Giro d’Italia 2019 – Etappe 7

donderdag 1 november 2018 om 13:06

Etappe 7 van de Giro d’Italia 2019 (Vasto – L’Aquila, 180 km) kent andermaal een heuvelachtig slot. De openingsfase is nog relatief vlak, met halverwege de etappe een paar hellingen in het parcours verwerkt. Denk daarbij aan de beklimming van de Ripa Teatina, die weinig voor zal stellen. De finale begint op ongeveer 60 kilometer van de eindstreep.

De klim Le Svolte di Popoli brengt het peloton namelijk op een hoger niveau. Letterlijk, want na de top rijden de renners bijna 500 meter hoger dan aan de voet van deze beklimming. Er volgt namelijk ook geen lange afdaling. Laat staan, er is een vals plat plateau na de top van Le Svolte di Popoli. Twintig kilometer voor het einde wordt een korte afdaling ingezet richting finishplaats L’Aquila. Die plaats staat nog steeds bekend als aardbevingsgebied, waar de schade jaren later nog van zichtbaar is.

In de laatste vijf kilometer liggen twee venijnige puisten. Hier zullen de toppers alert moeten zijn om geen tijd te verliezen. Strijden zij ook om de ritwinst? Of wordt het een van de puncheurs die in L’Aquila gaat lopen met de zege?

Dit artikel delen: