Giro d’Italia 2020 – Etappe 6 van Catania naar Villafranca Tirrena (138km)

maandag 11 november 2019 om 11:03

De Giro d’Italia 2020 vertoeft drie dagen op Sicilië. Na aankomsten in Agrigento en op de Etna rijden de renners deze etappe van Catania naar Villafranca Tirrena. De etappe is slechts 138 kilometer lang, maar kent halverwege wel een beklimming van een goede twintig kilometer.

Catania is een van de grootste steden van Sicilië en keert vaak terug in de Giro. Zo won Tim Wellens in 2018 nog de rit die ook vanuit Catania vertrok. De Italiaanse stad fungeerde eerder ook al als finishplaats, zo kwamen Mario Cippolini en Jean-Paul van Poppel hier ooit als eerste over de meet.

Na de start rijdt het peloton een kleine veertig kilometer langs de Middellandse Zee, om daarna landinwaarts koers te zetten naar de enige klim van de dag. De Portella Mandrazzi is met zijn 19,6 kilometer vooral erg lang, maar met een gemiddeld stijgingspercentage van 4% en uitschieters tot 7,6% niet heel steil.

Na de top dalen de renners af in de richting van de kust, waarna het peloton nog 33 kilometer moet afleggen langs de kust tot aan de finish in Villafranca Tirrena.

Dit artikel delen: