Tour de France 2019 – Etappe 4 van Reims naar Nancy

maandag 29 oktober 2018 om 15:22

Tour de France 2019, Etappe 4, Reims – Nancy, 213,5 km

De vierde etappe van de Tour de France 2019 is er op het oog een voor de sprinters. Iets ten noordoosten van Épernay, de finishplaats van etappe 3, vertrekt de etappe in een buitenwijk van Reims. Het parcours is vlak en kent her en der wat glooiende passages. Veel onrust zal dat niet stoken in het peloton.

De grootste hindernis voor de echt rappe mannen zal in de slotfase liggen. Op een kleine 20 kilometer van de meet ligt de Cote de Maron (3,1 km aan 5,1%). Is deze steil en lang genoeg om de sprinters te lossen? Vanaf de top is het nog 15 kilometer naar Nancy, waar de finish is getrokken. Wordt het een koninklijke massasprint?

Een geschiedenisles: in 1973 werd een haast identieke etappe (Reims – Nancy) gewonnen door Joop Zoetemelk. De meest recente aankomst in Nancy was in 2014 toen Matteo Trentin de snelste bleek van een sterk uitgedund peloton. De slotfase kende destijds twee klimmetjes, die voor veel opschudding hadden gezorgd. Peter Sagan werd tweede. Wie er vierde werd? Ene Tom Dumoulin. Bekijk hieronder de beelden.

Dit artikel delen: