Vuelta a España 2019 – Etappe 20 van Arenas de San Pedro naar Plataforma de Gredos

donderdag 20 december 2018 om 13:19

Vuelta a España 2019, Etappe 20, Arenas de San Pedro – Plataforma de Gredos, 189 km

De voorlaatste rit van de Vuelta waarin het móét gebeuren. De laatste kans voor alle toppers om er nog iets van te maken. Daar krijgen zij veel kansen voor, want op weg naar de finish begint het met de Puerto de Pedro Bernardo (1e categorie) van 18 kilometer. Het stijgingspercentage valt met 4,4% nog mee, maar een uitputtingsslag ervan maken begint al vroeg. Kort na de top volgt nog de Puerto de Sarranillos (2e categorie).

Via een golvend tussenstuk bereiken de renners de Alto de Gredos (3e categorie), die ze in de ultieme finale ook nog tegenkomen. Na een lange afdaling doemt de Puerto de Peña Negra (1e categorie) op, de laatste zware beklimming van deze Vuelta. Dé laatste mogelijkheid, op deze col van 15 kilometer aan 5,7%. Het steilte stuk tikt de 10% aan.

Het slotstuk is aan de Alto de Gredos (3e categorie), maar dan beklommen vanaf de westzijde. Vanaf die kant is de Gredos ongeveer 11 kilometer lang aan 4,1%. Daarbij zitten nog wel enkele korte afdalingen. Onderweg liggen pieken van 12%, 13% en 15%. Wie slaat hier toe? Degene die na deze etappe de rode leiderstrui draagt, zal de Vuelta a España winnen.

Dit artikel delen: