkt hij niet extreem steil. Schijn bedriegt! Op de erg onregelmatige klim gaan in de laatste kilometers de stijgingspercentages met een ruk de hoogte in. Zo zijn er stukken tot 18% en zelfs 24% in de laatste drie kilometer en lopen de slotkilometers aan gemiddeld 10% omhoog.

Start: 12.14 uur in Grenoble
Finish: tussen 17.03 en 17.39 uur in Méribel
Afstand: 170 kilometer

Bespreek de wedstrijd in onze live chat!

Links:
Voorbeschouwing etappe 17
Parcours etappe 17

Klassementen na etappe 16

Deelnemerslijst Tour de France 2020

Live Chat

Je moet ingelogd zijn om te reageren. Inloggen

Live Chat