Giro d’Italia 2020 – Etappe 16 van Udine naar San Daniele del Friulli (228km)

vrijdag 15 november 2019 om 11:19

Weer een etappe van meer dan tweehonderd kilometer, 228 kilometer om precies te zijn. Dat is de afstand die het peloton aflegt tussen Udine en San Daniele del Friuli. Aan het eind van de rit rijden de renners driemaal een lusje met daarin een pittig klimmetje.

De Giro d’Italia 2020 heeft het beste tot de laatste week bewaard, maar voor het peloton de bergen weer induikt krijgt ze vandaag een heuvelrit voor de wielen geschoven. Daags na de laatste rustdag vertrekt het peloton vanuit Udine in de richting van de eerste klim van de dag. De Madonna del Domm is een zeer gelijkmatige klim met een uitschieter tot 10%. In totaal is de klim twaalf kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6%.

Na de afdaling wacht het peloton nog een aantal pittige klimmetjes. De Monte Spig en Monteaperta behoren samen met de Madonna del Domm het voorgerecht, want op de lokale ronde wacht de renners driemaal de Monte di Ragogna. De Ragogna is een kleine 2,8 kilometer lang, maar heeft wel een stijgingspercentage van 11,2% in de eerste twee kilometer. De laatste achthonderd meter van ‘het muurtje’ lopen aan 8,2% gemiddeld. De finish volgt dertien kilometer verderop na een korte afdaling gevolgd door vlakke wegen tot aan de finish.

Dit artikel delen: