Giro d’Italia 2020 – Etappe 9 van Giovinazzo naar Vieste (198km)

vrijdag 15 november 2019 om 11:02

Met het bereiken van de Adriatische kust in de etappe naar Brindisi, blijft de Giro d’Italia 2020 de komende week de Adriatische kust volgen. Tussen Giovinazzo en Vieste leggen de renners 198 kilometer af. In de eerste helft is de etappe volkomen vlak en vlak voor de finale liggen twee klimmetjes op het peloton te wachten.

Dit komt omdat het peloton halverwege de etappe op het schiereiland Gargano, waar de finishplaats Vieste ligt, arriveert. Hier krijgen de renners de eerste klim van de dag voor de wielen. De Monte Sant’Angelo is 8,7 kilometer lang aan gemiddeld 6,6%. 

De Sant’Angelo is niet de enige klim van de dag. Een kleine twintig kilometer verderop ligt de Coppa Santa Tecla op het peloton te wachten. Deze klim is minder lastig dan de eerste van de dag, omdat de Coppa Santa Tecla in twee schuiven is verdeeld. De eerste drie kilometer lopen gemiddeld aan 6% bergop, terwijl de laatste drie kilometer vals plat zijn. 

De finale bestaat uit twee lusjes rond Vieste, waar de renners nog tweemaal een korte explosieve klim over moeten. De etappe lijkt gemaakt voor vluchters, maar misschien kunnen de sprinters met sterke benen overleven.

Dit artikel delen: