Vuelta a España 2019 – Etappe 4 van Cullera naar El Puig (177km)

Vuelta a España 2019, Etappe 4, Cullera – El Puig, 177 km

De Vuelta trekt dinsdag noordwaarts en verruilt de Costa Blanca voor de Costa de Valencia. Het kiest wederom voor het vertrouwde concept waarbij er gestart wordt aan de kust en men gaandeweg het binnenland ingaat. Het startschot wordt gegeven in Cullera, ongeveer 53 kilometer ten zuiden van de stad Valencia. De badplaats is vanwege zijn elf stranden met fijn zand en helder water een populaire vakantiebestemming. De naam van de stad is te lezen in de bergen van de Sierra de Les Rabosses, waar in navolging van Hollywood de letters zijn neergeplant.

Het peloton koerst aanvankelijk in westelijke richting het binnenland in, alvorens er bij Alzira koers wordt gezet richting het noorden. De aanloop is zo goed als vlak, hoewel het vanaf Almussafes lichtjes bergop begint te lopen. De enige hindernis onderweg vinden we terug in het tweede gedeelte van de etappe. In natuurpark Serra Calderona ligt namelijk de beklimming van de Puerto del Orenet te wachten. De 5,8 kilometer lange col van derde categorie kent een gemiddeld stijgingspercentage van 4,5%. Na het ronden van de top op 46 kilometer van de aankomst zet het peloton koers richting de aankomstplaats.

El Puig ligt ongeveer 14 kilometer ten noorden van Valencia. Hoewel de stad zijn naam dankt aan het Valenciaanse woord voor heuvel of berg, is de slotfase biljartvlak. De aankomst ligt op een brede verkeersader in het zuiden van de stad. Op 500 meter van de finish ligt er nog een grote rotonde, waarna er na een flauwe bocht naar rechts gesprint kan worden voor de dagzege.

Dit artikel delen: