Giro d’Italia 2020 – Etappe 17 Bassano del Grappa naar Madonna di Campiglio (202km)

vrijdag 15 november 2019 om 11:22

De zeventiende etappe van de Giro d’Italia 2020 is de eerste echte rit door de Dolomieten. Tussen Bassano del Grappa en Madonna di Campiglio zijn vier beklimmingen uitgesmeerd over een afstand van 202 kilometer.

De laatste keer dat de Giro neerstreek in Bassano del Grappa was in 2014, toen Nairo Quintana de klimtijdrit naar de Cima Grappa wist te winnen. Na het startschot trekt het peloton in de richting van de Forcella Valbona, de eerste klim van de dag. Na het ronden van de top dalen de renners terug naar het dal, waar ze gelijk beginnen aan de tweede klim. De Monte Bondone is bijna twintig kilometer lang en kent een gelijkmatig stijgingspercentage van 7%.

Tussen de Bondone en de slotklim krijgen de renners met de Passo Durone een klein tussendoortje. Na het ronden van de Durone rijden de renners naar de voet van de slotklim naar het skioord Madonna di Campiglio. In 2015 was het Mikel Landa die als eerste bovenkwam op de 15,5 kilometer lange slotklim. Met 5,9% gemiddeld is de klim niet heel steil, maar na 200 kilometer zal de klim toch in de benen kruipen.

Dit artikel delen: