Giro d’italia 2020 – Etappe 13 van Cervia naar Monselice (190km)

vrijdag 15 november 2019 om 11:08

Net als in de Tour de France van 2020 komen de sprinters in de Giro d’Italia van 2020 er bekaaid af. De dertiende rit is op papier de voorlaatste kans voor de snelle mannen. Tussen Cervia en Monselice leggen de renners 190 kilometer af, met in de finale twee venijnige klimmetjes.

Na een aantal dagen langs de Adriatische kust steekt het peloton vandaag de Povlakte over naar de Italiaanse Alpen. De rit start nog wel aan de Adriatische kust, in het plaatsje Cervia. 

De eerste 155 kilometer van deze etappe zijn volkomen vlak, maar dat verandert wanneer het peloton Monselice nadert. De finishplaats ligt te midden van de Euganische Heuvels. Deze zijn dan ook het decor van de twee korte beklimmingen die het peloton moet overwinnen.

Op zo’n dertig kilometer van de meet wordt allereerst de Passo Roverello overwonnen. Vervolgens mogen de renners ook nog naar Calaone klimmen, vooraleer het in licht dalende lijn naar de finish gaat. De klimmetjes zijn niet lang, maar de echte sprinters kunnen het lastig krijgen. 

Dit artikel delen: