Tour de France 2020: Etappe 2 van Nice naar Nice (190km)

dinsdag 15 oktober 2019 om 16:14

Tijdens de tweede rit is het voor de klassementsrenners al opletten geblazen. Ze krijgen gelijk een lastige en belangrijke rit voor het klassement voorgeschoteld. De renners krijgen in 187 kilometer vier beklimmingen voor de kiezen. Op het menu staan twee beklimmingen van boven de 1.500 meter, respectievelijk de Col de la Colmaine en de Col de Turini.

De etappe loopt vanuit de start constant vals plat omhoog, tot de voet van de eerste klim van de dag. De Col de la Colmaine is met zijn 16,3 kilometer aan 6% gemiddeld de eerste echt serieuze klim van de Tour.

Na de Colmaine gaat het in dalende lijn naar de Col du Turini (14,9 kilometer met een gemiddelde van 7,3%).  De Turini was in 2019 het toneel van de een-na-laatste etappe van Paris-Nice.

Na een tocht door de Zuid-Franse Alpen mag het peloton zich opmaken voor een lastige finale, met daarin de Col d’Èze (7,8 kilometer à 7%) en de niet gecategoriseerde Col de Quatre Chemins. Laatstgenoemde is het eerste gedeelte van de Col d’Èze. Na de klim van de Quatre Chemins daalt het peloton af richting de Promenade des Anglais, waar de streep is getrokken. Na de tweede rit zal het eindklassement van de Tour de France van 2020 dus al vorm krijgen.

Dit artikel delen: