Giro d’Italia 2020 – Etappe 4 van Monreale naar Agrigento (136km)

maandag 11 november 2019 om 10:59

Waar de renners de derde etappe nog koersten in Hongarije, staat op de vierde dag een rit op Sicilië op het programma. Geen rustdag, maar een heuvelachtige rit dus op het Italiaanse eiland. Tussen Monreale en Agrigento worden 136 kilometer afgelegd. De finish ligt op een klimmetje van vier kilometer.

Monreale staat mede bekend vanwege zijn dom, vooral vanwege het interieur van de Cattedrale di Santa Maria Nuova. Het interieur van deze kathedraal is heel beroemd, omdat het de mooiste van heel Italië genoemd wordt. De stad ligt mooi uitgespreid over een berghelling.

Finishplaats Agrigento is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, de meest zuidelijke provincie van heel Italië is. Hier wacht het peloton van de Giro d’Italia een slotklim van vier kilometer lang aan een gemiddeld percentage van 5%.

Het heuvelachtige parcours is een uitnodiging voor aanvallers. Komt de winnaar uit een vroege vlucht, hebben renners als Peter Sagan deze rit met rood omcirkeld of zijn de klimmers vandaag al aan zet? 

Dit artikel delen: