Vuelta a España 2019 – Etappe 6 van Mora de Rubielos naar Ares del Maestrat (196,6km)

Vuelta a España 2019, Etappe 6, Mora de Rubielos – Ares del Maestrat, 198,9 km

Donderdag gaat de Vuelta verder met een overgangsrit van bijna tweehonderd kilometer door het middengebergte. Vanuit Mora de Rubielos, een plaatsje 40 ten zuidoosten van provinciehoofstad Turuel, trekt het peloton oostwaarts. De route voert wederom over een golvend parcours, waar het constant op en af gaat en de renners de nodige hoogtemeters voor de kiezen krijgen.

Al direct vanuit de start moet er geklommen worden. Op papier vormt dit een ideale springplank voor aanvallers. Op de top van de Puerto de Nogueruelas (9 kilometer aan 4,5% gemiddeld) zijn na 21 kilometer de eerste bergpunten te verdienen. Kort daarop volgt na een korte afdaling met de Puerto de Linares (7,7 kilometer aan 5,7% gemiddeld) de volgende hindernis.

Tijdens een tocht door de zuidelijk uitlopers van het Iberisch Scheidingsgebergte, verruilt het peloton Turuel voor Castellón tjdens een route die vooral in dalende lijn gaat. Het grootste gedeelte rijdt het peloton over lange, rechte tweebaans autowegen.

Onderweg ligt er in Catí na 139 kilometer een streep getrokken voor de tussensprint. Het vormt de aanloop voor de finale, waar opnieuw twee beklimmingen zijn opgenomen. De Puerto de Culla (4,4 kilometer aan 5,8%) vormt een opwarmertje voor de slotklim. De top ligt op 25,5 kilometer van de finish.

De finish ligt in het op een heuvel gelegen Ares del Maestre. Om daar te komen moeten de renners eerst de 7,9 kilometer lange klim aan gemiddeld 5% bedwongen worden. Wie heeft er na deze lange tocht nog de kracht in de benen om hier het verschil te maken?

Dit artikel delen: