Giro d’Italia 2019 – Etappe 20

donderdag 1 november 2018 om 15:33

Etappe 20 van de Giro d’Italia 2019 (Feltre – Croce d’Aune/Monte Avena, 193 km) is de allerlaatste kans voor de toppers om het verschil te maken in de bergen. Er zijn door de organisatie maar liefst vier grote cols opgenomen in het parcours. Spektakel gegarandeerd op de laatste zaterdag van deze Giro!

Begonnen word met de Cima Campo van 18 kilometer lang. Direct na de afdaling begint het volgende monster: de 24 kilometer lange Passo Manghen die de renners naar 2.047 meter hoogte brengt. Dit steile kreng is mogelijk een van de springplanken voor de favorieten om in een ultieme poging tijd terug te pakken. Vanaf de top is het nog 110 kilometer tot de finish.

Na de afzink van de Manghen gaat het naar de derde klim van de dag. De Passo Rolle is 20 kilometer lang, opgedeeld in twee steile stukken en een plateau tussendoor. Vanaf de top moeten de renners nog 50 kilometer afleggen, waarvan er veertig in dalende lijn zijn. Met razende snelheid wordt de voet van de slotklim naar Monte Avena bereikt. De laatste 15 kilometer gaan steil bergop. Wie slaat hier zijn slag met de slotdag nog te gaan?

Dit artikel delen: