Tour de France 2020 – Etappe 12 van Chauvigny naar Sarran (218km)

De langste rit van de Tour de France 2020  is ook gelijk de enige rit boven de tweehonderd kilometer. De twaalfde etappe brengt het peloton van Chauvigny naar Sarran Corrèze. Gedurende de etappe wordt de etappe steeds heuvelachtiger.

Chauvigny is een dorpje aan de rivier de Vienne. Na het startschot verlaat het peloton dit schilderachtige dorpje in zuidoostelijke richting.

In het begin krijgen de renners glooiende wegen voor de wielen, maar naarmate de etappe vordert worden deze glooiende wegen meer heuvels. De heuvels van het Centraal Massief om precies te zijn. Diep in de finale krijgen de renners met de Suc au May een serieuze klim voor de kiezen. Deze klim is een goeie 5,7 kilometer lang en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 8,8%.

Daarna daalt het peloton met hoge snelheden af naar Sarran, een klein dorpje met maar driehonderd inwoners. Toch mocht Sarran de Tour al een keer eerder ontvangen. In 2001 was het Jens Voigt die de etappe wist te winnen.

Volgend jaar legt het peloton een rit van 218 kilometer af over glooiende wegen. Een echte overgangsetappe dus. Grote kans dat de winnaar uit een vroege vlucht komt.

Dit artikel delen: