Giro d’Italia 2020 – Etappe 14 van Conegliano naar Valdobbiadene (33,7 km)

vrijdag 15 november 2019 om 11:12

De derde zaterdag van de Giro d’Italia 2020 is ingevuld met een individuele tijdrit van 33,7 kilometer tussen Conegliano en Valdobbiadene. Daarmee is het ook gelijk de langste tijdrit van deze Giro. Onderweg wacht de renners een pittige beklimming, terwijl de rest van het parcours heuvelachtig is.

De tijdrit wordt gehouden in de regio Veneto, ook wel de streek van de prosecco. De chrono gaat dan ook tussen de wijngaarden door, inmiddels een vast ritueel in de Giro. De eerste zes kilometer zijn nog vlak, maar dan beginnen de renners een voor een aan de eerste klim op het parcours.

Tussen de wijngaarden door beklimmen de renners Muro di Ca’del Poggio. Een klim van ongeveer een kilometer lang, maar wel aan 12% gemiddeld met uitschieters tot 18%. Op de top ligt het eerste meetpunt van de tijdrit. Na een korte bijtrapafdaling volgt het lange, glooiende stuk van de tijdrit. Hier knallen de renners langs twee meetpunten, respectievelijk na 16,9 kilometer en 24,8 kilometer. 

Na het tweede meetpunt klimmen de renners zoetjes aan naar het hoogste punt van deze tijdrit, waarna een snelle afdaling volgt. Net voor de finish  in Valdobbiadene moeten de renners nog een strook bergop verteren.

Dit artikel delen: