Giro d’Italia 2020 – Etappe 10 van San Salvo naar Tortoreto Lido (212km)

vrijdag 15 november 2019 om 11:04

De tiende etappe van de Giro d’Italia 2020 vertrekt vanuit San Salvo en trekt naar finishplaats Tortoreto Lido. Tussen start en finish legt het peloton 212 kilometer af, waarvan vooral de finale erg lastig is met een opeenvolging van korte, venijnige klimmetjes.

Vanuit San Salvo rijdt een fris peloton (het is de dag na de eerste rustdag) in de richting van Chieti, een plaats die bekend is van Tirreno-Adriatico. Chieti is gevestigd op een heuvel, dus is het binnenrijden van dit stadje de eerste klim van de dag.

Na die doorkomst rijdt het peloton verder richting het noorden, waar ze na dik 150 kilometer de klim naar Tortoreto voor de eerste keer bedwingt. De klim is niet lang, maar kent wel steile percentages tot 15%. Kort daarna bereiken de renners voor het eerst de finishlijn in Tortoreto Lido. Daarna volgt een grote lus van ongeveer 58 kilometer, met daarin een aantal pittige klimmetjes.

Zo liggen de ‘muren’ van Colonella en Controguerra op het parcours. Beide beklimmingen kennen stijgingspercentages van 20%. De laatste klim van de dag is die in Tortoreto, waarna het nog een goede zes kilometer is tot de streep in Tortoreto Lido.

Dit artikel delen: