Giro d’Italia 2020 – Etappe 7 van Mileto naar Camigliatello Silano (223km)

maandag 11 november 2019 om 11:06

De zevende rit van de Giro d’Italia 2020 is een 223 kilometer lange heuvelrit tussen Mileto en Camigliatello Silano. In de finale krijgen de klim van maar liefst 25 kilometer voor de kiezen, waarna de laatste tien kilometer in dalende lijn lopen.

Na een week koersen doet de Giro voor het eerste vasteland van Italië aan. In het plaatsje Mileto dus, dat in 2017 voor het laatst werd opgenomen in het parcours. Kort na de start klimt het peloton naar het kleine vliegveld van Vibo Valentia. Na de afdaling volgt een lange stuk dat constant op en af gaat. 

De volgende klim die gecategoriseerd is, is de Catanzaro. Deze beklimming is officieel 2,5 kilometer lang aan een gemiddelde van 7%, maar eigenlijk nog iets langer. De klim begint al aan de kust, maar is in het begin zo nietszeggend dat de organisatie alleen de laatste 2,5 kilometer meetelt.

Daarna staat de Monte Trearie op het menu. Met een lengte van 17 kilometer een stuk langer dan de vorige klim, maar de weg stijgt hier slechts met 4% gemiddeld.

Als toetje krijgen de renners een klim van 25,6 kilometer opgediend. De Válico di Montescuro zat pas twee keer eerder in het parcours van de Giro en keert nu na 34 jaar weer terug. Renners die hier als eerste boven kwamen? Eddy Merckx en Acacio da Silva. Met ruim 25 kilometer is de klim uitzonderlijk lang, terwijl het stijgingspercentage met 5,4% gemiddeld minder uitzonderlijk is. Het zwaarste deel komt even na de helft. Daar moeten de renners een kilometer aan 10% bedwingen.

Vanaf de top is het nog tien kilometer tot de streep in Camigliatello Silano. Deze zullen in vogelvlucht worden afgelegd, want de laatste tien kilometers gaan bergaf.

Dit artikel delen: