Tour de France 2020 – Etappe 3 van Nice naar Sisteron (198km)

woensdag 22 juli 2020 om 14:14

Na de eerste twee ritten vertrekt ook de derde etappe van de Tour de France 2020 vanuit Nice, maar nu trekt het peloton richting het noordwesten. In de richting van Sisteron gaat het over overwegend vlakke wegen. De rit is, in tegenstelling tot de eerste twee etappes, een echte sprintersrit.

Het startschot wordt gegeven bij de Allianz Rivera, de thuisbasis van voetbalploeg OGC Nice. De renners trekken door de Provence richting het historische stadje Sisteron. Na 198 kilometer zijn het hoogstwaarschijnlijk de sprinters die gaan uitmaken wie er met de etappezege vandoor gaat.

In het begin van de rit rijdt het peloton over golvende wegen, maar deze wegen lopen verderop in de etappe over in vlakke wegen. De renners volgen tijdens de etappe de Route Napoléon. Dit is de route de Napoléon Bonaparte aflegde nadat hij terugkeerde van zijn ballingschap op het eiland Elba.

De kans dat de etappe eindigt in een massasprint is groot, maar niet zeker. In 2018 finishte Paris-Nice ook in Sisteron. De zege ging naar Jerôme Cousin. Hij klopte Nils Politt, nadat zij het peloton net waren voorgebleven. Achter hen was het André Greipel die de sprint voor de derde plaats won.

Dit artikel delen: