Tour de France 2019 – Etappe 21 van Rambouillet naar Parijs

maandag 29 oktober 2018 om 15:39

Tour de France 2019, Etappe 21, Rambouillet – Parijs, 128 km

De laatste etappe van de Tour de France 2019 is zoals jaarlijks weer een rondje om Parijs. Dit keer vertrekken de renners voor de laatste 128 kilometer ten zuidwesten van de metropool, namelijk in Rambouillet. Eerst trekt het parcours naar het oosten, waar (voor wat het waard is) nog de Cote de Polytecnique ligt. Daarna is het noordwaarts richting de stad van de liefde: Paris! Tijd dus voor champagnes, foto’s en een praatje met elkaar na 21 dagen zwoegen.

Na 80 kilometer rijden de renners voor het eerst de Avenue de Champs-Élysées op. Er worden acht rondjes gereden over de belangrijkste straat van Parijs, met elke keer weer het vaste rondje om de Arc de Triomphe. Sinds enkele jaren kunnen Nederlanders zich verheugen op de sprint van Dylan Groenewegen, al was het vorig jaar Alexander Kristoff die met de zege aan de haal.

En wie wint de Tour? Die vraag zal al beantwoord zijn tegen de tijd dat de Champs-Élysées opgedraaid wordt, maar toch. In 2018 waren het Geraint Thomas, Tom Dumoulin en Chris Froome op het eindpodium.

Dit artikel delen: