Giro d’Italia 2020 – Etappe 12 van Cesenatico naar Cesenatico (205km)

vrijdag 15 november 2019 om 11:07

De twaalfde etappe wordt in en rond Cesenatico verreden. Aan de Adriatische kust staat het peloton een 220 kilometer lange heuvelrit te wachten.

Deze etappe is een eerbetoon aan de oudste Gran Fondo ter wereld. De Nove Colli Gran Fondo zal in 2020 namelijk voor de vijftigste keer georganiseerd worden. De etappe wordt verreden over dezelfde wegen als de Gran Fondo, waardoor de renners een slordige 3.800 hoogtemeters voor die kiezen krijgen. Een Gran Fondo is een fietsevenement voor fanatieke fietsers. Het is officieel geen wedstrijd, maar aan het einde van de serie Gran Fondo’s wordt er toch een klassement opgemaakt.

In het middenrif van de etappe wacht het peloton een opeenvolging van beklimmingen. De renners krijgen vijf beklimmingen voorgeschoteld. Allereerst Ciola, waarna ze nog de beklimmingen naar Barbatto, Perticarra, Madonna di Pugliano en de Passo del Sieppi moeten overwinnen.

Diep in de finale wacht de renners nog een laatste beklimming, namelijk die naar San Giovanni in Galilea. Na een bijtrapafdaling zijn de laatste veertien kilometer naar de finish vlak.

Dit artikel delen: