Giro d’Italia 2019 – Etappe 18 van Valdaora naar Santa Maria di Sala (220km)

donderdag 1 november 2018 om 15:20

Voor de sprinters is etappe 18 van de Giro d’Italia 2019 (Valdaora – Santa Maria di Sala, 222 km) de laatste kans om te schitteren. De eerste dertig kilometer is nog licht oplopend, maar daar zullen de snelle mannen niet bang van worden. Daarna gaat het eigenlijk constant in dalende lijn richting de finish in Santa Maria di Sala. De sprinters zullen deze laatste mogelijkheid op succes zeker niet willen laten liggen.

In Valdaora wordt het startsein gegeven voor de achttiende etappe en via de oude plaatsen Monguelfo en Dobbiaco klimt het peloton dan naar Valico di Cimabanche. Vanaf dat moment volgt een lange afdaling naar Ponte nelle Alpi, waar de historische regio Alpago wordt bereikt. Enkele kilometers verder wacht dan met de klim naar Pieve di Alpago (6,7 km aan 4,5%) de enige gecategoriseerde klim van de dag. Vanaf de top is het nog ruim honderd kilometer tot de streep.

Weinig zorgen dus voor de sprinters, die zich in de biljartvlakke aanloop naar de finish kunnen voorbereiden op de massasprint. Daarbij passeren zij in Scorzè onder meer het hoofdkwartier van motorconstructeur Aprilia. De laatste tien kilometer zijn helemaal vlak, maar oppassen is het wel met enkele haakse bochten. De finish is na 222 kilometer in Santa Maria di Sala, geboorteplaats van onder anderen Antonio Bevilacqua: in 1951 winnaar van Parijs-Roubaix.

Start: 12.10 uur
Finish: 16.59 – 17.27 uur

Dit artikel delen: