Jumbo-Visma en KNWU komen met laagdrempelige wedstrijden: Ready2Race

dinsdag 20 juli 2021 om 15:57
Jumbo-Visma en KNWU komen met laagdrempelige wedstrijden: Ready2Race

foto: Jumbo-Visma

Jumbo-Visma en de KNWU hebben een nieuw wedstrijdconcept gepresenteerd, genaamd Ready2Race. “Daarbij is het voor iedereen die geïnteresseerd is in wielrennen mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden op zijn of haar niveau”, schrijft de Nederlandse WorldTour-formatie.

Via activiteiten en initiatieven van de Jumbo-Visma Academy hoopt de ploeg meer aanwas te kweken voor de toekomst. Ready2Race is een van die initiatieven, in samenwerking met de KNWU en wielersportbond NTFU. Het gaat om een wedstrijdconcept met laagdrempelige wedstrijden voor iedereen die dat wil. Een KNWU-licentie is daarvoor niet verplicht. Gehoopt wordt dat meer wielrenners daarna de overstap maken naar de wedstrijdsport.

Het gaat in eerste instantie om een pilot die dit jaar wordt uitgerold voor volwassenen (18+). De eerste wedstrijden zijn vanaf 25 juli in Groningen. Ook wordt er in augustus gekoerst in Roderesch, Venlo en Amsterdam. Het plan is om in 2022 dit uit te breiden met categorieën en locaties.

Gat opvullen
“We starten dit initiatief om te zorgen voor meer beweging en vitaliteit, maar we hopen ook zeker dat er dankzij Ready2Race wielertalenten bovendrijven”, zegt Richard Plugge, de directeur van Jumbo-Visma. “Wij zagen dat er een gat zat tussen mensen die voor het eerst op een fiets stappen en het rijden van een officiële wedstrijd. Het niveau van de wedstrijden ligt vaak te hoog voor de beginnelingen. Wij wilden dat gat graag opvullen.”

Ook KNWU-directeur Thorwald Veneberg steunt het initiatief. “We zien dat de breedte- en wedstrijdsport steeds meer met elkaar vermengen. Het is heel belangrijk om wedstrijden te hebben met een laag instapniveau. We willen de vijver met wielrenners in Nederland groot houden en daar kan Ready2Race aan bijdragen”, vertelt hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.